Неповносправні рожищани помолилися в Ковелі

10 Жовтня 2016, 18:17
2397

Справжнє свято любові, єднання та мужності подарували людям з обмеженими можливостями в Луцькому екзархаті Української Греко-Католицької Церкви. 8 жовтня в Ковелі, у храмі Блаженного Миколая Чарнецького, провели молитовну прощу для неповносправних.

Помолитися за власне здоров’я та здоров’я своїх ближніх приїхали громадяни з інвалідністю з усієї Західної України. Організували прощу за ініціативи голови комісії душпастирства охорони здоров’я Луцького екзархату Української Греко-Католицької церкви о. Леоніда Григоренка.

Відбулася Свята Літургія за здоров’я стражденних та обтяжених хворобою, яку очолив Преосвященний владика Йосафат Говера, екзарх Луцький. Для душевного та тілесного зцілення провели Таїнство Соборування.

За сприяння настоятеля Рожищенського храму Іоанна Богослова УГКЦ о. Сергія Василіва відвідали молитовну прощу люди з обмеженими можливостями, що проживають у районі та підопічні районного територіального центру.

Мета заходу: продемонструвати, що такі люди не одинокі, церква завжди готова підтримати, допомогти своє місце в суспільстві.

Проща – можливість помолитися, подякувати Господу за подаровану силу, мужність зносити тягар хвороби, та отримати надію на зцілення. Крім щирої молитви за усіх стражденних – це чудова можливість поспілкуватися, згуртуватися, підтримати один одного, допомогти зміцнити власним прикладом віру тих, хто потребує душевної рівноваги та помочі.

Далі всіх гостей запросили на обід, де кожен мав прекрасну можливість завести нові знайомства, поспілкуватися.

По обіді в Народному Домі «Просвіта» для учасників зустрічі відбувся концерт класичної музики. Виступ камерного оркестру «Гармонія Нобіле» з Івано-Франківська подарував незабутні хвилини, справжнє моральне задоволення. В рамках концерту зачитали реальні історії людей з обмеженими можливостями, яким віра в Бога допомогла знайти себе, адаптуватися, а декому – подолати важку хворобу і вижити.

Тепло люди зустрічали головних героїв на сцені, які переконували – хто вірить і зносить щиру молитву Господу – отримає нагороду: мужність та сили витримувати випробування, а також отримати душевне і тілесне зцілення. Бо не має такого прохання, яке не було б почуте Богом.

















 

Коментарі
14 Жовтня 2016, 12:53
Хай Ваша молитва буде почута Богом.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39