Валентин Малиновський нарешті видав свою багатостраждальну книгу про рожищенський Народний рух

04 Жовтня 2016, 10:45
2257

Книга «Становлення і діяльність Народного руху в Рожищенському районі», забрала в автора чимало часу і нервів. Презентація книги відбудеться у Рожищенській районній бібліотеці для дітей на Покрову, 14 жовтня.

Як стверджує наш земляк, доктор політичних наук, професор Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Валентин Малиновський, ідея написати книгу про рожищенський Рух виникла у нього два роки тому під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України. Цей почин усно підтримала і місцева влада, яка пообіцяла науковцю підтримку у співфінансуванні книги.

8 місяців Валентин Малиновський провів у архівах і бібліотеках, щоб написати про національно-визвольні змагання на території Рожищенського району у 90-их роках минулого століття. І вже у травні 2015-го року книга була готова. Залишилось лише питання, де знайти кошти на її видання.

«Я звернувся до районної влади щодо виділення на видавництво книги 9 тисяч гривень. До прохання приклав кошторис. Було спілкування і з головою райради Андрієм Музикою, і з головою РДА Інною Гайворонською. Але з того часу одні відмовки і відписки. Чиновники казали, що не встигають. Ну думаю, почекаєм до 25-ої річниці Незалежності України. Напередодні свята, 23-го серпня призначили презентацію книги. Я приїхав у Рожище, щоб пояснити людям, що книги немає. Жодної копійки не виділили з районного бюджету. Хоча більшість суми на той час я вже зібрав» , - поділився ще свіжими неприємними спогадами Валентин Малиновський.

Автор книги вважає, що його питання жодного разу не розглядалось на комісії райради і не виносилось на розгляд депутатів. Хоча голова районної ради Андрій Музика це заперечує.


«Малиновський мав би знати, що питання виділення бюджетних коштів ні головою райради, ні головним розпорядником коштів – головою РДА не вирішується. Ці питання приймаються на сесії районної ради з подання бюджетної комісії. Я підтримав ініціативу Малиновського про видання книги. І це питання неодноразово розглядалось на бюджетній комісії. Через події в Україні, війну, кошти були перенаправлені на інші цілі. Тому Програма книговидавництва в районі не фінансується. Таке рішення сесії», - відповів на критику Андрій Музика.

Валентин Малиновський каже, що жодного подібного рішення сесії він не бачив. Він лише озвучив відписку районної влади на його прохання. «Згідно результатів комісії від 17 серпня, головою РДА було видане розпорядження від 17.08.2016 року «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2016 рік, яким зобов’язано відділ культури передбачити асигнування на районну Програму підтримки книговидання місцевих авторів на 2012-2016 роки в сумі 24 тисячі гривень. Для подальшого вирішення Вашого питання, рекомендуємо звернутись до головного виконавця вищевказаних робіт – відділу культури РДА».

«Ці 9 тисяч гривень, які мені конче було потрібні для видавництва книги повернулись би у район у вигляді 100 книг для рожищенських шкіл і бібліотек. Я не розумію, чому у районі не хочуть дбати про національно-патріотичне виховання молодого покоління. Я ніколи не подумав би, коли боролись із комуністами, що на їх місце прийдуть такі керівники. У районі немає кому відповісти за освіту. Тут не створено жодної об’єднаної громади, в той час як в інших районах ці та інші питання успішно вирішуються», - емоційно висловився перший рожищенський рухівець.

Коментарі
04 Жовтня 2016, 19:45
А де ви бачи ли в районн1й влад1 патр1от1в? А за книгу вели ке дякую!!!!
04 Жовтня 2016, 22:51
Він задувбав всіх своєю книгою докторф зло, хабарів натрусив і сам видай - не мало. Люди робили без його а він співав у ресторані стирі і каже що творив, я б йому розказав як творив і хто його організовав
04 Жовтня 2016, 23:05
як же я Вас підтримую. Бо це піар чистої води,потім буде перераховувати - я те зробив і те написав, але чогось живе гарненько у Луцьку, тільки за грошима - згадує про Рожище. А гроші сьогодні треба давати на важливіші справи, час сьогодні такий. І справжній патріот мав би це розуміти без підказки
05 Жовтня 2016, 01:15
а ти прийди і розкажи на презентації книги а не патякаєш комуняка
05 Жовтня 2016, 02:47
Слухай,Валiк,шо ти лiпиш горбатого.якшо ти такий весь патрiотичний то вже i бiгом в АТО.там i старiшi тебе в окопах сидять.чи бздиш i хiтрожопиш????
05 Жовтня 2016, 03:38
чому малини не в окопах?
05 Жовтня 2016, 12:22
<p>Як був ресторанним, так і залишився! І ні професорська посада, ні звання доктора не додали ні мудрості, ні совісті. Так, від Руху собі красивому Малиновський взяв усе, що можна було - аж чиновником в області опинився. А для району - палець об палець не вдарив. А тепер з районного бюджету подавай йому гроші. Хай розкаже лікарям і вчителям, для яких не вистачає бюджету на зарплати до кінця року, не кажучи про утримання лікарні, - яку таку книжку він написав!</p>
05 Жовтня 2016, 21:22
Краще районом би зайнялися, довели його до ручки, а не дурку писати проти справжнього патріота України Валентина Малиновського, який у свій час боровся з комуняками, які зараз пишуть цю усю цю муть. Щодо грошей, то заспокойся. Район так ні копійки не дав на першу книгу про район. Ганьба таким депутатам!
06 Жовтня 2016, 01:23
Тошно дивитися на того Малиновського, грошей на книгу він просить. Мало хабарів набрав за роки " праці" в ВДУ? Це найцинічніший і найнагліший хабарник, якого доводилось бачити. Коли екзамен приймав, то підіслана ним людина стояла перед дверима і зразу оціночки продавала за долари, які кому треба було. Аж бридко, розумних дітей завалював, щоб платили " бабки" і заходили другий раз у той же день тягнути білета. Що забули, пан прохфесор? А ще якийсь дурень поставив його держслужбу очолювати, з корупцією боротися. Сміхота!!! Кому його книга потрібна? Вона йому самому потрібна тільки для піару і задоволення власного самолюбства. Побачите, що ще в мери буде балотуватися. Ще вся гидота з його душі вилізе назовні. Бійтесь цього персонажа, шановні можновладці, ще він вас не раз підсидить
06 Жовтня 2016, 04:19
що, борець Малиновський, сам про себе пишеш? Бо більше ніхто в районі твою сторону не прийняв, ну хіба що ті, хто на владу зуб має (чи то від заздрості, чи то від "жабості", чи то від жовчі, що не досидів у кріслі), але то вже зовсім інша історія. А Борець за правду таки правду каже щодо хабарів, цим "великим патріотом" ще займуться відповідні органи за хабарництво....
06 Жовтня 2016, 14:31
По перше - суть навіть не в грошах, вони (гроші) виділені на програму книговидавництва (з припискою на книгу Малиновського) - і всього - навсього автору слід було виконати вимоги програми (подати відповідні документи розпоряднику коштів - відділу культури РДА), але пану проффесору виявляється низько звртатися до якогось відділу, йому особливі умови давай! По друге - Малиновський - патріот своєї кишені, а не району (чи держави), інакше не вигризав би копійки з району, а будучи "політиком" затягував би у район. А район до ручки довели саме такі "патріоти" як Малиновський - був же чиновником і в районі, правда 3 місяці - зарплата виявилася малою (сам говорив, що місячна зарплата =один вечір поспівати в ресторані), та й видно розуму не вистачало. А на хвилі руху очолив держслужбу області - і знову - де було видно "патріота"? Користуючись службовим становищем зумів захистити дисертацію - і тепер професор усіх вчить "патріотизму".
06 Жовтня 2016, 15:02
<p>Коли читаю регалії цього "пана" - сміюся не можу.... хоча треба було би плакать. Поки у нас буде така "прохфесура" як Малиновський - добра в Україні не чекайте. ЦЕ ЗВИЧАЙНИЙ  ВИСКОЧКА ТА ПРИСТОСУВАНЕЦЬ, ЯКИЙ НІКОЛИ НЕ БОРОВСЯ ЗА ІДЕЮ, А ЛИШЕ ЗАРАДИ ВЛАСНОЇ ВИГОДИ. Хоча й слово "боровся" тут явно не підходить....</p>
06 Жовтня 2016, 19:47
Ну не треба тупо навішувати ярлики. Давно вже нема "комуняк", та і люди того часу уже не пишуть коментарів. А вищенаведені коменти пишуть ваші студенти пане проффесоре. От де і кому ганьба!
07 Жовтня 2016, 00:05
Да, Валентин батькович, певно, і сам в шоці, який резонанс викликала його скромна персона. Мені здається, він більше пропіарився через цю статтю, ніж через свою книжку. Жаль тільки для нього, що вийшов чорний піар. Хоча не сумніваюсь, що він від цього особливо не засмутиться, буде далі перти по головах
07 Жовтня 2016, 02:56
якби він був совісною та порядною людиною, то після того всього, що рожищани про нього думають, згадують та знають, йому соромно мало би бути, щоб з тою книжкою на таке велике свято сунути сюди до нас у місто. Але точно "буде далі перти по головах"
07 Жовтня 2016, 21:25
Читаю цю всю гидоту рожищенських чиновників, що завалили район. Постаралися, краще б роботою займалися. Студентами вже прикинулися. Краще б самі не крали грошей в районі!
07 Жовтня 2016, 23:00
Пане, Малиновський, ніхто тут студентами не прикидається, гидота про вас лунає звідусіль в Рожищі, прямо резонанс ви викликали. Вашу поведінку на презентаціі книги, як і вашу персону, обговорюють скрізь- від базару до школи. Чому так? Та тому, що саме рожищани вас добре знають, звідки ви вилізли і яким чином. І студентів ваших серед рожищан безліч. І в свій час їм соромно було перед своїми одногрупниками за такого землячка безсовісного. А чиновникам, мені здається, на вас далеко наплювати. І взагалі, не хочете чути гидоту- не створіть таких справ. Думаю, ця ситуація для вас хороший шанс задуматися над своєю поведінкою, переосмислити своє життя і зробити висновки. Бажаю вам бути не таким амбітним, наглим і самолюбивим, прислухайтесь до думок людей, адже по великому рахунку серед читачів сайту не знайшлось навіть кількох осіб, які б відгукнулись про вас позитивно і з повагою, а це багато про що говорить.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024