Через низькі зарплати, на комунальних підприємствах міста - кадровий голод

27 Вересня 2016, 18:00
2443

Ця проблема була озвучена на сесії міської ради під час розгляду питання «Про стан готовності комунальних підприємств міста до сталого функціонування в осінньо-зимовий період».

Як повідомив депутатів директор ПЖКГ Анатолій Мєдвєдєв, через нестачу спеціалістів, комунальне підприємство не може в повному обсязі виконувати ремонтні роботи у будинках. Через низькі зарплати люди звільняються, а нових працівників сьогодні не знайти навіть у центрі зайнятості.

На сьогодні є 4 вільних вакансії – потрібні два слюсарі, покрівельник та зварювальник.

Проте, спеціалісти на зарплату 1800-1900 гривень (без вирахування податків) не ведуться. Зі слів Анатолія Мєдвєдєва, підприємство готове співпрацювати із ремонтниками і по договору, але згідно із законом. Однак, ніде правди діти, приватники воліють заробляти по-чорному, тобто напряму, в обхід податкової. Ось така ситуація.

Як наслідок, на утримання будинків використано приблизно 50 тисяч гривень, хоча суми міською радою закладались значно більші. Подібна ситуація і на іншому комунальному підприємстві «Дільниця благоустрою».

Тому міський голова В’ячеслав Поліщук дав доручення директорам КП якомога швидше знайти потрібних робітників. З цим проханням міський голова звернувся і до депутатів.

Щодо підготовки до зими, то Анатолій Медвєдєв повідомив про проведені ремонти на дільниці водоканалу і будинкоуправління. Щодо теплопостачання, то котельня на вулиці Куліша й надалі працюватиме. Вона готова до експлуатації. Є відповідні ліцензії на виробництво, продаж і транспортування теплоенергії, закриті борги перед «Нафтогазом».

Незважаючи на те, що відбувся конкурс, майбутні концесіонери – теплопостачальники у Рожищі так і не з’явились. Тобто, теплопостачання буде у тому ж режимі, що й минулих років.

Також про підготовку до зими  депутатів інформував директор КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» Юрій Міщук. Він розповів про ремонт техніки, яка буде задіяна у зимовий період. Висловив надію на придбання нового трактора, бо старому МТЗ-82 вже 29 літ і він потребує постійного ремонту. А ще Юрій Міщук запевнив, що очолюване ним підприємство вже повністю заготовило потрібний обсяг піщано-сольової суміші (а це 250 тон), для посипання міських доріг і тротуарів взимку.

До слова, в КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» також є вільні вакансії. Потрібні: водій сміттєвоза, працівник благоустрою, електрик та енергетик. Заробітні плати від 2000 тисяч гривень. Страховка, медогляд, відпустка та інші пільги за рахунок підприємства. 

Коментарі
28 Вересня 2016, 03:46
Iмбiцили кричали україна понад усе,то якого чорта нейдуть працювати в державні підприємства,а в різних шахєр-махер оприділились.самоборона,ау??допоможіть свойім сусідам
28 Вересня 2016, 18:31
Не просто імбіцили, а як казав один горе-політик імбіцили з восьмирічною освітою... Сашик Дулюк, Валєрчик Шварцкоп такі вже великі спеціалісти у всіх галузях народного господарства що куди там!.. Вони й мера почали хаяти за дорогу і те їм не так і це не етак... Коли та дорога робилась? Бігом обоє на роботу в комунальну сферу, свідомі такі патріоти, бігом і малого Дулюка візьміть з собою щоб хоч там податки платив, а не лише "чорний" нал за зібрану малину і нуль податків. Ви обоє скоро будете як чорна сторінка в історії Рожищ...
29 Вересня 2016, 11:33
Я хочу запитати, чи візьмуть на роботу звичайну молоду людину, яка немає освіти відповідної?
29 Вересня 2016, 12:43
Ти іди до директорів іі говори! Повинні взяти якщо маєш голову!
22 Серпня 2018, 23:35
всі до польщі виїзжають..доскакались...
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024