Школярів запрошують «відкрити Україну»

27 Вересня 2016, 16:30
1642 Джерело: vip.volyn.ua

Сім міст Волині візьмуть участь у всеукраїнському освітньому проекті для школярів невеликих міст «Відкривай Україну!». Про це повідомила під час прес-конференції його координатор Оксана Соловей сьогодні, 27 вересня. 

Зокрема, координатор проекту розповіла, що усього участь у цьогорічній програмі беруть школи 270 містечок України. Пише Волинський інформаційний портал.

«Минулого року ми провели проект лише на Східній Україні. Його результати нас дійсно вразили. Адже наші діти показали, наскільки вони талановиті, лише дайте їм трохи волі та батьківської підтримки. Цього року ми значно розширили свою географію, залучивши всі області країни», – зауважила Оксана Соловей.

Опісля вона розповіла, що проект є навчальним, хоча і не передбачає формальної освіти. Від учора, 26 вересня, розпочали реєстрацію у містах-учасниках. Будь-який учень 7–11 класів, хто захоче проявити свої вміння та навички або ж втілити у життя яскраву ідею, може зайти на інтернет-ресурс проекту та зареєструватися. Тоді у кожній школі сформують команди, які візьмуть участь.

До слова, кожна команда складатиметься з шістнадцяти учасників – п'ятнадцятеро школярів та один вчитель-модератор. Щоб створити рівність усіх учасників команди, щоб старші не «просували» свої ідеї, пригноблюючи менших, у програмі діє обмеження – участь візьме тільки та команда, до складу якої увійдуть по три учасники з усіх красів, починаючи з сьомого.

«Коли всі команди сформуються, розпочнуться основні етапи проекту. На першому діти повинні показати свої таланти через реалізацію шкільного проекту – це може бути що завгодно – створення зоокуточку, шкільної газети, розмалювання лав у стилі «арт» чи ще щось інше», – розповіла Соловей та наголосила, що переможців у цьому етапі не буде, не буде й оцінування, що відрізняє це навчання від шкільного.

У наступному етапі школярі повинні спробувати змінити щось у своєму місті. Для цього у проекті передбачили роботу у кількох напрямках (навколишнє середовище, здоровий спосіб життя, урбаністика, культура та мистецтво, соціальний та медійний напрямки).

Якщо учасники впораються і з цим завданням, презентуватимуть свої проекти у півфіналі та фіналі.

П’ятеро школярів-переможців у нагороду стажуватимуться у Європі, Азії та Америці. Інші ж п'ятеро перспективних команд отримають міні-гранти для втілення своїх ідей у життя. Цінні призи чекатимуть на решту учасників.

Загалом же, основну мета, яку ставили перед собою організатори, – дати віру підліткам у те, що вони зможуть змінити рідне місто та реалізувати себе у ньому і для цього не потрібно виїжджати до обласного центру чи столиці.

Тож школярів Любомля, Каменя-Каширського, Ківерець, Рожищ, Володимира-Волинського, Нововолинська та Ковеля запрошують реєструватися, бо ж «реалізувати свої мрії та заявити про себе можуть саме вони».

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром