Бюджетна комісія міськради вирішувала, на що спрямувати надлишки коштів

23 Вересня 2016, 15:30
1974

На сьогодні є більше 800 тисяч гривень коштів, які міськрада може розподілити на потреби міста, - про це повідомила начальник відділу бухгалтерського обліку і звітності Рожищенської міської ради Ірина Попова.

Бюджетна комісія на чолі із Вадимом Зінгелем  і за участі міського голови В’ячеслава Поліщука, встановлювала пріоритети розподілу надлишків бюджетних коштів. По-перше, депутати одноголосно підтримали прохання Підприємства житлово-комунального господарства про виділення їм 100 тисяч гривень на проведення гідродинамічного очищення каналізаційних мереж в районі вулиць Незалежності, 99А, Куліша, Шевченка і Кондратюка, 20.

- Загалом, промивку центральних каналізаційних мереж ми зробили за останні два роки, - запевнив міський голова. – Зараз йде мова про ті ділянки, які не чистились протягом 10-15 років. Ця процедура дасть змогу виявити аварійні місця, можливі прориви каналізації. Промивка системи гарантує нам нормальне функціонування у зимовий період.

Ще одне комунальне підприємство «Дільниця благоустрою» звернулось до міської ради з проханням виділити додатково  140 тисяч гривень для видалення 95 аварійних дерев на старому кладовищі.

- Ми цю роботу почали на початку року. І вже 40 дерев зрізано. На ці роботи ми затратили 50 тисяч гривень. – поінформував міський голова В’ячеслав Поліщук. – Я пропоную не виділяти усю суму, яку просять комунальники, а частину, скажімо, 50 тисяч. Щоб вони не припиняти ту роботу. А в кінці року, коли ми бачитимемо результати і наші фінансові можливості, - заплатимо решту.

Члени бюджетної комісії пристали на таке рішення. А от прохання «Дільниці благоустрою» про виділення з міського бюджету 68 тисяч гривень на заміну 19 вікон, комісія відхилила. «Нехай добре заклеять на зиму ті вікна, що є. А опалюють приміщення дровами, які мають від спиляних на кладовищі дерев. Сучасний твердопаливний котел для «Дільниці благоустрою» ми вже придбали. Оце і буде енергоефективність. Бо просити пластикові вікна, коли їх немає навіть у садочках – не на часі», - резюмував міський голова.

Зате «Дільниця благоустрою» може розраховувати на оновлення автопарку. Міський голова мріє про новий трактор МТЗ -82-1, який зможе виконувати безліч функцій у зимовий період.

- Автопарк наших комунальних підприємств останнім часом не оновлювався взагалі. Що таке нова техніка, ми бачимо на прикладі наших сміттєвозів. Завдяки їм, комунальне підприємство значно покращило показники діяльності. МТЗ-82 – трактор з переднім приводом - дасть можливість для закупівлі таких речей, як новий причеп, лопату для відгортання сміття і снігу. Щодо ефективності роботи і економії, то за годину роботи МТЗ бере 6 літрів солярки, грейдер – 20 літрів.  Оскільки є залишки коштів з минулого року – трохи більше півмільйона, то ці гроші треба першочергово використати на придбання нового трактора. Ми повинні пройти тендерну процедуру. І зараз треба першочергово виділити ці кошти, - переконував депутатів міський голова.

Члени бюджетної комісії підтримали пропозицію міського голови В’ячеслава Поліщука  щодо виділення 500 тисяч гривень для участі у тендері з придбання трактора МТЗ-82.

Ці та інші питання будуть винесені на розгляд сесії міської ради, яка відбудеться у вівторок, 28 вересня.


 

Коментарі
23 Вересня 2016, 21:06
Ставки почистіть!!!!!! Розпилювачі!
23 Вересня 2016, 23:30
А дійсно чого ставки не чистять?
24 Вересня 2016, 01:51
Кому треба ставки хай берут лопати та чистять а ми трактора купимо
24 Вересня 2016, 16:38
Громадські організації вже кубані чистили. А ви самі чистіть і мусорити перестаньте к свині і буде чисто. Ми з Валерієм і мером дуже багато роботи зробили, тепер і земельними питаннями і сквером займаємося та і виживаємо
24 Вересня 2016, 21:22
Хіба ви дочистили Кубані? Щось не видно.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024