Діти району під керівництвом священиків та художників розпочали написання ікони для воїнів АТО

22 Вересня 2016, 11:30
2461

21 вересня, в день свята Різдва Пресвятої Богородиці, у Будинку дитячої творчості стартував мистецький флешмоб “Під Покровом Божої Матері”, ціль якого є написання ікони «Покров Божої Матері» для воїнів АТО.    

Організаторами благодійної акції стали священики Рожищенського благочиння УПЦ, громадський рух «Мистецький форпост», Рожищенський БДТ та районна бібліотека для дітей. На урочисте відкриття зібралися діти,  духовенство, освітяни, журналісти та небайдужі рожищани. 


 

Захід розпочався вступним словом благочинного Рожищенської округи протоієрея Петра Іваничко, який розповів про історію та значення ікон та  вітального слова рожищенського міського голови В’ячеслава Поліщука. Вокальний гурт БДТ, разом із наставником Людмилою Семерою виконали композиції про Божу Матір та про мир.



 

Опісля священики звершили молитвослів’я перед початком відповідальної справи, благословили присутніх учасників та бажаючих в майбутньому.

Після молитви священики нанесли перші мазки на полотно, присутнім розповіли про основні  духовні вимоги та побажали їм Божої допомоги. Далі до справи приступили діти. Із трепетом і боязкістю вони брали до рук пензлі, терпеливо очікували своєї  черги та уважно прислухалися до порад художника Віталія Шевченка, який і буде відповідати за технічний хід роботи.

1


 

Творчий процес триватиме з 21 вересня по 14 жовтня. На свято Покрови, священнослужителі освятять образ Божої Матері, а згодом його передадуть військовослужбовцям. Безумовно, ікона написана дитячими руками, зі щирими думками та чистими серцями, стане могутнім захистом для українських солдат.

Фінансову підтримку надає Благодійний фонд «Фонд Володимира Вдовенка – Людина – мірило всіх речей». Партнер проекту – український виробник матеріалів для художників «ROSA».

Якщо ви вмієте малювати та бажаєте зробити свій вклад у благородну справу – не зволікайте, а долучайтеся до роботи вже сьогодні.













 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024