Вільна, творча і наполеглива рожищанка Юлія Зенц творить дива. ФОТО

18 Вересня 2016, 12:00
4491

Коли ми обираємо професію, якій хотіли б присвятити життя, ми зважаємо на свої вподобання, вміння, на те, що каже нам внутрішній голос. Але є й такі, які не замислюючись обирають певний шлях, а згодом розумію, що це дійсно те, до чого прагнула душа. Кажуть в народі, то Бог скерував.

Рожищанка Юлія Зенц після закінчення 9-го класу ЗОШ №3 вступила до педагогічного коледжу імені Агатангела Кримського, що у Володимирі-Волинському. Спеціальність обрала - вчитель образотворчого мистецтва і керівника гуртка з дизайну. Та попри любов до мистецтва та діток вирішила продовжити навчання у Переяслав-Хмельницьку, а згодом перевелася на магістратуру до Східноєвропейського Національного університету ім. Лесі Українки.

Як зізнається співрозмовниця, в дитинстві зовсім не любила малювати.  Але коли мова зайшла про майбутню професію, вирішила пов’язати долю саме із малярством.

Нині на запитання «Чи вважаєш свій талант малювання, так би мовити, від Бога?», Юлія скромно відповідає: «Багато людей уміють малювати, просто не всі задаються такою ціллю. Малювати можна навчитись, потрібно лише мати велике бажання, прагнення та терпіння вдосконалювати свою майстерність», – зауважує молода художниця.

Але, дивлячись на мистецькі «витвори» Юлії Зенц розуміє, що далеко не всі зможуть відтворити так реалістично красу природи, витонченість людського обличчя чи перетворити стару стіну на мистецький шедевр.

1

 

Юля зауважує, що коли починає працювати, намагається абстрагуватися від зовнішніх подій: «Звісно, вони мають на мене вплив, але коли стою перед мольбертом, поринаю у світ малювання і забуваю про все», - посміхається юна майстриня.

«Кожна робота є улюбленою, бо вона займала час та думки. Тому не ділю їх на погані чи добрі, невдалі чи досконалі. Правда, завжди знаходиться така, яка подобається більше, а яка менше. Люблю малювати портрети. Наприклад, дуже часто дарую їх, коли йду на день народження до друзів», - розповідає Юлія.


 

Звісно, мало мати талант малювати та безграничну фантазію. Кошти у цій професії займають не останнє місце. Аби продовжувати творити Юлія та її подруга Ірина Андрієвська з Ольганівки, вирішили продавати свої роботи, тим самим мати можливість заробити на фарби та інший інвентар, який нині є не з дешевих.

 «Окрім малярних робіт ми ще й виставляємо сувенірну продукцію виготовлену вручну. Ця ідея прийшла нам, коли ми прикрашали залу на весілля Ірини. Подумали, а чому б не спробувати радувати людей виготовляючи за допомогою техніки декоративного вітражу різні вітальні листівки та квіти на весілля, віночки, розмальовувати стіни та багато чого іншого. Як виявилося згодом, це має попит», - розповідає Юлія.

2

Свої роботи дівчата рекламують в Інтернеті, зокрема, у соціальних мережах Вконтакті, щоб побачити їх переходьте за посиланням - https://vk.com/club57244998 та https://vk.com/artrootsgroup.

Нині талановита дівчина думає над тим, як втілити в життя свою давню мрію – відкрити гурток малярства для діток. Юлія прагне навчати рожищенських діток бачити прекрасне у буденному, вбачати кольори, навіть, у сірих буднях, адже життя прекрасне у всіх його проявах.

Анна Манюхіна





 

Коментарі
18 Вересня 2016, 16:51
Приємна, щира, добродушна дівчинка!!!! Хай щастить тобі по життю!!!!!
18 Вересня 2016, 21:32
Кожне слово - правда, але крім того це сама світла, добра, чуйна, порядна, скромна молода людина яку приходилось зустічати. Зичу успіхів і удачі у всіх починаннях!
19 Вересня 2016, 00:45
Дуже приємна дівчина. Щасти їй по життю!
19 Вересня 2016, 05:13
Молодець! Успіхів!
19 Вересня 2016, 21:06
Тільки позитив,щира,привітна,світла особистість
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром