У Рожищенській РДА відмовились розказувати Самообороні про свої зарплати

12 Вересня 2016, 13:16
5508 Джерело: images.aif.ru

Активісти ГО «Самооборона» надіслали запит до Рожищенської РДА в якому просили надати інформацію про штатний розпис із зазначенням прізвищ працівників та вказати розмір заробітної плати, яку вони отримують. Проте на свій лист отримали відмову.   

«Рожищенська РДА боїться, що люди дізнаються, які у них зарплати. Підставою для цього твердження стала відповідь на запит. Ми просили державних службовців району надати інформацію про штатний розпис і посадові оклади працівників РДА. А отримали незаконну відмову. Слуги народу вважають, що інформація про їхні прізвища - це персональні дані, а інформація про зарплати є інформацією з обмеженим доступом.

А заступник голови РДА Ігор Шкільний (саме він підписаний під цим опусом) нічого кращого не вигадав, як написати, що перш ніж надати інформацію про зарплати держслужбовців РДА, у них треба просити згоди на це. От тобі і слуги народу! Як ви думаєте, що їх спонукає приховувати зарплати??? І коли на державну зарплату нарешті прийде працювати юрист, який не лінується читати закони?», - йдеться у повідомленні на сторінці Самооборони у соціальній мережі Facebook.

Кореспондент Район.Рожище звернувся до начальник Рожищенського бюро правової допомоги Луцького місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги Сергія Лясковського та запитав чи може бути надана на запит інформація про заробітну плату, премії, матеріальну допомогу, інші виплати з бюджету конкретному працівнику державного органу або органу місцевого самоврядування. Відповідь наводимо без змін.

«Інформація про заробітну плату та інші виплати працівнику державного органу або органу місцевого самоврядування є інформацією про фізичну особу. Згідно з Рішенням Конституційного Суду України така інформація не є конфіденційною, оскільки стосується здійснення посадових чи службових обов’язків особою, яка займає посаду, зв’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Це підтверджується також положеннями кількох законів. Закон України «Про доступ до публічної інформації» забороняє обмежувати доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, - інформує Сергій Лясковський. - Розпорядження бюджетними коштами включає здійснення витрат з державного чи місцевого бюджету. Заробітна плата та інші виплати (премії, матеріальна допомога тощо) посадовим та службовим особам є витратами з бюджету.

Згідно із внесеною зміною до статті 6 Закону, не належать до інформації з обмеженим доступом відомості, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, оформленої за формою і в порядку, що встановлені Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції», крім відомостей, зазначених у пункті 7 примітки додатку до цього Закону.

Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції» також забороняє відносити до інформації з обмеженим доступом відомості про розміри і види оплати праці зазначених осіб. Закон України «Про оплату праці» дозволяє надавати відомості про оплату праці іншим особа, коли це передбачено законодавством».

 

Конфіденційна інформація про особу

«Наведене узгоджується із Законом України «Про захист персональних даних», який допускає, що інші закони можуть забороняти віднесення персональних даних певних категорій фізичних осіб або певних персональних даних до інформації з обмеженим доступом. Крім того, цей Закон дозволяє поширення персональних даних без згоди від- повідної особи у випадках, визначених законом, в інтересах економічного добробуту і прав людини (надання інформації про бюджетні витрати відповідає інтересам запобігання та виявлення корупції, що є необхідним для економічного добробуту, а також забезпечує право особи на доступ до інформації), - продовжує юрист.

- Отже, інформація про заробітну плату, премії, матеріальну допомогу, будь-які інші виплати з державного чи місцевого бюджету працівнику державного органу або органу місцевого самоврядування не є конфіденційною, не може бути обмежена в доступі і підлягає наданню на запит. Доступ до такої інформації санкціонований законом і не потребує згоди особи», - зазначив Сергій Лясковський.

Коментарі
12 Вересня 2016, 17:51
Самооборонівці,ви що не маєте чим зайнятися? Не заглядайте у чужі гаманці і не лічіть чужі гроші _ так не гарно! Краще чесно заробляйте СВОЇ....
12 Вересня 2016, 18:02
"Краще чесно заробляйте СВОЇ". Повністю згідний. Чітко підмічено.
12 Вересня 2016, 18:07
А чого Самооборона не розкаже про свої зарплати? Там люди теж не задурно сидять. Я не держслужбовець, але якби був би на їх місці теж був би проти того щоб показували мою зарплатню.
12 Вересня 2016, 18:09
А якщо посадовці отримують зарплати з моіх податків, то мені ті гроші лічити чи як?
12 Вересня 2016, 18:17
Ні не чітко підмічено, пані і панове держслужбовці! Якщо ви хотіли, щоб вам громада не заглядала в гаманці, треба було йти працювати на бізнесменів, а не приймати присягу держслужбовця. А то, як надбавку за держслужбовця отримувати, то ви перші, а відзвітувати перед громадою, то свій куций хвостик під спинку і в кущі. Не ходіть носи позадиравши, а відпрацьовуйте гроші, які вам громада платить! І досить вже тикати Самообороною, нам до них діла немає, вони волонтерии. А ми вас годуємо, вас, ненажер пузатих! А ви навіть дітям обіди в школі не здатні проплатити. І взагалі, для чого та адміністрація? Є райрада і вистачить! А то ще й тих кормити! Он Музика без заступника працює, а то як мухи пообсідали, аж два має і ще кучу "радітєлєй"! Тьху на вас.
12 Вересня 2016, 18:20
Якщо заробітна плата прем"єра Гройсмана не є таємницею , та опублікована в новинах в інтернеті , то чому оклад Гайворонської і Ко є предметом ТАБУ ???????? До 11- "чужі гаманці" наповнюються за ваші ж податки .
12 Вересня 2016, 18:38
Зарплати хочуть по новому ,а з партій ніхто не виходить,і депутатство не покидають От і новий Закон про держслужбу.
12 Вересня 2016, 18:55
Що ви мелете????? Держслужбовці також платять податок........ як і всі....
12 Вересня 2016, 19:22
Заглядають чи не заглядають до ваших кишень, а ви повинні вчинити за законом і надати відповідь по суті, а не переводити папір на беззмістовні, незаконні відписки.
12 Вересня 2016, 19:25
Держслужбовці - це не лише Гайворонська та її заступники. В державних установах працюють звичайні люди з мінімальним рангом, з мінімальним окладом, ще меншим ніж у тих, які працюють на "тата-бізнесмена", які виконують великі об'єми роботи, і паперової в тому числі. Такі собі канцелярські миші з купою обов'язків та великою відповідальністю. І у них теж є сім'я і діти, які хочуть їсти.
12 Вересня 2016, 19:34
Ви мабуть не зрозуміли суть питання! Ніхто не прагне відбирати у вас гроші! Тим більше у тих, хто "пахає" за всі, бо в адміністрації є таких багато. Одні каву попивають, по клаві під час робочого дня тицяють та плітки розводять, а інші, порядні, за них всю роботу виконують. І от ви скажіть, таке вас влаштовує? Що та, що сидить і нічого не робить отримає більше, ще й доплату виплатять за "підлабузництво"? Хіба ж ви не люди?
12 Вересня 2016, 19:38
Та, якщо чесно, то навіть соромно зізнатись, яка заробітна плата в держслужбовців. І до речі Катя займись ділом. Я не держслужбовець, але знаю, яка заробітна плата принаймні в держслужбовців нашого міста - це сором. Приблизно, як пенсії(мінімальні).
12 Вересня 2016, 19:47
Так і я про те, що може соромно нам оприлюднювати ті цифри. Так, є такі що отримують більше, і надбавки отримують. Але ці статті роблять такий імідж, ніби усі, хто працює на держслужбі отримують мільйони, і до того ж крадуть державні кошти. Тут далеко не мед. і відповідальність велика, а гроші взагалі мізерні.
12 Вересня 2016, 19:58
Пів України працює та отримує мінімально заробітну плату і несоромиться про це говорити, а тут бачиш соромно їм!!! Слуги народу!!! Знаю не з чуток що мала зарплата у них, то де ж логіка, оприлюдніть нехай люди побачать що ви не через гроші там сидите!!!
12 Вересня 2016, 21:32
Звісно зарплату потрібно показати.<br/><br/>Проте хочу запитати в саоборони і не тільки в них за що ж вони живуть?!<br/>Податків не платять бо зарплати не має...<br/>Питання - за які гроші на машинах їздять, автівки закордону ввозять десятками, багато будуються; <br/>дітей навчають на платних формах навчання і т.д. і т.п. ...<br/><br/>Хитро держслужбовців ганять, а самі на державі наживаються!!! <br/>Ці хитрі люди податків не платять...<br/>Не має нібито доходів давай держава велику малозабезпечену допомогу<br/>Не має нібито доходів давай держава велику субсидію<br/>Не має доходів давай держава велику одноразову допомогу<br/>Не має доходів давай дитячі гроші <br/>І так далі давай давай давай...<br/><br/>Так може із Вашої сторони лице в Великому пушку? Дайте відповідь ті що питають
12 Вересня 2016, 22:59
а тобі, що?? Легше жити стане як ти побачиш ту їхню зарплату?? Люди, займайтеся своїми проблемами, чи в вас їх нема? Самооборона про зарплати може запитати в свого представника, який певний час очолював адміністрацію, думаю вони не дуже змінилися з того часу. Кому треба цей дешевий піар, тим більше коли доходи самооборонівців і сплачені податки з цих доходів, викликали б не одне питання з боку компетентних органів. Рожище маленьке село, всі про всіх знають, хто чим займається, хто як живе. Для чого робити цирк.
12 Вересня 2016, 23:37
жах
12 Вересня 2016, 23:55
Так мені стане набагато легше, я сиджу і тільки чекаю, коли ж то вони скажуть скільки отримують!!!)
13 Вересня 2016, 00:14
Справа не в тому, скільки вони отримують, а в тому, що це має бути відкрита інформація. Це ж державні кошти.
13 Вересня 2016, 00:42
Відмова в ненаданні інформації є незаконною. Відповідальності нуль, а ще коментатори на активістів наїжджають (я теж не в захваті від самооборони). Давайте вчинемо хуліганські дії відносно автора такої відповіді й чекатимемо мовчанки від правоохоронців та захисту від коментаторів?!! Доречі, вчорашні риги з їх сильною Україною, народною партією і т.д. і т.п. досих пір отримують доплати за стаж, який здобували збираючи антимайдани... Самооборона безхребетна, бо й досі окрім розпущених слюнь не вміє захищати навіть себе, то кого ж вона захистить...
13 Вересня 2016, 00:52
А від чого самооборона має себе захищати?
13 Вересня 2016, 00:54
Якщо, в РДА вважають ПІП персональними даними - то з цієї ситуації можна було вийти наступним чином: надати штатний розпис (перелік посад та їх кількість) без ПІП і так само перелік посадових окладів.<br/>Наприклад:<br/>Голова РДА - 8000 грн.<br/>1-й заступник - 7000. грн.<br/>заступник - 6500 грн.<br/>Начальник відділу апарату РДА - 4200 грн.<br/>Головний спеціаліст - 3500 грн.<br/>і т.д. в розрізі посад по відділах і окремих структурних підрозділах.
13 Вересня 2016, 00:55
Ви молодці! Треба зміїне кубло потрохи розворушити.
13 Вересня 2016, 01:05
Хай самооборона захистить своє право на отримання публічної інформації, в т.ч. щодо бюджетних коштів, що йдуть на З/п чиновникам.
13 Вересня 2016, 01:06
рда це брехуни
13 Вересня 2016, 01:13
Є ДЕКЛАРАЦІЯ ПРО ДОХОДИ ЧИНОВНИКІВ ТУДИ І ЗАГЛЯНЬТЕ ЯКЩО ВЖЕ ТАК МУЧИТЬ . АБО ДУЛЮКА ЗАПИТАЙТЕ. ХВАТИТЬ ТОГО УРА ПАТРІОТИЗМУ ЗАЙМІТЬСЯ ЧИМОСЬ КОРИСНИМ ДЛЯ ГРОМАДИ.
13 Вересня 2016, 01:21
Сумно, але декларації не містять інформації про штатний розпис, мало того саме запити в різні інстанції часто дозволяють виявити недостовірну інформацію у все тих же деклараціях. Про те що декларації містять інформацію про минулий рік (тобто далеко не реальну) та про те, що є декларації працівників, які вже можуть не працюват - мовчу. А ще раджу врахувати, що абсолютна більшість тих же декларацій тимиж чиновниками &quot;засекречена&quot;. То ж шановне &quot;До всіх&quot; залиште свої &quot;оптимізуючі поради для себе й не перешкоджайте скористуватись законним правом на доступ до публічної інформації шляхом подачі запиту на інформацію.
13 Вересня 2016, 01:29
держслужбовці платять податок.. нудануда. як людина може сплатити податок, якщо вони не виробляють ніякого ВВП. вони отримують зарплату за &quot;послуги&quot; перелопачування кіп паперу. справжній податок платять виробничники, і з нього тоді платиться зарплата і дерслужбовцям і вчителям і лікарям і поліцаям і всьому іншому &quot;обслуговуючому персоналу&quot;.. крім того звідти ж платяться пенсії, допомоги, стипендії, відшкодовується проїзд, СУБСИДІЇ і всяка інша соціальна фігня.. виробничників на наших 40 тис. населення району - самі знаєте скільки.. на пальцях рук можна порахувати.. я до того, що всі ви тут пишущі ніхрєна для розвитку країни, навіть якщо будете працювати круглосуточно, не зробите... а от деякі члени самооборони - так. бо там більшість приватних підприємців і фермерів, які справді &quot;роблять гроші&quot;. так-що закрийте пельки, вельмишановні офісні криси!
13 Вересня 2016, 01:30
Доречі, чиновники обманюють, бо пишуть, що в запиті не дотримано вимог ч.5.ст. 19 Закону, але в законі сказано: &quot;поштову адресу або адресу електронної пошти&quot;, тобто чиновники свідомо йдуть на обман. Однак, підозрюю, що їм це вибачать...
13 Вересня 2016, 01:38
Раджу подавати до суду. Я виграла подібну справу.
13 Вересня 2016, 03:03
Нормальне запитання задали самооборонівці,чи наші чиновники працівники секретного полігону.Треба знати чи на чиновника чи на священника дитину посилати вчитися.
13 Вересня 2016, 03:15
НЕ вельмишановна, не офісна КРИСА, цікаво знати яким чином податки діляться на &quot;справжні&quot; і &quot;несправжні&quot; від чого це залежить? До Вашого відому із заробітної плати держслужбовців відроховують усі належні податки а це блицько 25% від нарахованої з/п і їм не платять з/п в конвертах як більшість ваших так званих виробничників. До речі приватний підприємець, ще не значить виробничник, а в САМООБОРОНІ таких &quot;купи-продай&quot; більшість, якщо не всі.
13 Вересня 2016, 03:35
Як може пан Ігор з окладом в 4000 чи 7000 грн віддати останні 5000 амер доларів боргу пану Колі. Кажуть чи не останню роль відіграв тут тендер на ремонт лікарні.
13 Вересня 2016, 10:04
Громадяни частину з зароблених грошей в виді податків віддають державі , яка за них наймає чиновника і коли ці ж громадяни хочуть знати що він робить і скільки коштують його послуги їм кажуть не ваше діло і судячи по коментарях велика кількість людей з цим згідна . Ось так і живем .Недаремно євреїв водили по пустелі 40 років поки аж не вимерло ціле покоління, а тоді земля обітованна .
13 Вересня 2016, 11:18
Ви зовсім не в'їжджаєте чого хоче самооборона. Ця інформація не міститься нів яких деклараціях. Самий звичайний штатний розклад з посадовими окладами. Але ж ні, адміністрації треба написати як завжди відписку. Це значить, що не все так чисто. Є що скривати. Єдиине, що правильно - це відповідь дали на протязі 5 днів, як сказано в законі.
13 Вересня 2016, 11:26
Ви в суд подайте як Ковальчук Оксана з Громадського тв і виграєте чи слабо сикунам
13 Вересня 2016, 11:58
А що буде, якщо Шкільний зробить запит спочатку керівнику Самооборони - Дулюку Саші і попросить аби той як порядна і чесна людина, свідомий патріот своєї держави розписав за що і як він живе, як йому дістався будинок від родичів, скільки за свої сорок років він офіційно заробив коштів і скільки заплатив податків, скільки автомобілів пригнав в Україну з-за кордону і за скільки продав, скільки при цьому заробив і скільки задекларував, скільки контрабандного товару перемістив через державний кордон і потім Шкільний зробить відповідні запити у міграційну службу, фіскалам та іншим структурам та для порівняння і на огляд громадськосьті ці дані оприлюднить - чи задумувався про таке Саша перед тим як вкотре вносити роздор у громаду? Чи варто на загальний осуд виносити такі проблемні питання, питання які ще більше розколюють суспільство, дратують простих людей? Звичайно, РДА мала б поступити по іншому і надати копії штатних розписів, АЛЕ БЕЗ привязок до конкретних прізвищ, але питання в іншому - для чого Самообороні ці дані? Хто задавався цим питанням? Складається враження, що це іде від особистої неприязні між окремими людьми і один одного хочуть тупо покусати, але невже не можна мирно жити і співіснувати? Чому ніхто не хоче примиритись і забути про особисте і спільно робити благо для людей - Самооборона - МОЛОДЦІ - зі свого боку, РДА - зі свого, але ж ні, треба тут виясняти в кого довший пі...юн. А сайт? - Для чого ви публікуєте такі матеріали? Для чого? Редакціє, ви хоч розумієте, що ви ні на крок не зближуєте громаду? Суспільство - це різнокольоровий кубик-рубик і усі не можуть бути білого чи зеленого кольору - потрібно вміти чути і поважати всіх, ВСІХ!!! І ще Оксана Петрук тут зі своїми позбавленими змісту порадами - суд... Ну от для чого це? А Оксана Петрук має бажання оприлюднити свої доходи? Чи її теж в суд треба подати за однобокість у світосприйнятті як журналіста? Звертаюсь до усіх-усіх - перестаньте паплюжити один одного, з такими &quot;земляками&quot; нам і кацапляндії з її сєпарами не треба - самі один одному глотку перегриземо!
13 Вересня 2016, 11:58
народ приховані доходи а від так не сплачені податки це теж Державні гроші<br/> приховані доходи а від так великі субсидії це теж Державні гроші <br/>Я так це розумію: безробітній чи підприємець без доходів теж плати податок<br/> такий має бути закон. <br/>А то включають дурачка: <br/> офіційно працювати не буду бо субсидія мала;<br/> підприємець з нульовим доходом - це що таке?;<br/> я роботодавець оформляти тебе не буду <br/> бо податки великі краще дам в карман;<br/> оформлятись не буду бо соцвиплати не виходять;<br/> хитрі - ліпше буду працювати не офіційно;<br/> от і маємо що зі всіх сторін дуремо державу, наживаємось, самі деребаним<br/> Держані гроші так давай ще й держслужбовця похаємо і спитаємо його за <br/> Держані гроші ........
13 Вересня 2016, 12:16
Хай самооборона покаже доходи, а потім до когось діло має. А кому цікаві зарплати держслужбовців то почитайте закон про держслужбу. В ньому все чітко прописано. <br/><br/>P.S. Держслужбовці не &quot;слуги&quot; народу, а виконують функції держави. <br/><br/>P.S.S. Повчіться перед тим як писати дурниці.
13 Вересня 2016, 12:17
І ще... Держслужбовці теж платять податки. Великі. І офіційно!!! Не прикриваючись волонтерством і здирництвом.
13 Вересня 2016, 12:23
Ну й останнє...<br/>Шановна редакція.<br/>Ви працюєте за гроші які платять з кишені тому не сплачуєте податки. Не страшно такі матеріали публікувати?<br/>Якщо ні, то хоча б посоромились.
13 Вересня 2016, 13:15
Щодо моїх доходів) Я не боюсь їх оприлюднити. Пишіть запит в податкову, а я попрошу, щоб обов'язково вам надали відповідь без відписок. Я не ви. Працюю офіційно ЗАВЖДИ. І ЗАВЖДИ за гласність.
13 Вересня 2016, 13:17
«Однобокість світосприйняття» )))) Перепрошую, а яка це стаття і якого закону???
13 Вересня 2016, 13:30
Та що ви мелете, є закон - дайте відповідь.
13 Вересня 2016, 13:36
А Гайворонська теж робить великі справи наліво і направо зі своїм співмешканцем ( той все її навчає) де і кого напавити на будівельні роботи, щоб від них одержати хороший відкат.
13 Вересня 2016, 13:59
І Самообороні раджу запит надіслати скільки премій отримало працівників РДА і хто саме по призвіщах за часів іі правління
13 Вересня 2016, 14:01
Значить є що проховувати
13 Вересня 2016, 14:04
А мене от цікавить таке, як в адміністрації людина, яка на випробувальному терміні працює змогла піти в оплачувану відпустку?????
13 Вересня 2016, 14:07
А ще Самооборона хай надішле запит щодо оприлюднення інформації про те, в якому об&quot;ємі - посадовий оклад, надбавки, премії тощо отримувало керівництво РДА у 2014 році на чолі з Вадімчиком))) Дуже багато цікавого там є)))
13 Вересня 2016, 14:16
А хіба тобі закони писані??? Як тільки тебе твій чоловік терпить!!! Чи він не знає за твої походеньки???
13 Вересня 2016, 14:28
А ви його спитайте як терпить) Сама в шоці)
13 Вересня 2016, 14:31
Не в курсі яку ви там Таню Урбан згадали, я її не знав і не знаю, Петручку знаю, Зенц - бачив. Мені, лічно, хватило того дерьма, що вилила в людях та Аліна Кривов'язюк під час молебеню на могілках в день Незалежності. Слова якими вона сипала всіх особливо владу чув не один, її обзивання. Патрійотка, обзивати в голос людей хоч вони і не приємні активістці, на яку має рівнятися громада неприпустимо. Має гарного вчителя - валєрку бурого і іжє с німі.
13 Вересня 2016, 14:42
Наталія, браво! Особливо за перший коментар! Знайшлися святі запити робити.
13 Вересня 2016, 15:03
Хай Вадим Дулюк розкаже як сплачує податки за найману працю у селі Ужова по збору малини.
13 Вересня 2016, 20:59
Хай кине камінь в РДА та Гайворонську той хто безгрішний!!! Всіми грішні! Тоді мовчіть й не вздумайте чиновників чіпати... Проблема не в тому, які в кого оклади й зарплати. Проблема в тому, що більшість боїться про них в дома сказати... Важко признатись, що коханці, яка нічого не робить, премія в три рази вища ніж &quot;роботягам&quot;. А ще важко показати &quot;мертві душі&quot;, які на роботі 1 день в тиждень а з/п найвища по відділу. Не влаштовують запитання від Самооборони, то попросіть священніків хай запити на публічку подають...
13 Вересня 2016, 21:05
усе читаємо,все занотовуємо!Скоро прийдемо до всіх пройдисвітів,готуйтесь!
13 Вересня 2016, 22:28
Галю,читайте закони і будете розумна. Закон України &quot;Про відпустки&quot; - Стаття 2. Право на відпустки:<br/>Право на відпустки мають громадяни України, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами...; Стаття 10. Порядок надання щорічних відпусток: Щорічні відпустки повної тривалості до настання шестимісячного терміну безперервної роботи у перший рік роботи на даному підприємстві за бажанням працівника надаються: ...2) інвалідам;.... Закон України &quot;Про державну службу&quot;: Стаття 35. Випробування: 5. Якщо державний службовець у період випробування був відсутній на роботі у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, перебуванням у додатковій відпустці у зв’язку з навчанням або з інших поважних причин, строк випробування продовжується на відповідну кількість днів, протягом яких він фактично не виконував посадові обов’язки. Отаке селяві. Крім того, закони діють не тільки для людини, яка &quot;працює на випробувальному терміні в адміністрації&quot;, а й для усіх. А Ви удосконалюйте свої знання, і буде Вам щастя.
13 Вересня 2016, 23:52
Тобі не надоїло. Не сподобалось. те що говорить Аліна? Ти її уваги навіть не вартий. Те, що ви зробили на кладовищі це смішно. Ціле Рожище мало про що говорити.
13 Вересня 2016, 23:58
Може розказати як ти з коханкою на День міста посеред площі Незалежності мало не розділи одне одного. Але може нічого й не памятаєш ,бо на ногах ледве стояв.
14 Вересня 2016, 00:34
Це ти про шкільного? Шкода що ніде ті фотки не опубліковані. Видно чекають свого часу.
14 Вересня 2016, 00:40
Дивно що в адміністрації не знають законів. чи може не хочуть знати. А самооборона правильно зробили, що опублікувала відповідь. Багатьом цікаво, які зарплати в Гайворонської і компанії. Але є багато інших запитань, на які хотілось би отримати відповідь. Наприклад, куди вони їздять на службових машинах в вихідні.
14 Вересня 2016, 01:01
Та твоя Аліна, яку захищаєш іноді такий маразм несе, що взагалі страшно слухати. Іноді складається враження, що вона взагалі з &quot;кришею&quot; не дружить (дах поїхав). А про держслужбовців - читайте на сайтах їхні декларації і тоді все стане зрозуміло. Також хочу звернути увагу всіх на те, що дійсно в нас піврайона офіційно ніде не працює, не заробляє і не виготовляє, проте хати будуються, круті тачки купляються - а САМЕ ЦІКАВЕ що декларації (навіть якщо вони і подаються) то нульові. Дивишся - бомж бомжем, а тачка зачотна і бомжацька хатинка в три поверхи..... Люди, а тепер спитайте себе чи Ви всі подали декларації, чи сплатили Ви всі податки, щоб наповнити буджет держави? Ні? А чому Ви тоді обсмоктуєте тих, з кого податки (незалежно від їх бажання) вираховуються автоматично? Чому Ви заробивши &quot;лєвака&quot; не платите з нього податка, щоб вже потім спитати за кожну гривню з відповідних інстанцій. Чому, наприклад, водій купляючи пальне одразу платить дорожній збір, а доріг нема? Чому ми платимо за обслуговуванння прибудинкової території, а в підїздах темно і не прибирається? Просто треба замислитись, а не виливати купу бруду одне одному на голови. Давайте краще спитаємо в РДА, а що зроблено за час їхнього правління, і не ті справи де вони просто пропіарились за чужий рахунок, а дійсно що змогли зробити самі. І так само спитати в тієїж Самооборони чи в Аліни Кривовязюк, чи в любого іншого громадянина? Але пропоную, щоб кожен спочатку спитав в СЕБЕ - А ЩО Я ЗРОБИВ?
14 Вересня 2016, 11:35
о, попа об&quot;явивсі!)
14 Вересня 2016, 12:13
Шановні коментатори і не шановні теж! Особливо ті, хто згадують мене в коментарях. Інформую:<br/>1) на сайті Район.Рожище не працюю вже давно;<br/>2)коментарів під &quot;лівими&quot; ніками не пишу, але сайт читаю, і з професійного інтересу, також моніторингпреси входить в мої професійні обов'язки;<br/>3) працюю на держслужбі на посаді ПРОВІДНОГО спеціаліста, на випробувальному терміні. Для особливо цікавих Галь, яким не дає спокою моя оплачувана відпустка повідомляю: відпустку оформила пропорційно відпрацьованому часу, частина відпустки - за власний рахунок. Автоматично, оскільки я не була на роботі - випробувальний термін збільшився.<br/>4)посадовий оклад - згідно штатного розпису;<br/>5) надбавки за ранг не отримую, премій та інших виплат, &quot;лівих&quot; зарплат також - лише &quot;голий&quot; оклад, який передбачений для такого спеціаліста Законом &quot;Про державну службу&quot;. Якщо добре напрягтися - і почитати Закон, то можна дізнатися суму зарплати.
14 Вересня 2016, 14:48
а ти дуся знаєш закони? чи перевірялка дуже виросла? а про поїздки на службовому транспорті, то во всі роки во всі віки керівництво усіх установ та організацій рассікає на службовому транспорті. А дехто колись разом з коханкою на службовій машині об дерево зупинявся, то в чому питання. А дехто просто рулити не умів той не користувався такою машиною... проза життя
14 Вересня 2016, 15:42
самооборону треба спалити а тих пройдисвітів на палю і паставити серед рожищ<br/>хай дивляться люди на героїв пітухів особено бурого алкаша і кучірка козла
14 Вересня 2016, 17:48
Богу дякувати, у людей очі відкриваються на так звану &quot;самооборону&quot;. тільки, юра, список отих &quot;героїв пітухів&quot; набагато ширший
15 Вересня 2016, 12:49
Варто зазначити, що державна служба стоїть на шляху деполітизації. Державний службовець не має права бути членом політичної партії, якщо такий державний службовець займає посаду державної служби категорії «А». На час державної служби на посаді категорії «А» особа зупиняє своє членство в політичній партії. Це передбачено пунктом 3 статті 10 Закону. Також заборонено суміщати державну службу з виконанням повноважень депутата місцевої ради. Державним службовцям категорій «Б» та «В» це дозволено.
15 Вересня 2016, 14:08
Пригріла всіх подружок біля себе, а тепер роблять що хочуть, коли цей бардак закінчиться, .
15 Вересня 2016, 17:34
нацдержслужба надала роз'яснення, що всі, хто став депутатом до вступу в дію закону- можуть нічого не міняти. А вже після 1 травня цього року треба виконувати заборону, якщо ідеш на посаду категорії А. читайте на сайті держ.служби
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024