Урок реального трудового життя провели для школярів

09 Вересня 2016, 16:30
1685

 Для свідомого вибору учнівською молоддю майбутньої професії, сприяння  у формуванні  мотивації до вибору професійної діяльності  та знайомства зі світом актуальних професій протягом першого тижня нового навчального року  спеціалістами  Рожищенського  центру  зайнятості були проведені профорієнтаційні заходи в Кременецькій  загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня та в притулку для дітей  з метою  активізації профорієнтаційної роботи  в рамках  проведення «Уроку  реального  трудового життя для школярів».


 

Професій безліч. Яку вибрати? Ким бути? Де працювати? Як побудувати майбутнє? На ці нелегкі запитання незабаром прийдеться шукати відповідь сьогоднішнім учням, які вже стоять на порозі  самостійного життя.

Стан сучасного ринку праці, де в наявності чимала кількість безробітної молоді з незатребуваними роботодавцями спеціальностями, а з іншого – брак фахівців з технічних, будівельних спеціальностей, вимагає сьогодні великої  профорієнтаційної роботи в школах.


 

Її мета – спрямувати молодих людей на обрання професій, які забезпечили б  їх роботою, а не перетворили на потенційних кандидатів  у безробітні.

 Поліпшення якості освітніх послуг, вдосконалення профорієнтаційної роботи серед молоді, дослідження ринку праці – залишаються основними пріоритетами діяльності служби зайнятості в 2016 році.


 

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Валентина Трачук

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024