Підприємець Тетяна Ходзінська: «На роботі: і бухгалтер, і економіст, і продавчиня».

04 Вересня 2016, 20:30
2342

Сьогодні, 4 вересня, в Україні відзначають День підприємця.

Взагалі, підприємницька діяльність є шанованою, але, зазвичай, нелегкою. Нині дуже важко розвивати підприємницьку діяльність в Україні.

В народі кажуть, підприємцями можуть бути сильні, цілеспрямовані, енергійні люди, і такі, які не бояться труднощів.

Кореспондент Район.Рожище, поспілкувався з такою сильною на дух  людиною.

Рожищанка Тетяна Ходзінська працює підприємцем на Рожищенському ринку. Після закінчення школи, важливим вибором в житті стала майбутня професія. Обирала професію не з погляду вподобань, а з практичністю, таку, яка б була затребувана в країні. Тому поступила на державну форму навчання у Луцький політехнічний інститут на інженера сільськогосподарського виробництва.

Проте, закінчивши вищий навчальний заклад і аспірантуру, місце за професією так і не було. Тому Тетяна навіть не намагалася шукати.

Паралельно навчанню, займалася і підприємницькою діяльністю. Не знайшовши роботи за спеціальністю, вирішила всі сили спрямувати на розвиток свого бізнесу. Спочатку торгувала продовольчими товарами. Постійного місця на початках не мала, то продавала на розкладачках.

«Їздила разом із сестрою в Білорусію, а через певний період торгували уже в нас на ринку», – зазначає підприємець.

Після одруження Тетяна відкрила свою, як  в народі кажуть, «будку». Пішла на свої хліба. Спочатку було важко адаптуватися, звикнути, що ти на роботі за всіх і бухгалтер, і економіст, і продавчиня.

Проте наша співрозмовниця каже, що зараз набагато важче, ніж колись. Бо долар вищий, ціни захмарні. Та й конкуренція нині дуже сильна. Безліч супермаркетів, магазинів відкрилось, ринок розширяють, тому завжди потрібно тримати «руку на пульсі» новинок, бути привітним до покупців та уважним до їх смаків.

3

«Ціни у мене порівняно невисокі. Навару більш ніж 20 % нема на жодній продукції. Але й відповідно до теперішніх цін, то те, що колись вартувало 5 грн, то тепер – 50. Ціни для людей дуже високі», - зауважує підприємець.

Продавець ділиться наболілим, каже, що зараз набагато менші торги і покупців все меншає. Проте, їхати шукати кращої долі «за бугор», теж не вихід. Бо ж виховує жінка двох малолітніх діток і лишати їх материнської уваги – це неправильно.  

 

На питання «Чи подобається бути підприємцем?», співрозмовниця з посмішкою відповіла: «Так».

«Ніколи ні від кого не залежиш. Коли забажав, тоді й прийшов. Тобто сам собі хазяїн. Ціни відповідно теж ставиш, які забажаєш. Можна продати дешевше, ніж воно коштує, аби не залежувався товар», - відповідає Тетяна Ходзінська.

Торгує пані Тетяна сама. Зазначає, якщо брати когось на роботу, то потрібно розширятися. Колись у неї були продавці, але це під час декрету.  

На свій хліб Тетяна Ходзінська звикла заробляти лише підприємницькою діяльністю. Їй це подобається.

«Аби був ринок таким як є і мені більше нічого не треба. На прожиття вистачить», – говорить підприємець.

Тетяна бажає усім професіоналам терпіння і здоров’я, щоб витримати всі життєві та професійні труднощі. І здоров’я, аби сили привезти товар та його реалізувати. Адже це найважче у цій роботі. «А все інше буде, - додає з оптимізмом підприємець. – Головне ніколи не опускати руки».

Район.Рожище теж приєднується до побажань. Бажає усім підприємцям  успіхів у бізнесі. Нехай доля завжди посміхається вам, а партнери ніколи не підводять. 

Коментарі
05 Вересня 2016, 02:35
молодець
05 Вересня 2016, 17:44
Так тримати!твоя точка-супер.вітаю з святом!
06 Вересня 2016, 02:26
Хай щастить!
07 Вересня 2016, 03:08
Молодчина...)))
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024