Учасники бойових дій мають право на безкоштовне одержання ліків

04 Вересня 2016, 10:00
1527 Джерело: data:image

Відповідно до статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, до осіб, які належать до учасників бойових дій, належать особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Таким чином, вказані особи мають право на пільги, передбачені для учасників бойових дій.

Наприклад, зазначені військовослужбовці мають право на безплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів.

"Для того, щоб отримати безкоштовні чи пільгові ліки, необхідно, перш за все, мати рецепт лікаря, проконтролювати, щоб на рецепті був підпис та особиста печатка лікаря, обов`язково попросити лікаря вказати у рецепті міжнародні непатентовані назви ліків.

Це необхідно для того, щоб вони могли подивитися, чи є вони у Переліку лікарських засобів та щоб провізор в аптеці міг зробити заміну на аналогічний препарат іншого виробника.

Та не забути запитати у лікаря адресу державної аптеки, де можна отримати безкоштовні ліки", - про це Район.Рожище розповіла юрист Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Прус.

Коментарі
04 Вересня 2016, 13:02
А чи існують в природі державні аптеки?
04 Вересня 2016, 14:25
аптеку просвистала районна рада
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024