Рожищенська земля дала спочинок ще одному Герою

01 Вересня 2016, 20:28
4536

Сьогодні, 1 вересня, жителі селища Дубище на колінах зустрічали загиблого в автокатастрофі учасника бойових дій Андрія Герасимчука.

Дорога до кладовища, де відбулося прощання із Героєм, була викладена квітами та щедро зрошена гіркими сльозами усіх тих, хто добре знав Андрія і тих, хто ніколи не зустрічався з ним, але чув про його мужність та відвагу на полі бою.

Як відомо, Андрій Герасимчук, народився 23 лютого 1996 року у місті Луцьку. Навчався у Луцькій загальноосвітній школі № 13 та ПТУ №9.

Брав участь у Революції Гідності, там був поранений. Коли розпочалася війна на сході України, пішов добровольцем в АТО, мужньо йшов у бій з ворогом. З війни він повернувся живим. А от біда настигла вже на мирній землі - 23 серпня машина в якій їхав Андрій з побратимами потрапила в автомобільну катастрофу. А 30 серпня обірвалося його молоде життя... Андрій помер. Йому було лише 20. 

За бажанням рідних його вирішили поховати у селищі Дубище (батько Андрія, родом із цього селища, - авт).

"Андрій був мужньою, сильною та відважною людиною.  Він вижив там, але, на жаль, ми не змогли вберегти його тут. Ми будемо берегти про нього світлу пам`ять. Будемо боротися за мир на Україні, заради Андрія, заради пам`яті наших загиблих товаришів. І якщо вам будуть казати, що "Торнадо" це страшний батальйон, ви завжди зможете сказати, що "Торнадо" - молоде, освічене, мужнє і сильне покоління, яке боролося до кінця. Я дякую усім, хто разом з нами: друзям, хлопцям, побратимам. На жаль, останнє, що ми можемо сьогодні дати Андрію - це шану та слово, що своїми діями і вчинками ми ніколи про нього не забудемо. Спочивай з миром, брате!", - промовив заступник командира батальйону "Торнадо", на псевдо "Батя".

В той час, коли лунала промова Баті, в полі неподалік від кладовища, вітер так "закрутив", що з пилюки утворилося справжнє Торнадо...

Нехай же Господь упокоїть душу вірного сина України!

2

1

1



1

















 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024