Василь Столяр розповів, що заважає відновити роботу консервного заводу в Рожищі

31 Серпня 2016, 15:22
3350

У Рожищі побував депутат обласної ради від Рожища Василь Столяр.

Під час розмови із ним ішлося і про те, коли запрацює одне з найбільших підприємств у місті.

– Про відновлення Рожищенського консервного заводу рано говорити, поки тримає судова тяганина, – розповів власник підприємства.

– Я знаю, що багатьом болить це питання – відновлення роботи Рожищенського консервного заводу. – сказав Василь Столяр. – Я обіцяв і перед виборами, і до того, що постараюсь відновити це підприємство. Для чого ж тоді було закуповувати та встановлювати нову потужну лінію із переробки овочів та фруктів? Але ми до цього часу судимось із банком «Надра». Поки усе це не закінчиться, завод стоятиме. Підприємство при повній потужності могло б переробляти до 100 тисяч тонн сировини на рік. Це майже 180 найменувань продукції – соки і консервація. Це 400 нових робочих місць. Не знаю, скільки триватиме судова тяганина, півроку чи рік, але завод все одно запрацює. Вже є і потужний наш волинський інвестор. Ви дізнаєтесь, хто це, коли підприємство відновить роботу.

Як голова постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Василь Столяр повідомив новину, що на території області є чотири родовища нафти і газу. Одне з них – на території Рожищенського району. Йдеться про так звану Вічинсько-Доросинівську площу, розташовану на території Ковельського і Рожищенського районів. Ця площа становить 142,7 квадратних кілометри. Дозвіл на розробку цього родовища, як й інших в області, надали новоствореному комунальному підприємству «Волиньприродоресурс».

Як запевнив депутат обласної ради, лише після геолого-розвідувальних робіт буде прийняте рішення про видобуток тут нафти і газу. Але думка громади буде врахована.

Щодо діяльності піщаних кар’єрів на території району, то Василь Столяр був лаконічним. Громадам, сільським радам, перед тим, як надавати дозволи на добування піску, потрібно було чітко визначити правила гри з орендарями. Треба було обумовити відсоток коштів, які б ішли на розвиток інфраструктури сіл, вчасну сплату грошей до бюджету.

Наостанок короткої розмови із журналістом Василь Столяр висловив здивування про той невеликий рекламний щит до Дня Перемоги, підписаний його прізвищем, який раптом з’явився напередодні річниці «Іловайського котла. Депутат обласної ради запевнив, що вже подав запит у поліцію і прокуратуру, щоб розібратись, звідки взялася ця «заказуха».

Коментарі
31 Серпня 2016, 19:52
Нічого у Столяра не вийде. Його афери до добра не довели і скоро завод буде у власності рівненських хлопців, тоді й працюватиме.
01 Вересня 2016, 01:16
Правильно, сільські ради надають землю під кар'єри (за певну винагороду сільським головам), а потім цілим селом плачуть, що дороги погані.
01 Вересня 2016, 02:49
Завод працюватиме??Це щось на грані фантастики....Там ще є борги людям невиплачені з 90-х
01 Вересня 2016, 22:58
столяр не пар мозги <br/>н<br/><br/><br/><br/><br/>е <br/>п<br/>а<br/><br/>р <br/>м<br/><br/>о<br/><br/>з<br/><br/><br/>г<br/><br/>и
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024