ФК «Топільне» здобула «бронзу» в обласних змаганнях

31 Серпня 2016, 09:48
1667

Справжнє футбольне свято у Любешові вдалося: у двох безкомпромісних, інтригуючих протистояннях визначили найкращі сільські команди області.

Гра "Прип'яті" проти "Топільного" протягом довгого часу не радувала цікавими подіями, тож лишалось спостерігати за паралельними баталіями, які відбувались поблизу, - йдеться на сайті «Волинської газети».

Ближче до середини першого тайму господарі поля активізувались, і це принесло свої плоди. На ударну позицію вивели гравця "Прип'яті" Віктора Шпака, а той точним ударом в дальній кут не залишив ніяких шансів голкіперу суперників - 1:0. Втім, замість продовження місцеві гравці дещо послабили свій тиск на ворота суперників, а під кінець першого тайму дальній удар змусив капітулювати воротаря "червоно-зелених" Василя Ярошика. Гол записали на Олександра Коровіцького, а любешівський "номер один" продовжив у тому ж дусі після перерви: дальній штрафний удар від Петра Семенчука навіть попри активного учасника епізоду Богдана Драгана (на фото знизу) він мав брати. Однак - 1:2, і тепер уже "Топільному" можна було тягнути час і зберігати рахунок на свою користь.

Відігратися до кінця матчу гравці "Прип'яті" так і не зуміли, розчарувавши своїх вболівальників. А от "Топільне" реабілітувалось за розгром, який у півфіналі їм вчинив "Ратнівський аграрій", і залишило змагання з "бронзовими" нагородами.

Ну а далі настав час урочистого відкриття змагань. Щоправда, відбулось воно без представників "Ратнівського аграрія": майбутні переможці змагань були ще в дорозі. Хто ж знав, що разом з командою вони привезуть цілу вболівальницьку армію?! Може й сотня, а може й більше людей задовго до матчу окупували любешівський "Колос" з банерами, вигуками "Копачівка - не район, Ратне буде чемпіон!" та, в першу чергу, з хорошим настроєм та вірою в свою команду. Забігаючи наперед – виправданою вірою.

Але повернемося до відкриття змагань. Голова обласної ради ВФСТ "Колос" Анатолій Кліш привітав учасників дійства та нагородив гравців "Топільного" кубком за почесне третє місце у змаганнях. Також не забули про тих, хто загинув у війні на Сході: їх вшанували хвилиною мовчання. Потім глядачам залишалось якнайзручніше вмоститись, аби зняти солодкі вершки цього святкового дня - матч між "Ратнівським аграрієм" та копачівським "Торпедо".

Слід сказати, що перед матчем статус фаворитів багато хто віддавав саме футболістам з Копачівки. Багато гравців "Торпедо" уже доволі давно й успішно виступають у обласних футбольних ігрищах, а півзахисник Андрій Кодлубай - один з лідерів діючого чемпіона області - "Луцьксантехмонтажу". Втім, у першому таймі більше шансів, аби відзначитись, мали саме "аграрії": Івану Заліпі та його партнерам не вистачало успішної реалізації.

Не допомогла "торпедівцям" і перерва: після неї ратнівчани, ледь не пропустивши для початку, продовжували володіти ініціативою. А доки ваш покірний слуга завершував свій невдалий візит до магазину за тютюновими виробами, вже на підході до стадіону вперше по-справжньому вибухнула ратнівська "торсида". І недарма - Іван Ковч відкрив рахунок у матчі.

Включитись у гру Копачівці так і не вдалося. Більше того, за декілька хвилин після першого м'яча Іван Заліпа вбив другий цвях у труну чемпіонських амбіцій "Торпедо"- 0:2.

Десь тут і стало зрозуміло: цей матч "аграрії" супернику вже не віддадуть. Тому й другий гол Івана Ковча аж ніяк не здивував. Боротьба, щоправда, точилась до останньої секунди, а в результаті одного із зіткнень розсік брову один з гравців "жовто-синіх". Але рахунок 0:3 так і залишився до кінця гри. Тож ратнівчани святкували перемогу у обласній першості з футболу серед сільських команд.

А далі – емоції вболівальників, нагородження переможців головою обласної ради ВФСТ "Колос" Анатолієм Клішем та заступницею голови Любешівської райради Ольгою Кух та символічний марш гравців та вболівальників "Ратнівського аграрія" з почесним трофеєм! Цього року вони були дійсно найсильніші, а фінальне футбольне свято однозначно вдалося. Тож нехай наступного року буде ще цікавіше!

Коментарі
31 Серпня 2016, 17:06
То Копачівка зайняла 2-е місце?
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024