У Рожищі просто неба дивилися документальний фільм про Іловайськ

29 Серпня 2016, 08:00
2742

Під покровом ночі та відкритим небом рожищани переглядали події дворічної давності, які сколихнули не тільки Україну, але й цілий світ.


1

 

«Іловайська трагедія має назавжди стати болем українського народу», - зазначає секретар Рожищенського районного обʼєднання бійців АТО Аліна Кривовʼязюк. Саме ця громадська організація спільно із активістами Самооборони, запропонували в такий незвичний для рожищан спосіб згадати ті страшні дні.




 

З великого екрану встановленого на площі Незалежності документальний фільм розповідав глядачеві, яким було оточення зсередини, яким його бачили і сприймали очевидці, знайомив із Героями добровольчих батальйонів та мобілізованих бійців 51 ОМБР. Словом тих, хто не побоявся йти та до останнього боронити рідний край.


 

Глядач дізнався історії людей, які залишились в Іловайську назавжди, тих, хто стояв із автоматами проти танків та важкої артилерії, тих, хто не здався.


 

В імпровізованому кінозалі назбиралося не більше півсотні глядачів. Багато молоді проходило осторонь, навіть не зупиняючись. Мабуть, не цікавлять їх події на Сході та люди, які вмирають за їхнє мирне існування. І так прикро, що одягнувши футболку із тризубцем, юнаки не задумаються над тим, що вона не робить їх патріотами…

На завершення, рожищани запалили лампадки біля білборду Героям Небесної сотні.




 

Запам’яталися слова одного чоловіка, який втираючи непрохані сльози сказав до свого сусіда: «Вони, побиті та скалічені, розказують нам про любов до України та патріотизм, а тут, на площі, менше людей, ніж отам біля бару. То заради кого вони проходили те пекло?...».

Питання залишається відкритим. І нехай кожен про себе дасть на нього відповідь.


 

Коментарі
30 Серпня 2016, 11:30
А чого влади не видно?
30 Серпня 2016, 13:07
А який народ, така і влада
31 Серпня 2016, 01:48
народ Герой а влада хірова
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024