У Рожищі помолились за душі тих, хто загинув в Іловайському котлі

28 Серпня 2016, 19:20
3015

28 серпня у Рожищі відбулась панахида за загиблими українськими воїнами, які не повернулись живими з Іловайського котла.

 

29 серпня 2014 року стало чорною сторінкою в історії новітньої України. Саме цього дня у боях з російськими регулярними військами та сепаратистами загинули сотні українських військовослужбовців.


2

 

Сьогодні після традиційної спільної молитви представників духовенства різних конфесій за мир в Україні, відбулась і панахида за загиблими в Іловайському котлі. Святі отці помолились за душі убієнних, висловили надію, щоб на нашій українській землі нарешті запанував мир і спокій і подібне більше не повторилось.

1

 

Потім відбувся мітинг-реквієм, присвяченій цій трагічній сторінці в історії нашого війська та усього українського народу. Треба відзначити, що незважаючи на палюче сонце, неймовірну спеку, віддати шану пам’яті загиблим прийшло багато рожищан.


 

Серед них були люди різних поколінь, різних віросповідань, різних політичних поглядів. Але усіх їх єднало почуття великої втрати і віри в нашу перемогу над підступним ворогом. Присутні на мітингу рожищани вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання.


 

Ведуча дійства Наталія Марценюк зупинилась на спогадах бійців, яким пощастило вибратись з того пекла.

«Надійшла інформація, що росіяни не хочуть нас випускати. Наказують здати техніку і зброю. Але наше керівництво вирішило прориватись з боєм. Ніхто б не погодився здати техніку і зброю. Це ж ганьба. Якби хто не називав – це війна. Ми розділились на дві колони. Одна пішла на Катеринівку. Коли ми почали рухались, по нас почали класти міни. Але так красиво клали, за метрів сто. Це вони просто заводили нас на позиції, де вони вже окопалися і чекали нас. І що я побачив. Моєму товаришу перебили пахову артерію. Його підняли, перев’язали, але він так і помер у товариша на руках.

Останнє, що він попросив – дайте хлопці закурити. А ти вже знаєш, що нічим не можеш допомогти». До цього немає більше чого додати. Ворог підступний і жорстокий і його потрібно знищувати. Справжнє його лице наші воїни побачили саме б боях поблизу Іловайська.


 

В Іловайському пеклі побувало і чимало волинян – наших земляків. Як відомо, в Іловайський котел серед військових підрозділів і добровольчих батальйонів потрапили і наша 51-а механізована бригада з Володимир-Волинського та рота «Світязь».


 

 «Достеменно невідомо, скільки військовослужбовців з Рожищенського району було там, бо у військкоматі кажуть, що це військова таємниця, - розповів Руслан Мигдалюк, голова районного об`єднання бійців АТО. – Але я ще буду спілкуватись з військовим комісаром, щоб вони пішли нам назустріч. Рожищани повинні знати своїх героїв».


 

На зібранні також лунала і патріотична пісня у виконання солістів районного дому «Просвіта». Свої вірші та пісні дарував відомий у нас бард і поет Олексій Будчик. 

Коментарі
28 Серпня 2016, 23:28
Таємниця воєнкомату скількох на смерть мобілізували?чи воєнна тайна скільки бугайів відкупилося,а дурних на війну відправили?
28 Серпня 2016, 23:55
Військомат просто не має таких даних - це і є вся таємниця.
28 Серпня 2016, 23:59
за що хлопці.
29 Серпня 2016, 00:23
Молебен за загиблими українцями проводить російська церква при підтримці проросійських рожищан та ще й на російській мові, зате всі перевертні в вишиванках, боже бережи Україну від таких "українців" манкурти та й годі.
29 Серпня 2016, 00:35
Що є то є одні московські попи і товста попадя, і всьо по руськи , видно відмашку в маскве дали, а то і не ховали і не молились, а тут раз і за Україну стали і за воїнів її, а ще недавно сєпарів благословляли, щось в Онуфрія здохло в заповіднику
29 Серпня 2016, 00:48
&quot;Чи воєнна тайна скільки бугайів відкупилося,а дурних на війну відправили?&quot;<br/>Редакція поостарайтесь щоб на Ваших шпальтах видання були опубліковані Імена тих ХЛОПЦІВ, які були мобілізовані під час 1- 6 хвиль мобілізації з нашого району та дійсно виконували та виконують свій військовий обов&quot;язок згідно Конституції. Тоді люди будуть бачити (або зрозуміють) скільки відкупилось. Я думаю що призваних буде не багато сотні три? Також візміть інтерв&quot;ю у тих &quot;молдозвонів&quot;, або &quot;героїв - добровольців&quot;, які весною 2014 року висвітлені в газеті &quot;Наш край&quot; - мабуть жоден з них не був мобілізований, Що вони скажуть на своє випрадання - &quot;дуже мабуть потрібні району&quot; або &quot;сильно хворі&quot; - &quot;піарщики хренові&quot;.
29 Серпня 2016, 00:58
А хто буде фотографуватись на всіх заходах, всі хто при &quot;дєлах&quot; одні і ті самі морди і шлунки
29 Серпня 2016, 01:15
ганьба рожищанам...московський попи які агітувавали за януковича..говорили що українська мова сатанинська..які нанавидить все українське...на початку відмовлялися відспівувати тих самих загиблих ...тепер стоять і моляться з софронівських требників де до речі в них є молитва за войско русское.. моляться на русском ))))ХТО ЗАПРОСИВ ЦИХ БЛАГОДАТНИХ?...ЯКЩО МИ НЕ БУДЕМО ЦІНУВАТИ СВОЮ МОВУ КУЛЬТУРУ ЦЕРКВУ..ТО ПРИЙДУТЬ ІНШІ І ЗАСТАВЛЯТЬ ЦІНУВАТИ ІНШУ МОВУ КУЛЬТУРУ ЦЕРКВУ..(ЗА ДІЛАМИ ЇХНІМИ ПІЗНАЄТЕ ЇХ)слова ІС ХР..ДУМАЙТЕ ХОТЬ ТРОШКИ ЯКЩО МАЕТЕ ПОВАГУ САМИХ ДО СЕБЕ.
29 Серпня 2016, 01:37
Геть цих прав в. Це ж переверетні. Куди Ви їх запросили. Дякуючи таким порам хлопці наші гинули.
29 Серпня 2016, 01:51
Зразу видно, що коментарі пишуть прихожани київського патріархату. Із за таких як ви теж іде війна. Покажіть, що ви хочете миру, а не при кожній можливості робите склоки. Перестаньте сваритися між собою. Якщо церква несе ненависть один до одного, то що говорити про простих людей. Слава Україні!
29 Серпня 2016, 01:57
Ці попи не хотіли молитися в певний час за здоров'я наших хлопців. І я не ходжу ні в який патріархат. Я не захотів бути на молитві із за цих попів
29 Серпня 2016, 02:16
Молебінь за загиблими хлопцями проводив священник з української церкви , а молитву за мир читали отці з іншої. Чому нема фото отця Василя ? Не знаю. Певно цю статтю подала редактор район-рожище Урбан , яка працює в адміністрації. Самі пишуть статтю і самі пишуть гадості.
29 Серпня 2016, 02:32
Просто вже немає сили дивитись на ці московські попи. Всі оці на фото такі продаж ні і наглі. Просто бізнесмени., а не батюшки.
29 Серпня 2016, 12:21
В тому й то біда, що ці коменти пише той, хто ні разу &quot;не ходив ні в який патріархат&quot; , хто тільки споглядає &quot;дивиться на попів&quot;, бо не спроможний на духовне...Зайдіть хоч раз в церкву...не подивитися на &quot;попа&quot; а на свої вуха почути хто і про що молиться і якою мовою (російську від старослов'янської думаю відрізниш), а не споживаєте всю ту отраву, якою травлять сьогодні ЗМІ, пропаганда велика сила особливо для сірої маси , яка тільки й спроможна на те щоб обплювати, розкритикувати, навішати ярлики ворога.. &quot;перевертнями&quot;...Війна релігійна сильніша від політичної, бо віруючих не потрібно буде мобілізовувати у військкомат.. Не підкидайте жару у вогонь!
29 Серпня 2016, 14:43
В україні повинна бути українська церква, мова і українці а не хахли під московією
29 Серпня 2016, 15:15
Судячи з коментарів певна кількість рожищан ватники які засинають і просинаються під ТСН. Аж соромно що такі живуть поруч з нами, завжди думав що наше місто якесь толеранте, розумне, виховане але де там..
29 Серпня 2016, 21:24
Церква, яка знаходиться на території України,не повинна підкорятися московскому, ще раз &quot;МОСКОВСКОМУ&quot;, патріархату.
30 Серпня 2016, 00:39
28 грудня 2015 в Києво-Печерській лаврі відбулися єпархіальні збори духовенства Київської єпархії. Під час зборів митрополит Київський і всієї України Онуфрій висловився різко проти здійснення богослужіння українською мовою.<br/><br/>&quot;Голодомор - это было вразумление, усмирение со стороны Господа нашей гордыни, которая восстала против себя самого, против бытия человека. Есть такое украинское выражение, немного вульгарное - катюзi по заслузi. Мы получили то, что заслужили. &lt;...&gt; Можно много спорить, искать виновных, но, если мы верующие люди, мы должны на это посмотреть с точки зрения духовной. Мы знаем, что произошло с нашим обществом после революции 1917 года, какое было восстание людей против Бога. Как разрушали храмы, уничтожали иконы, оскорбляли православные святыни. А Бог не бьет палкой, Бог другими способами вразумляет человека. &lt;...&gt; Мы сегодня и всегда молимся за тех людей, которые делали ошибки в жизни, это наши предки, мы просим, чтобы Бог их простил &lt;...&gt; Но этих людей нельзя возводить в ранг праведников&quot;.<br/>Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій не підвівся на урочистому засіданні Верховної Ради при зачитуванні імен бійців АТО,
30 Серпня 2016, 00:39
28 грудня 2015 в Києво-Печерській лаврі відбулися єпархіальні збори духовенства Київської єпархії. Під час зборів митрополит Київський і всієї України Онуфрій висловився різко проти здійснення богослужіння українською мовою.<br/><br/>&quot;Голодомор - это было вразумление, усмирение со стороны Господа нашей гордыни, которая восстала против себя самого, против бытия человека. Есть такое украинское выражение, немного вульгарное - катюзi по заслузi. Мы получили то, что заслужили. &lt;...&gt; Можно много спорить, искать виновных, но, если мы верующие люди, мы должны на это посмотреть с точки зрения духовной. Мы знаем, что произошло с нашим обществом после революции 1917 года, какое было восстание людей против Бога. Как разрушали храмы, уничтожали иконы, оскорбляли православные святыни. А Бог не бьет палкой, Бог другими способами вразумляет человека. &lt;...&gt; Мы сегодня и всегда молимся за тех людей, которые делали ошибки в жизни, это наши предки, мы просим, чтобы Бог их простил &lt;...&gt; Но этих людей нельзя возводить в ранг праведников&quot;.<br/>Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій не підвівся на урочистому засіданні Верховної Ради при зачитуванні імен бійців АТО,
30 Серпня 2016, 00:42
А ви папа Путін, кацапськи холопи.
30 Серпня 2016, 00:47
За мир повинні молитись люди всіх віросповідань. І поважати один одного.
30 Серпня 2016, 01:14
А стрєлкових-гіркіних і всю ту денеерівську і луганську слякоть на війну з укропами які попи благословляли, холуї ви московські і годі,
30 Серпня 2016, 01:27
&quot;Тарас Бульба&quot; Що за контекст? Якщо комусь щось доводите давайте посилання на оригинал. А то вата ватою, як кацапське ТВ. Виглядає що ви є жертвою Укр ТВ.
30 Серпня 2016, 01:31
ти жертва московська, яких посилань хочере отче?
30 Серпня 2016, 01:33
Вам щось довести не реально, манкурти ви
30 Серпня 2016, 01:44
Батюшка помолились і лягли спати
30 Серпня 2016, 03:42
Все таки провокатор ти. Із за таких як ти ми так живеио. Слава Укоаїнв!
30 Серпня 2016, 13:00
Тарас Бульба, ну й безстрашна ти людинонька, а не думаєш, що коли &quot;скопитишся&quot; то без священика ніяк, бо ж рідня не захоче як собаку в ямку кинути...От ти то точно Жертва тільки жертва проплаченої<br/> пропаганди...і вишиванка тебе навіть не прикрасить...Доводиш те, в чому мілко плаваєш, тільки й вмієш, що примітивно Ctrl+C Ctrl+V, не розібравшись доводиш в перемішку з особистими образами....ганьба таким українцям. Невже ти думаєш що тисячі православних тупі фанати? ...Черз таких як ти показових націоналістів і роздмухана інформаційна релігійна віійна, тільки ти воюєш стереотипною лайкою і провокуючими особистими образами, а проста віруюча людина хоче миру!!!!
30 Серпня 2016, 13:15
«Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди» (Симон Петлюра)
30 Серпня 2016, 15:34
Ще є Ctrl+X, а такох пройдіть по посиланню <br/>http://www.dsnews.ua/society/moskovskiy-patriarh-kiril-ukrayini-ne-isnue-v-printsipi-18062014120600<br/>http://www.volynpost.com/news/26926-sviaschenyk-moskovskogo-patriarhatu-prokliav-majdan-video<br/>http://antikor.com.ua/articles/6177-bratovbivchu_vijnu_na_shodi_ukrajini_blagosloviv_rosijsjkij_patriarh_kirilo<br/>https://www.google.com.ua/search?biw=1093&amp;bih=458&amp;tbm=isch&amp;sa=1&amp;q=московський+патріарх+і+путін&amp;oq=московський+патріарх+і+путін&amp;gs_l=img.12...0.0.1.26.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c..64.img..0.0.0.ld_cUjGnCg8
30 Серпня 2016, 15:35
Чи не було такого?
30 Серпня 2016, 18:55
Тарас Бульба- ти все вірно міркуєш!!!!!!Побільше б таких поміркованих та фактами підкріплених, свідомих громадян. А не просто для кількості осіб, які мають в шафі вишиванку, і їм без різниці куди в ній ходити. В тому і біда нас Українців, що звикли робити, а потім думати.ЗАПАМЯТАЙТЕ ДОСТОЙНІ ПОВАГИ ТІ, ХТО ПРОСИТЬ БОГА СВОЄЮ РІДНОЮ МОВОЮ. МОЯ РІДНА МОВА- УКРАЇНСЬКА , А ВАША?
30 Серпня 2016, 22:02
Раз ми вже перейшли на ТИ, який батюшка що ти городиш? взагалі адекватний?) Це по твоєму посилання на оригінал? ти смієшся? ти розумієте що таке першоджерело? Ще б силку на Life news кинув... добре що хоч знаєш що таке силка)
30 Серпня 2016, 22:19
Головне щоб ви просили. Бо в більшості люди що рвуть на собі сорочку і говорять &quot;молитись потрібно рідною Українською мовою&quot; крім молитви &quot;Отче Наш&quot; (і то не факт) ні однієї молитви на Українській мові не знають а ті хто моляться своїми словами повірте вони моляться на рідній для них мові
30 Серпня 2016, 23:52
Силка по російськи з двома &quot;с&quot; по українськи посилання, неук геніальний
30 Серпня 2016, 23:56
ну от прочитай, що ти написав, ти хоть сам зрозумів, адвокат московський.
31 Серпня 2016, 00:04
Ви сліпі, свідомість ваша не українська, другий рік війни, а ви до КДБістів ходите. Не потрібно ніяких прикладів наводити, даний факт службу правив український священник за загиблими українцями в Іловайській трагедії. Питання, чому це кодло показали на фото, яке на Донбасі освячує танки, а у нас постійно гундосить нібито за мир. Ця Урбан мабуть з духовних скреп.
31 Серпня 2016, 00:12
Із-за таких, як ти нема України, нема країни, нема нації. Ми не єдині в помислах, в молитві. Через майдан пройшов кожен українець та нажаль їх було від сили 35%. Через це й невдалось збудувати країни. І тут не Донбас тільки через те , що вас меншість. В іншому випадку ви з своїми попами і тут би кричали рація.
31 Серпня 2016, 01:19
Тарас Бульба сам один стільки &quot;компліментів&quot; написав, ще й сам себе похвалив, оце диванний воїн та й посилання &quot;мутні&quot; скопіював, що й доводить про те, що став заручником брехні ЗМІєвської (ти й справді першоджерело від мотлоху не відрізняєш)<br/> Будують країну єдністю, а такі як ви її розвалюєте поділивши народ (та й люди для вас це арифметика: відсотки, меншість і т д) вірних і невірних на героїв і ворогів..Ти хоч по китайськи молись, у твоїй молитві немає місця для Бога, в тебе ж тільки й на думці &quot;кацапи попи&quot; Тут ми й не єдині, на жаль, наші ж діти будуть розплачуватися.
31 Серпня 2016, 01:41
Який пафос в твоїх рядках, ти так ревно відстоюєш МП і так розумієшся на першоджерелах, і правду ти не любиш, все що проти то мутне і неправдиве, дивно ти на зарплатні чи дійсно нічого не розумієш
31 Серпня 2016, 01:50
І давно для тебе інформація&quot; змієвська&quot; волинь пост стала мутним?
31 Серпня 2016, 13:54
З дурнем правду шукати, себе загубити! Церква це не політична партія, щоб її відстоювати, якщо такий обізнаний то маєш знати, що в Україні є УПЦ , а ярлик &quot;МП&quot; навішали в 1991 розкольницька УПЦКП і політики<br/>Зарплати тримаєтесь ви служитель народу (чи не так) і на площу йдете за вказівкою влади, а люди самі прийшли без оплати. Чому раніше не відстоював свою правду? бо боявся втратити ту ж зарплату. Кричиш як любиш Україну - вперед на Схід там доказуй. Тільки як до діла, то в схованки граєте. Воювати в кріслі під псевдонімом набагато безпечніше і легше!!! <br/>Не бери на себе роль судді, хто більше любить Україну. Ми всі під Богом ходимо і Він нас розсудить!<br/>А ця релігійна війна серед українців тільки й на руку путіну, тому нам треба замислитися всім!
01 Вересня 2016, 00:37
Вікіпедія Українська православна церква[5] (УПЦ; також Українська православна церква Московського патріархату, УПЦ МП) <br/>Попитання держ.служби знову мимо<br/>Ти вже мене і хоронити відмовилась і під забором закопувала чи ти не матушка часом, така милістьі доброта глубоко віруючої людини від тебе йде До образ, відносно дурня, не варто такій розумній людині говорити, тоді виходить і католики і греко-католики всі розкольники і не канонічні по твоєму?
01 Вересня 2016, 00:54
А Мигдалюк в АТО був?
01 Вересня 2016, 01:58
Шановний Тарас Бульба поїдь на Донбас місіонером,поясни ватнікам неграмотним,які вони темні.А в Яни більше мозгів,як в тебе.
01 Вересня 2016, 04:49
Чекайте шановні, неграмотні ватники ходять до московського патріархату, то Вам з Яною своїм одновірцям це буде легше пояснити.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39