Іменинники, свята та події цього дня

28 Серпня 2016, 08:00
1305 Джерело: proxy10.media.online.ua

Доброго ранку, дорогі читачі!

На календарі неділя, 28 серпня. Нехай горнятко ароматної кави дарує вам приємні хвилини ранкової насолоди. Будьте в гармонії зі світом, даруйте йому свою усмішку – й він віддячить вам добром. Хай неділя принесе щасливі миті життя та гарний відпочинок в колі друзів!

 

 

День ангела святкує – Марія

 

 

28 серпня – День шахтаря, Свято Жнив

 

Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з Днем народження, надсилайте поздоровлення та фото іменинників на електронну пошту [email protected].

 

 

Цей день в історії

1797 — Америка погодилася платити викуп Тунісу за те, щоб припинилося піратство щодо американських кораблів у Середземному морі.

1850 — у Веймарі відбулася прем'єра опери Ріхарда Вагнера «Лоенгрін».

1879 — після завершення британо-зулуської війни у 1879-му році британці заарештували зулуського короля Сетшвайо і вислали його із Зулуленда.

1921 — у Києві розстріляні 47 членів ЦУПКому (Центрального Українського Повстанського Комітету), серед яких були Іван Андрух, співзасновник УВО, та поет Григорій Чупринка.

1937 — в Японії була заснована компанія «Тойота».

1941 — в Радянському Союзі видається наказ про ліквідацію Автономної республіки німців Поволжя та депортацію понад чотириста тисяч місцевих німців до Сибіру і Середньої Азії.

1946 — Америка скористалася правом вето на вступ до ООН таких країн, як Монголія та Албанія. Америку підтримала Великобританія.

1963 — біля Меморіалу Лінкольна у Вашингтоні зібралися 200 тисяч учасників маршу протесту проти расової сегрегації та дискримінації. Перед ними зі своєю знаменитою промовою «В мене є мрія» виступив борець за громадянські права темношкірих громадян Америки Мартін Лютер Кінг.

1988 — в Німеччині відбувалися демонстраційні польоти, під час яких над американською авіабазою в Рамштайні зіткнулися три італійських літака, які виконували груповий політ — уламки літаків впали на землю у натовп спостерігачів, що призвело до загибелі 66 осіб.

1990 — Ірак оголосив окупований Кувейт своєю 19-ю провінцією, перейменував місто-столицю Кувейт в Кадіму і утворив новий міський район, названий на честьСаддама Хусейна. Цього ж дня було сформовано новий маріонетковий уряд повінції Кувейт під керівництвом Алаа Хусейна.

1996 — після 15 років подружнього життя і 4 років життя нарізно лондонський суд офіційно розлучив британського принца Чарльза і принцесу Діану.

1999 — в столиці Малайзії Куала-Лумпурі відкрилася найвища на той час споруда — дві 88-поверхові башти-близнючки торгово-ділового центру «Петронас Тауер»заввишки 452 метри кожна. Загальна площа комплексу — близько мільйона квадратних метрів. Одну з башт займає штаб-квартира нафтової компанії Petronas, іншу — офіси ії партнерів та інших транснаціональних корпорацій.

 

 

 

Погода: Сьогодні очікується плюс 18 °C, без опадів, легкий вітер.

 

 

 

Посміхніться

- У яких органах найбільше паразитів?

- У державних.

 

 

Зустрічаються двоє старих знайомих, те, се. Один каже:

- Я піднявся непогано, працюю в рекламному бізнесі, але тільки в одному напрямку.

- І в якому ж напрямку ти працюєш?

- Рекламують політиків. У нас же як, чим паскудніше товар, тим більше

заробіток.

 

 

Чотири дні просиділа на дієті.

Вночі захотіла пити, підійшла до холодильника, далі все як у тумані, нічого не пам'ятаю!

Отямилася, коли запивала шоколадку борщем!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024