«Made in Ukraine», або як культурно зустрічали День Незалежності рожищани в колі "Артлайфівців". ФОТО. ВІДЕО

26 Серпня 2016, 19:00
3091

24 серпня в Рожищах, окрім головної сцени, де представляли свою творчість аматорські колективи району, діяла також молодіжна мистецька локація, що мала назву Made in UA. Відбувалося це на території біля районного Будинку культури. Заходи у рамках цього проекту реалізувалися завдяки учасникам КО «Art Life», Районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в особі Олега Шварцкопа, а також Центральній районній бібліотеці для дорослих.


 

Заходи тут поділялись на три окремі частини – літературну, акустичну та кіно. І хоч сюди завітала лише невелика частина гостей свята Незалежності у місті, але, мабуть завдяки цьому й панувала тут досить особлива атмосфера.

У межах літературної частини, яку представляв Олександр Ковальчук, відбулися читання віршів молодих поетів Культурного об’єднання Арт Лайф, зокрема, Наталії Воронки, Юлії Нікітюк та Оксани Ковтонюк.


 

Разом з тим було презентовано поетичну збірку «Коли говорить душа», куди увійшли вірші, що були написані учасниками проекту «Поетичні вихідні» та конкурсу «Поет сезону» від КО «Art Life», що проходив в його рамках. Олександр Ковальчук розповів декілька слів про збірку, авторів та про те, як же виникла ідея з віршами та проектами, що з ними пов’язані.

Зокрема він зазначив, що збірка – маленький внесок у справу книговидавництва нашого району. Це напрацювання шести авторів, хороших друзів, учасників КО «Art Life».

Ця збірка стала наслідком майже піврічної спільної роботи в рамках проектів поетичні вихідні та поет сезону. Тут багато лірики, кохання, надій, мрій, розчарувань, бажань – всього того, що притаманне кожній молодій людині.

Окрім читань та презентації поетичної збірки, у рамках літературної частини було представлено книжкові виставки від колективу Центральної районної бібліотеки.

Зокрема, зацікавила глядачів виставка сучасної української літератури, у якій були зібрані найцікавіші та найбільш читальні українські автори сучасності. А також виставка книг, що були видані в Рожищенському районі за часи незалежності.


 

Наступною частиною молодіжної локації Made in UA була акустична частина. Представив її Сергій Янішевський. Це було своєрідним апогеєм вже знаного в районі вечору «Чотири акорди». Але цього разу концептуальним – присвяченим Дню Незалежності України.


 

В межах цієї частини декілька композицій виконали учасники з гурту Ad Libitum з районного Будинку дитячої творчості на чолі з керівником гурту – Іриною Сіробабою. Їхнє виконання налаштувало всіх присутніх на позитивний лад і надало хорошого настрою.


 

Надалі звучали пісні, що стали класикою української сучасної музики часів Незалежності. Було згадано вже легендарних на сьогодні виконавців, таких як Скрябін, Брати Гадюкіни, ТНМК, Тартак, Нічлава, Вій, Океан Ельзи та інших. Все звучало в хронологічному порядку – від 90-х і до творчості сьогодення, що була представлена гуртами Один в каное та Женя і Катя.


 

Виконували пісні легендарних музикантів місцеві виконавці Сидорук Вікторія, Богдан Совтис Сергій Вавренюк, Сергій Янішевський, а також гості – Микола Стоцький, Анастасія Козяк, Дмитро Кухарук. Насамкінець усі разом присутні і виконавці, в дуже теплій атмосфері виконали, без сумніву, найпопулярнішу пісню сучасності – «Вона», гурту Плач Єремії.

Коли вже заходили сутінки, якраз вчасно було починати кіночастину молодіжної локації. Її представив Олег Шварцкоп, який розповів декілька слів про сучасний стан українського кінематографу, а також декілька слів про те, що ж побачать глядачі на екранах.

У цей вечір всі присутні мали змогу переглянути під відкритим небом короткометражний документальний фільм «Made in Ukraine», що захопив глядачів своєю щирістю, позитивом і цікавістю.


 

На останок було переглянути кліп рок-версії гімну України у виконанні Микити Рубченка. І на цій безумовно позитивній ноті вечір було завершено. Цілком реально, що такого роду вечори стануть хорошою традицією у Рожищах.

Як зазначає Олександр Ковальчук:


 

- Сьогодні нам дали уявний карт-бланш. Ми побудували свою програму так, як ми її бачимо, без втручань та корегувань. Звісно – у нас ресурси мінімальні, але і цього достатньо, щоб донести свою творчість, своє бачення. Допомагали нам у цьому безліч людей, яким ми безмежно й вдячні.

Щодо загальних вражень – то всі були задоволенні. Лише, кажуть, інформації про цю локацію було мало, тому дізнавалися лише проходячи повз.

 

Коментарі
29 Серпня 2016, 15:31
!!!!
29 Серпня 2016, 15:31
!
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024