Взяті на себе зобов’язання – виконуємо добросовісно

22 Серпня 2016, 15:00
2084

Користуючись можливістю, яку нам надала редакція онлайн видання «Район.Рожище», вбачаємо за потрібне висвітлити інформацію про співпрацю райдержадміністрації  з Рожищенським районним об’єднанням учасників АТО.

Рожищенська районна державна адміністрація є державним органом, який відповідає за цільове використання бюджетних коштів, про це йдеться в Бюджетному кодексі України. Враховуючи ситуацію, яка склалася в Україні, районна адміністрація не могла стояти осторонь проблем людей, які за своєю ініціативою підтримували учасників АТО.

З метою законної фінансової підтримки таким громадян у червні 2015 року в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації ініціювали створення громадського об’єднання.  В подальшій роботі управлінням спільно з об’єднанням розроблена Програма підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції на 2016 рік, яка в свою чергу, 16 лютого 2016 року  була затверджена рішенням Рожищенської районної ради.

Програмою передбачається фінансування таких напрямків:

1) сприяння статутній діяльності громадських (ветеранських) організацій учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – 50 тис.грн.;

2) сприяння волонтерським та іншим громадським об’єднанням у проведенні ними в районі організаційно-масових заходів, соціально-психологічної адаптації демобілізованих військовослужбовців та наданню допомоги учасникам АТО, членам їх сімей – 10 тис.грн.;

3) забезпечення роботи районного мобільного соціального офісу - 4 тис.грн.;

4) надання стоматологічних послуг та відшкодування витрат за надані послуги з безкоштовного зубопротезування інвалідам війни, учасникам бойових дій та членам родин загиблих військовослужбовців – 50 тис.грн.

В березні 2016 року в дію вступив Порядок використання коштів районного бюджету, спрямованих на фінансову підтримку статутної діяльності громадських (ветеранських) організацій учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, тобто механізм за яким можна освоїти кошти.  Створена комісія, яка має забезпечити виконання Програми підтримки демобілізованих часників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2016 рік. І її склад також входять представники громадського сектору: Кривов’язюк А.В. (Рожищенське районне об’єднання учасників АТО) та Шварцкоп В.В. (ГО «Самооборона»).  Райдержадміністрацією перед депутатами районної ради  обґрунтовано потребу у фінансуванні Програми на  114 тис.грн.

Натомість, зараз отримуємо звинувачення щодо недотримання обіцянок, в той час коли всіляко намагаємося допомагати. Зокрема, по серпень 2016 року використано 10 тис.грн., а саме: на звернення надано фінансову підтримку Рожищенському районному об’єднанню учасників АТО на поховання померлого учасника АТО уродженця с. Городині та відшкодування витрат на транспортування тіла померлого учасника АТО уродженця с. Тростянка, приймаючи навіть деякі забаганки не волонтерського характеру. Нам було прикро коли наша пропозиція по організації та проведенню  в районі свята для дітей учасників АТО у день захист дітей не була підтримана вищевказаним громадським формуванням. Відповідно, нам вдалось лише частково залучити дану категорію дітей  але уже у місті Луцьку за сприяння проекту «Меценати для солдата».

Ось тільки об’єднання не може зрозуміти що державні структури зобов’язані працювати лише в законодавчому полі, не може спромогтися підготувати елементарні документи на освоєння коштів, які фактично їм виділили. Хоча працівниками адміністрації надавалися консультації з цього приводу, і, навіть, заступник голови громадської ради при райдержадміністрації Власюк Марія Микитівна на одному з засідань громадської ради погодилася надати організаційно-методичну допомогу об’єднанню з підготовки календарного планування заходів. Але результатів і досі немає.

Щодо змін до Програми підтримки демобілізованих учасників АТО чи Порядку використання коштів районного бюджету: якщо зі слів Аліни Володимирівни в травні членами об’єднання було ініційовані зміни, то чому письмове звернення до адміністрації надійшло лише 17 серпня? А речення «З обласного відділу юстиції, вже з внесеними поправками, документи направили в районну державну адміністрацію. Але голова Рожищенської РДА категорично відмовляється їх підписувати» свідчать про необізнаність пані Аліни, оскільки лише підписане головою адміністрації розпорядження може проходити юридичну експертизу в органах юстиції. 

«Заходи ми приурочуємо до тих дат, які стосуються бійців АТО. Усі заходи намагаємося зробити власними силами. А використовувати на це державні кошти, на нашу думку, нераціонально». А раціонально використовувати бюджетні кошти лише на оренду приміщення, матеріальне заохочення та придбання оргтехніки? Держава підтримує громадські об’єднання які працюють на добровільних волонтерських засадах, і вбачає за потребу підтримувати їх ініціативи у вигляді певних заходів.

Дивує позиція керівництва об’єднання щодо власної неспроможності звинувачувати інших. Районна державна адміністрація не виконує ні чиїх обіцянок, а виконує взяті зобов’язання в рамках Програми. Зі сторони керівництва об’єднання чекаємо конструктивної, серйозної, відповідальної роботи з своєння коштів  Програми підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції на 2016 рік.

Звернення об’єднання щодо придбання оргтехніки та внесення змін до Програми, які надійшли в серпні 2016 року будуть розглядатися на комісії з виконання Програми підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2016 рік.

Коментарі
22 Серпня 2016, 18:37
Співпрацею між адміністрацією і атовцями аж пре!!!
22 Серпня 2016, 18:56
вже давно пора тууууууу РДА взяти за одне місце.
22 Серпня 2016, 19:56
Виходить брехали вчора що збираються допомагати, насправді вони тільки склоки розводять!!!
22 Серпня 2016, 20:12
Доброго дня, панове! Являюсь координатором проекту &quot;Меценати для солдата&quot;. <br/>Просимо сконтактувати з нами для пояснення інформації з приводу вищеопублікованої статті, а саме - щодо &quot;участі&quot; Рожищенської райдержадміністарції у організації Міжнародного дня захисту дітей 1 червня, в тому числі для дітей Рожищенського району, у Луцьку та нашого ніби то сприяння вам у цьому проекті та вимагаємо спростування таких Заяв. Усі контакти - на офіційній сторінці у Фейсбук. Дякую
22 Серпня 2016, 22:17
Адміністрація від бездіяльності казиться, бардак розвели. Хто ж з адміністрації може давати якісь консультації? Ви, не компетентні та найбільші порушники закону в районі. Тільки те й вмієте що інтриги плести та гроші красти.
22 Серпня 2016, 22:21
Схоже Інно Михайлівно вас викрили, прийдеться дати пояснення Чому присвоюєте чужі заслуги.
22 Серпня 2016, 22:28
Я так зрозумів з статті, що в адміністрації вже сьогодні почали День Незалежності святкувати. І тут Савчучку понесло. Випила будь людиною, атошників не чіпай.
22 Серпня 2016, 22:31
Мабуть та пані з другого поверху на День Незалежності хоче масову акцію під своїми вікнами.
22 Серпня 2016, 23:07
Повідомляємо відповідь Рожищенської Райдержадміністрації на наш запит на офіційній сторінці Фейсбук<br/>&quot;Зазначене речення про проект «Меценати для солдата» в контексті статті було звичайним порівнянням, а саме мова йшла про те що організатори заходу звертаються, райдержадміністрація підтримує ініціативи. Поїздка дітей, учасників АТО Рожищенського району 9 липня 2016 року до м.Луцьк, яка дійсно була організована волонтером Анастасією Стасюк (адміністрація організувала фінансування доїзду дітей з сіл району до м. Рожище та забезпечувала транспорт до м. Луцьк на весь день ). Часто буває так, що висловлюються прохання громадським організаціям зробити заходи для освоєння коштів, в тому числі і для дітей, а результату не має. Питання,яке було підняте в ЗМІ, стосувалося саме освоєння коштів Програми підтримки демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей.Тому в райдержадміністрації не мали на меті присвоювання заслуги роботи проекту «Меценати для солдата», а констатування хорошого прикладу співпраці між громадським сектором та владою без прив’язки до Дня захисту дітей. Сподіваємося, що непорозуміння, викликане спростуванням не вплине на подальшу співпрацю влади та волонтерів області&quot;.
22 Серпня 2016, 23:33
Оргтехніку придбав Потапчук
22 Серпня 2016, 23:35
РДА розводять склоки та злодії в законі
23 Серпня 2016, 15:19
От Аліну не зачіпайте...вона має більше довіри від людей,чим ви усі разом взяті,,народні обранці&quot;
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024