Учасники Рожищенського районного об’єднання учасників АТО зустрічалися з владою міста та району

22 Серпня 2016, 14:24
2075

Вчора, 21 серпня, відбулися збори, ініційовані представниками Рожищенського районного об’єднання учасників АТО. Окрім членів об’єднання, на збори були запрошені місцеві чиновники. Зокрема, міський голова В’ячеслав Поліщук, голова РДА Інна Гайворонська та її заступник Інна Сергійчук, депутат районної ради Володимир Потапчук.

1

 

Виступив перед демобілізованими військовослужбовцями депутат районної ради, лікар-протезист Віталій Ковальчук. Він нагадав присутнім про те, що в районі функціонує Програма допомоги учасників АТО, яка передбачає надання стоматологічних послуг та відшкодування витрат за надані послуги з безкоштовного зубопротезування інвалідам війни, учасникам бойових дій та членам родин загиблих військовослужбовців, на яку виділено 50 тисяч гривень.

«На жаль, на даний час до мене звернулося лише п’ятеро людей, - зауважив Віталій Ковальчук. – Шкода, що так мало людей чи то через незнання, чи ще через якісь інші причини не користуються наданою можливістю».

2

 

Коли мова зайшла за лікарню, військовослужбовці висловили своє невдоволення стосовно неналежного ставлення до них представників охорони здоров’я.

«В мене були проблеми зі спиною, звернувся до масажиста, а він сказав, що має записаних людей на місяць вперед. То що, я місяць маю чекати?», - цікавиться один із присутніх бійців АТО.

Голова РДА Інна Гайворонська порадила у таких випадках йти відразу до головного лікаря та писати заяву, адже потрібно розмежовувати поняття профілактичного лікування і гострої потреби.

Основні питання, які піднімалися під час спілкування бійців АТО і влади, стосувалися виділення землі під забудову учасникам АТО. Нарікали демобілізовані військовослужбовці на те, що неодноразово писали заяви на отримання земельних ділянок у Копачівську сільську раду. І хоча на цій території земля є, але всі отримали відмови. А коли піднімали це питання на сесії районної ради, то депутати, як зауважили демобілізовані бійці, «хуже сепаратистів, стали тиснути на атошників», які хотіли почути конкретні аргументи стосовно цієї ситуації.

Інна Гайворонська зазначила, що адміністрація цікавилася цією проблемою. Ведуться переговори з начальником головного управління Державного земельного агентства України у Волинській області Василем Василенком стосовно орендованої Радгоспом у Копачівці землі. Йде процедура, аби забрати ці землі.

1

 

Що питання землі – проблема болюча, підтвердив і міський голова В’ячеслав Поліщук. Виділити усім учасникам АТО земельні ділянки відповідно до постанови зобов’язана місцева влада. Законодавство регламентує, скільки якої землі безкоштовно зможуть приватизувати родини військових: найбільше – до 2 гектарів – можна отримати для сільгоспвиробництва. Найменше – 10 соток – для будівництва приватного будинку в міській зоні. Задумка гарна, проте на місцях вільної землі немає. За словами міського голови, держава вкотре видала закон, але його реалізацію не довела до ладу.

«Наразі у резерві міської ради є 6 гектарів землі, а написали на отримання земельних ділянок 87 військовослужбовців, це окрім загальної черги, яка налічує 270 чоловік, – зауважує Вʼячеслав Поліщук. – Не діло роздати землю і лишити військовослужбовця з проблемами, які виникнуть у процесі будівництва. Адже згодом постане питання проведення світла, газу та води. На мою думку, найкращим варіантом було б створити Програму співфінансування з обласного, районного та міського бюджетів і побудувати багатоквартирний будинок із необхідною інфраструктурою, як колись це зробили для афганців. Але ініціатива повинна йти від вас, шановні учасники АТО. Ви повинні самоорганізуватися та виробити відповідну стратегію».

Піднімали цього дня й болюче питання стосовно підтримки районною адміністрацією Рожищенського районного об’єднання учасників АТО. Нагальною потребою для нормального функціонування об’єднання є придбання офісної техніки, на яку, на жаль, в існуючій програмі коштів не передбачено. Щодо цього Інна Михайлівна пояснила, що вони не можуть спрямувати державні кошти на закупівлю оргтехніки, але пообіцяла знайти можливість іншими шляхами, із залученням місцевих підприємців допомогти об’єднанню. Сьогодні представники учасників АТО і влади мають обговорити стратегію співпраці.

Загалом збори пройшли в мирній та спокійній обстановці. Кожен учасник АТО зміг отримати від влади відповіді на запитання. Лишається сподіватися, що подальша співпраця принесе хороші результати. Адже, бійці АТО потребують сьогодні великої уваги передусім від чиновників. В свій час вони гідно захищали кордони рідної батьківщини і робили це на сто відсотків, а нині чиновники зобов`язані допомогти їм у вирішенні питань пов`язаних не тільки з пільгами, а й допомогти об`єднанню почати нормально функціонувати. Без сварок і взаємних обвинувачень, справа, безумовно, буде спрямована в потрібне русло.

Коментарі
22 Серпня 2016, 18:52
А чого то цей жирний депутат не служить? Що йому заважає? Прийшло чудо в шортах....
22 Серпня 2016, 19:03
А треба було запитати його чи він хоча б "срочку" служив.
22 Серпня 2016, 19:08
Та цьому ненормальному насрати на проблеми атошників!
22 Серпня 2016, 19:54
Краше бути ненормальним і робити корисні речі, як Потапчук, за сутки для об'єднання знайшов спосіб придбати ноутбук, ніж нормальмими, як чиновники з РДА, і приписувати собі чуді заслуги і досягнення. Зайдіть на сторінку в ФБ і побачите, як Меценати для солдата в шоці від брехні нашої адміністрації!!!!
23 Серпня 2016, 02:25
Янукович рятуй Україну!!!
23 Серпня 2016, 02:26
Янукович рятуй Україну!!!
23 Серпня 2016, 02:27
Янукович рятуй Україну!!!
23 Серпня 2016, 02:53
Открой личико Сирожа
23 Серпня 2016, 12:59
Добре що лише пятьом неповезло Ковальчукові зуби вилітають за квартал
23 Серпня 2016, 13:02
Не перижай і на пятьох усі гроші розпише Тут він майстер хоч куди!!!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024