В РДА оприлюднили щотижневий звіт про надання допомоги мобілізованим, демобілізованим військовослужбовцям та членам їх сімей

21 Серпня 2016, 15:00
1457 Джерело: data:image

В звіті вказано, що на 18 серпня 2016 року в районі демобілізовано 248 військовослужбовці. З них, 154 демобілізовані військовослужбовці мають статус учасника бойових дій та шість військовослужбовців інваліди війни.

Йдеться на офіційному сайті Рожищенської РДА.

За словами чиновників, проводиться щоденний моніторинг проблем демобілізованих військовослужбовців. Виокремили й основну проблему – це отримання статусу учасника бойових дій та надання матеріальної допомоги на лікування.

Надано матеріальну допомогу за рахунок обласного бюджету п’ятьом сімʼям, а з місцевого бюджету - 46. Кількість сімей, яким дали матеріальну допомогу за рахунок інших джерел фінансування – 43. Оздоровлено 40 дітей в 2014 році та 29 дітей в 2015 році.

Медичними послугами скористалися 129 сімей. Призначено державних соціальних допомог відповідно до норм чинного законодавства – 40 сім’ям, в тому числі: 16 – допомога при народженні; 2 – допомога малозабезпеченій сім’ї; 20 – субсидія; 1- компенсація за надання соціальних послуг; 1- допомога під опікою та піклуванням. Виділено дров - 154 сім’ям,  в т.ч. сім’ї пораненого -2.

Проведено виплату компенсації середньомісячного заробітку 16 приватним підприємствам, працівники яких були призвані на військову службу під час мобілізації  на загальну суму 829 631, 38 гривень.

У поточному році пройшли санаторно-курортне лікування  5 чоловік,  перебувають на черговому обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням 45 учасник бойових дій та 3 інваліди  війни. 3 учасники бойових дій пройшли медико-психологічну реабілітацію.

За державною Програмою «Соціальна та професійна адаптація учасників антитерористичної операції» управлінням було проведено оплату навчання у Рожищенському районному спортивно-технічному  клубі ТСОУ за спеціальністю водій транспортних засобів 18 громадян на загальну суму 95 тис. грн.

 Сімей, де військовослужбовці отримали пошкодження хребта або втрату кінцівок під час проведення антитерористичної операції на сході країни немає. Поранених – 18 чоловік

Зараз в районі  проживає три  сім’ї  військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході країни та одна сім’я померлого військовослужбовця. Сформовано соціальні картки потреб та соціального захисту сімей загиблих військовослужбовців, які потребують особливого соціального захисту. 

Матерям загиблих надано статус «Члена сімі’ї загиблого (померлого) ветерана війни» та надано пільги. Відвідуються сім’ї загиблих військовослужбовців – учасників АТО з метою вивчення їх потреб і прискорення надання їм необхідної допомоги.

Міською радою за кошти субвенції з державного бюджету було придбано однокімнатну квартиру у м. Рожище матері загиблого військовослужбовця Олександра Плоцедима.

Працівники управління постійно надають консультації щодо права призначення державних соціальних допомог відповідно до норм чинного законодавства сім’ям мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців.

На сесії районної ради затверджено районну програму підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2016 рік, загальний обсяг фінансування якої ставить 114 тис. грн.

В районі зареєстровано три громадські організації, які займаються соціальним захистом учасників антитерористичної операції: Рожищенське районне об'єднання учасників АТО, «Об’єднання батьків бійців АТО» та ГФОП міста Рожище «Народна самооборона». Управління соціального захисту населення райдержадміністрації налагодило співпрацю з цими організаціями у питаннях, що стосуються учасників АТО та членів їх сімей. 

Громадською організацією «Товариство український офіцерів» спільно зі «Спілкою офіцерів резерву Польщі», а також «Польсько-українською господарчою палатою» запропоновано програму безкоштовної професійної перепідготовки  учасників, ветеранів АТО та членів сімей загиблих військовослужбовців.

Станом на 11 серпня 2016 року в  управління звернулось 251 мобілізованих військовослужбовці, які мають посвідчення «Учасник бойових дій» та 5 військовослужбовці інваліди війни за наданням пільг.

Коментарі
21 Серпня 2016, 21:03
А хтось з них має свою специфіку роботи на уроці історії та культури
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024