Обʼєднання учасників АТО вимагає від чиновників виконати свої обіцянки

19 Серпня 2016, 11:00
2973 Джерело: zakarpattya.net.ua

Представники Рожищенського районного обʼєднання учасників АТО  обурюються, що влада не тільки не допомагає обʼєднанню, а навпаки стає перепоною для його нормального функціонування.

«Ще з минулого року подібні обʼєднання учасників АТО почали створюватися за ініціативи Президента. В нашому місті чиновники з адміністрації також зібрали збори та запросили учасників АТО, щоб розказати про переваги та перспективи у випадку створення районного обʼєднання. Під час зборів, тоді ще заступник голови РДА Антоніна Клімчук, від імені адміністрації обіцяла всіляко сприяти в оформленні документів, закупівлі оргтехніки, меблів і оренді приміщення під офіс. Закликав до створення цієї громадської організації і обласний депутат Віктор Прокопчук», - розповідає Аліна Кривовʼязюк.

Проте, за словами секретаря, обіцянки залишилися обіцянками, а кошти за виготовлення документів їй разом із головою Рожищенського районного обʼєднання учасників АТО Русланом Мигдалюком, довелося діставати із власних кишень. Але це, як то кажуть, другорядне.

Одне слово,  24 червня 2015 року,  обʼєднання набрало статусу офіційного. А в лютому 2016 року на сесії районної ради було затверджено «Програму допомоги демобілізованим учасникам АТО і членам їх сімей». На цю Програму передбачили 60 тисяч гривень.



 

У травні, за словами Аліни Володимирівни, порадившись із членами організації було вирішено внести зміни в порядок використання коштів. Оскільки головним розпорядником коштів є Рожищенське управління праці та соціального захисту населення РДА, то й зміни обговорили та прописали у відповідних документах з допомогою юриста Наталії Бенещук.

«В початковому варіанті кошти передбачалися для встановлення памʼятних знаків і дошок, ремонту офісної техніки. А як можна встановити та ремонтувати те, чого немає і не передбачено коштів на його придбання? Тому ми й замінили на «виготовлення» та «придбання». А також внесли «пункт» про закупівлю від імені організації, нагрудних знаків, нагород, почесних грамот, подяк людям, які брали участь у зборі і транспортуванні матеріальної допомоги для військових в зону АТО», - розповідає Аліна Кривовʼязюк.

З обласного відділу юстиції, вже з внесеними поправками, документи направили в районну державну адміністрацію. Але голова Рожищенської РДА категорично відмовляється їх підписувати. Принаймні, так стверджуює секретар об’єднання.

 «Інна Михайлівна мотивує свою відмову тим, що з нею зміни ніхто не узгоджував і на громадські організації РДА кошти на оргтехніку не виділяла.  Хоча, коли ми  створили обʼєднання і прийшли до чиновниці на прийом, вона зауважила, що не компетентна в наших питаннях і цим мали б займатися її заступники - тоді ще Антоніна Клімчук, згодом Ігор Шкільний, а нині Інна Сергійчук. Питання про оргтехніку, а саме зміни до порядку використання, ми неодноразово піднімали в кабінеті пані Сергійчук. Вона обіцяла всіляко сприяти та тримати на контролі цей процес, але згодом, навіть трубки не брала. Тому в липні я знову вирішила навідатися до голови РДА з цього питання. Вона запросила на обговорення цієї теми свого заступника Інну Сергійчук та керівника управління праці та соціального захисту населення РДА Ярослава Фандича, аби спільно обговорити проблеми. Проте, як виявилося згодом, Інна Михайлівна відмовляється підписувати зміни в порядку використання коштів», - розповідає секретар.

 «Навіть більше, Інна Михайлівна, звинуватила нас в тому, що ми не використовуємо  кошти, які нам виділили на проведення  заходів. По перше, заходи ми приурочуємо до тих дат, які стосуються бійців АТО.  Усі заходи намагаємося зробити власними силами. А використовувати на це державні кошти, на нашу думку, нераціонально. Нас дивує позиція голови РДА, коли нас просять повернути кошти за придбані адміністрацією в 2015 році новорічні подарунки для дітей мобілізованих учасників АТО. Так, як нам кошти виділили в 2016 році і для демобілізованих учасників АТО, то згідно з   нашим положенням цього зробити не можемо.

Наступна пропозиція була про виплату 2 тисяч гривень сім’ям  контрактників. Ці кошти передбачені родинам контрактників, які уклали договір в 2016 році. Оскільки ці люди не є демобілізованими учасниками АТО, ми знову ж сказали «ні». Але цікаво те, що і голова і її заступники знають нашу програму і правила використання цих коштів, але пропонують нам використати їх по-іншому»,- зауважує Аліна Кривовʼязюк.

«Від адміністрації, а саме, від першого заступника голови РДА Ігоря Шкільного, до нас надходила пропозиція зробити офіс в приміщенні друкарні. Але тоді це питання було не на часі. Та й запропоноване приміщення теж викликало ряд запитань. Адже там ні ремонту, а головне опалення, не було. Ось нещодавно, ми уклали договір про оренду приміщення в «Теплоцентрі». Орендна плата становить 50 гривень за квадратний метр, в ціну входять вже всі комунальні послуги.

Ми розрахуємо на те, що РДА виконає свої обіцянки і нам можна буде використати кошти закладені в програмі на оплату оренди. Але з попереднього досвіду в це мало віриться. Ми вже не знаємо, як маємо далі існувати», - завершує розмову секретар Рожищенського районного обʼєднання учасників АТО Аліна Кривовʼязюк.

«Чи на таке ставлення заслуговують ті, хто боронив цілісність держави?», - ставить питання Аліна Кривовʼязюк.

На жаль, відповідь, у кожного буде своя.

Редакція Район.Рожище надає можливість голові Рожищенської РДА Інні Гайворонській або її заступникам висловити власну точку зору з цього питання.

Коментарі
19 Серпня 2016, 15:31
От напишіть листа Президенту що вона виробляє
19 Серпня 2016, 15:34
Ото таки да, 5 тисяч допомоги атошникам а керівництву самої організації 15 тисяч. Посправедлівості
19 Серпня 2016, 15:37
пані Аліно, якщо вас не влаштовують пропозиції РДА, то відкрийте офіс у себе дома- усі зручності не виходячи з дому, з ремонтом, опаленням .... Ви ж на громадських засадах, типу "волонтер".... Але ж ні... Треба бурому виручку дати. Та краще ліки закупити за ті кошти (4200 тис.грн!!!) для учасників АТО, а не балагани з бурим розводити. Не позорся!!!! Волонтерка хрєнова.
19 Серпня 2016, 15:41
Я четка - патриотка!!!!! Ну як у Лєнінграда
19 Серпня 2016, 18:12
Ти геть обнагліла? Цинізм вищої міри! Вирішила під прикриттям АТО бюджетні гроші Бурому переганяти? І взагалі, яким ти боком до хлопців, які були на війні. Чого ти робиш скандал. Грошей бюджетних з Бурим захотіли зрубати під виглядом добрих справ.
19 Серпня 2016, 18:42
Ні хрена собі волонтери: оренда в Бурого, собі матеріальне заохочення, учасникам АТО - крапля в морі, то деж тут волонтерство?
19 Серпня 2016, 19:59
Син Аліни захищав вас гнидників та майбутнє ваших дітей на передку, де й поранення отримав, а Аліна в силу своїх можливостей допомагала тут, але у вас гнидників пам'ять та совість відсутня. А Аліна, хоч і не з простим характером, а молодець!!!
19 Серпня 2016, 20:47
Щоб розписати 60 тисяч витрат треба два компютера ксерокса факса чьотири бухгалтера дві прибиральниці і звичайно офіс в центрі , щоб не так скучно було .
19 Серпня 2016, 21:15
Гнати треба ту самооборону. А то думають не про атошників , а про свою піз.....тію.
19 Серпня 2016, 23:15
ви просираєте мільони гривень за рік (приміщення,утримання заробітня платня,транспортні витрати і т.д.) і замість роботи на розбудову країни тількі й умієте що коменти строчити та сплєтні ганяти.За нещасні 60 тисяч вчепились...на одній тількі спортшколі сотні просрали,за опалення переплачуєте в рази і вас це не турбує,штати роздуті і на роботі тількі й робите вигляд що працюєте,державними машинами палива на десятки та сотні тисяч в рік виїзджаєте.І це тількі мала доля того як ви керуєте та господарюєте.
20 Серпня 2016, 00:17
А шо це ви редактьори коментарі видаляєте правда очі коле? Може ви на ту аліну і бурого працюєте? Де мій комент шо дулюки, стасючка, петручка, бурий з аліною, тонька з власючкою мафія? Тіпа ви незалежна інтернет газета а може бурий заплатив? син аліни воював но мамаша нього профурсєтка ше та государствєнні гроші позпускати
20 Серпня 2016, 00:45
Замовкніть всі. І йдуть на передову або ж волонтери і не обгаджуйте нікого. Сором читати. Таке враження, що одна людина пише заздрісна і безлика.
20 Серпня 2016, 00:53
Шановний коментатор, коментарі видаляли і видалятимемо, якщо там буде міститися образа. А вам можемо порадити одне, якщо маєте претензії до "Дулюків, Стасючок, Петручок, Бурих, Тоньок та Власючок", то майте сміливість так як Аліна Кривов`язюк озвучити це не ховаючись під всілякими псевдо за екраном монітора. Інакше ваші коментарі будуть і надалі видалятися.
20 Серпня 2016, 01:07
Висловити свою мисль це образа? Я важаю шо це МАФІЯ! Казав, кажу і буду казати і ним в очі тоже! А вам журналюгам бурий точно заплатив і платить. Весь сайт реклама мафіозі. де обєктивність і незаангажованість??? Ви ж тіпа преса. Імєнно ТІПА продажна преса яка ше грубить, а за власні мислі сказані в цій газеті карає удаленням коментів
20 Серпня 2016, 01:11
ой, пиши вже хоч нормально. Тіпало б тебе вже
20 Серпня 2016, 01:20
Питання оренди (до речі яка площа приміщення?) в приватного підприємця треба було погодити з тим, хто на це дає бюджетні кошти... Гроші з районного бюджету виділили - це напевно єдина ГО яка має підтримку за рахунок бюджетних коштів, а їх в районі не одна і не дві, чим гірші діти війни, чорнобильці, афганці, інфваліди?. А ПП Шварцкоп В. якщо він такий патріот міг би і за оренду не брати а тільки відшкодування компослуг. Приміщення відгрохав ого-яке але певно не спішать до нього орендарі от і вирішив трохи з бюджету потягнути - некрасиво...
20 Серпня 2016, 01:21
Ти хоч знаєш Аліну Кривов'язюк? Ти хоч приблизно уявляєш, скільки вона зробила для Атошників? Ну то й стули пельку і мовчи. Тобі до неї дуже і дуже далеко.
20 Серпня 2016, 01:25
Присадіть своїх писак, а то вони тільки й вміють обгаджувати порядних людей.
20 Серпня 2016, 01:27
Ви що? Вони за це гроші беруть! Я спеціально взяла в пресслужбу тих, хто найкраще писав коментарі!!!!
20 Серпня 2016, 01:43
я щось не допру, ти сину Аліни заздриш що він під кулями був, на волосині від смерті був, кілька операцій переніс, чи що по барах ходить?
20 Серпня 2016, 01:49
Завжди треба пам'ятати, кожна людина судить по собі.
20 Серпня 2016, 01:52
А ти по барах ходиш тільки подивитися, хто і скільки п'є? Чи сам теж любиш чарочку перехилити?
20 Серпня 2016, 01:55
Ви всі так налетіли на Аліну, що й забули про саму тему статті.
20 Серпня 2016, 02:42
Прийдіть хоч один з цих писак на збори з АТОшниками і скажіть імце що ви пишете в очі. Тоді побачите хто в нас тут куплений.
20 Серпня 2016, 02:42
150% ніхто не прийде
20 Серпня 2016, 02:51
<p>Всі СВО...ЧІ тільки "обсирати" вміють. А може в людини теж особисте життя є. Є якісь буденні справи. Чи може з вас ОЛЕНІВ хтось поміг хоть трохи цим хлопцям. Та в принципі ....... . Хто конкретно хоче висловити свою думку про все що не так зробила Аліна, ласкаво просимо, 28 серпня на площі спеціально для "коментаторів" виділиться вільний мікрофон. Скажете щоб усі "знали" бо у інтернеті не всі можуть прочитати.</p>
20 Серпня 2016, 02:52
Ти що, вони такі борзі тільки перед екраном, а так сц,,.куни. Безликі коментатори з безсовісними звинуваченнями. НІХТО І ЗВУТЬ ЇХ НІЯК
20 Серпня 2016, 02:56
Будь ласка, не вживайте лайливих слів!!!
20 Серпня 2016, 10:39
Редакція за образи і матюки грозилася коменти удаляти. Тут квітник зацвів з образ і матюків. Но образи тількі на тих кому вигідно писакам
20 Серпня 2016, 12:11
Дуже радимо Аліні звернутися до обласного прокурора і Президента.
20 Серпня 2016, 14:54
Ага, точно треба звернутись - хай ще вони побачать "неадекват"!!!
20 Серпня 2016, 17:20
знаю де халявні приміщення є!В друкарні,там 1 грн. в рік оренда коштувати буде.тількі проблема в тому,що опалення там не має,світлом всі гріються і в результаті 1000 ЧИ 1500 грн.в місяць набігає,на Драгоманова де Самооборона сиділа теж 1 грн. але там ще більше 2000 та й більше платили в місяць за опалення,на Першого травня де тепер Самооборона сидить теж 1на грн. в місяць але і там теж десь 1500 за опалення набігає,ще йремонт потрібно зробити,ел. прилад купити.А САМЕ КРАЩЕ ТО В АДМІНІСТРАЦІЇ КАБІНЕТ ЗА 1 ГРН.ВЗЯТИ АЛЕ Й ТАМ ЗА ОПАЛЕННЯ ТРИ ШКУРИ ЗДЕРУТЬ.
20 Серпня 2016, 20:21
Ти наче щось знаєш, але сам не знаєш що. За 1 грн/рік можлива оренда державних/комунальних приміщень державним/комунальним структурам. Усім іншим - ціна згідно чинного законодавства не може складати 1 грн/рік - значно вижча і те, що так звана "Самооборона" орендує за 1 грн/рік - то це з часом будуть питання до міського голови у відповідних спеціалізованих структур, він бавиться з такими речами, з якими бавитись не можна, але в нього інша думка - його життя нічому не вчить і він нічим особливо для міста не займається, глядить свою так звану "Самооборону". До речі, а що це за назва така - "Самооборона" - від кого вони тут ""САМООБОРОНЯЮТЬСЯ""??? Мудаки та й годі, люди, по життєвому шляху яких можна писати хрестоматії як розбагатіти і при цьому нічого в державу не платити. До чого котиться світ - керувати і вчити беруться ті, хто найменше на це заслуговує...
20 Серпня 2016, 20:36
Згоден з вами. В тій Самообороні позбиралися тупаки і бандюки, які під виглядом громадського формування хочуть і владу і гроші. самі наживаються на людях і прикриваються благодійністю. ця Аліна незнає з ким звязалася
20 Серпня 2016, 22:10
Бiгали майдаунили однi,а в окопи пiшли iншi.Не хоче Бурий i його звиздобратiя добровольцями в першу лiнiю окопiв.
20 Серпня 2016, 22:23
Кажете самооборона погана? А чого в свій час до самооборони бігали? коли все треба було дістати, то ви коментатори сиділи і не висовувалися зі своїх шаф, боялися аби вас не загрибли до армії. А самооборонівці їздили на Схід, возили харчі, свої гроші вкладали теж, броніки і рації доставали. А коли треба було то і за загиблими їздили. А те що в самообороні багато тих хто пішли на Схід добровольцями в 2014 і демобілізовані бійці? А те, що Аліна днями і ночами допомагала солдатам, то нічого? ви безсовісні прихвостні адміністрації, ви безликі потвори. Повилазили смерди з під жінок, де в свій час ховалися. Треба було ще в 2014 гонити вас з міста. Тільки склоки робите. Тільки мови вас як про владу і гроші, бо більше в душах нічого іншого немає. Скоро ннастане час і вдавитесь вже ними і більше не треба буде вам нічого. Народ все бачить і довго терпить ,але не буде вашого вже часу!
29/03/2024 Четвер
28.03.2024