На Волині «Громадянська позиція» Гриценка опинилася в руках «регіоналів»

16 Січня 2019, 19:56
7348

«Найчесніша» партія України на Волині не тільки дала прихисток членам Партії регіонів («регіоналів», як і комуністів учорашніх не буває), але й здалася їм у полон. Що не зробиш, щоб отримати гроші на виборчу кампанію! Тільки невже не розуміє керівництво «Громадянської позиції», що гроші згодом доведеться відпрацьовувати?

Про це пише Микола Іванюк, кандидат політичних наук, голова Волинської обласної організації партії «Рідна країна».

Це може здатися маревом, але це правда. «Регіонали» захопили керівництво партією Гриценка на Волині й диктують вчорашнім романтикам, які повірили у програму Анатолія Степановича і підтримували його впродовж багатьох років. Підтримували не тільки морально, ідейно, але й фінансово.

ГРОШІ ВИРІШУЮТЬ ВСЕ?

Керівник волинського осередку партії Сергій Чуріков, за даними громадянської мережі «Опора», із 2015 року фактично самостійно утримує місцеву парторганізацію, оскільки він забезпечує 98% її офіційного бюджету.

У 2018 році Чуріков витратив на утримання волинського осередку партії 311 тисяч гривень, ще 190 тисяч гривень переказав на потреби партії через свою фірму – ТОВ «Європейський стандарт Україна».

Для функціонування місцевої парторганізації – це, можливо, й достатньо. Та аж ніяк не для перемоги на виборах Президента, на які зібрався Анатолій Гриценко. 

У 2014 році на рахунок кандидата в президенти Анатолія Гриценка надійшло 7,1 млн гривень. Набравши 5% голосів, він посів лише четверте місце. Петру Порошенку перемога тоді офіційно обійшлася у 96,5 млн грн. Друге місце здобула Тимошенко, витративши на кампанію 67 млн.

Перебуваючи в жовтні на Волині, Гриценко давав прес-конференцію. На запитання журналістів, як же він збирається перемагати без розгалуженої партійної мережі і невеликого фінансового ресурсу, лідер «Громадянської позиції» відповів в унісон своєму новому гаслу: «Чесних більше!». Мовляв, чесні люди безплатно будуть працювати в дільничних виборчих комісіях, агітувати, спостерігати за ходом голосування. 

Та навіть якби хтось повірив у цю відверту неправду, залишалося питання, де ж Анатолій Гриценко братиме гроші на агітацію, яка на той час уже йшла повним ходом (на білбордах, у виступах лідера партії на всеукраїнських і місцевих телеканалах, з партійної газети, на яку, за даними фінансового звіту партії, лише в липні 2018 року витратили понад 1 мільйон гривень, а далі тиражі лише зростали). Тому Гриценко обмовився, що після прес-конференції зустрінеться з місцевими бізнесменами, охочими його підтримати фінансово. Він, мовляв, так робить у кожному регіоні.

І така зустріч відбулася. В Луцьку на неї прийшли місцеві латифундисти – представники так званої громадської спілки «СПАС» (Самоврядна перша аграрна спілка).

Ми не знаємо, про що вони там говорили, але можемо лише судити по тому, як події в партії розгорталися далі і як на них реагували волинські партійці, які пройшли з «Громадянською позицією» шлях у 3-4-5 років.

Номінально залишивши Сергія Чурікова керівником обласної організації, виборчий штаб на Волині очолив колишній айдарівець і засновник фірми «Морячок-таксі» Олександр Кралюк. Він і «підтягнув» у партію «регіоналів».

Першим «засвітився» екс-голова Волинської обласної організації Партії регіонів (до Башкаленка), нардеп V і VІ скликань від Партії регіонів (5 червня 2012 року голосував за ганебний закон Ківалова-Колесніченка «Про засади державної мовної політики», який посилює статус російської мови) Анатолій Горбатюк. На своїй сторінці у «Фейсбуці» він з кінця жовтня почав постити так звані дорожні карти виборця. Кожен допис закінчується гаслом Гриценка: «Чесних більше!». Горбатюк малює гасла і великими літерами. Тільки чомусь і карти виборця, і гасла розміщує у статусі «для друзів». Відтак під ними максимум 10-15 «вподобайок» (лайків, по-іншому). Це щоб громадські активісти не дізналися, що він уже заступник керівника виборчого штабу Гриценка на Волині?


ЧЕСНИМ НАКАЗАНО МОВЧАТИ?

Спочатку активісти партії на Волині зберігали мовчанку. Щоб не зашкодити іміджу лідера. Думали, очевидно, що про такий поворот не знає сам Анатолій Гриценко. Планували доповісти про ситуацію, яка склалася на Волині, під час особистих зустрічей з ним.

Тим часом інші громадські активісти, члени інших партій надали ситуації розголосу. Так, 5 листопада 2018 року депутат Волинської обласної ради, волонтер і член партії «Самопоміч» Костянтин Зінкевич із Володимира-Волинського розмістив на своїй сторінці у «Фейсбуці» допис під назвою «Про те, як працює пропаганда, методички КГБ і агенти Кремля».

У ньому він розповів про мешканця селища Турійськ, юриста Василя Гута, депутата Турійської районної ради від партії «Реформи і порядок», який тепер став активістом «Громадянської позиції». Про нього Костянтин Зінкевич пише: «Зовсім не ховаючись, пан Василь Гут водить зомбі-хороводи з войовничою московською паствою Новінского, фоткається з людьми у формі УПА, і відбувається цілий вінегрет подій, аби бути на виду».

У дописі Зінкевич звинуватив Василя Гута у співпраці із одним з «основних гаманців волинських «регіоналів», нині засновником фермерського господарства «Аміла», а раніше – начальником Волинської митниці – Романом Микитюком, депутатом Волинської обласної ради від «Нашого краю», також мешканцем Турійська. 

Про Микитюка Зінкевич пише: «Колись був митником, нажив великі корупційні статки, звільнили, купив Херсонський нафтопереробний завод. Потім став начальником Волинської митниці, нажив ще більші статки, які тепер декларуються, в основному, під брендом «Аміла». Микитюк в часи Януковича був крутим «пєрцем». Зараз теж творить, що хоче, як типовий феодал. Майдан реально допоміг усім ригам, бо вони не повинні вже здавати десятину для сім’ї Януковичів. Тому вони зміцнюються і збагачуються». 

Волонтер наводить деякі факти «успішного» господарювання «фермера» Микитюка: «Всі гімновози господарства Микитюка зливають екскременти в річку, люди гинуть у нього на виробництві у бочках з фекаліями, літаки з цигарками та пілотами падають (вибачте за натуралізм), вплив на митників волинської митниці триває, і ще існує купа всього, що є атрибутами сучасного українського феодала».

За логікою речей, Василь Гут мав би критикувати дії Романа Микитюка. Але він не тільки не робить цього, а донька Гута Антоніна, адвокат, член обласної ради партії «Громадянська позиція», депутат Турійської селищної ради, на своїй сторінці у «Фейсбуці» вітає Микитюка з днем народження, називаючи його «поважною людиною», «хорошим господарем».

1
Скрін зі сторінки члена обласної ради партії «Громадянська позиція» Антоніни Гут у «Фейсбуці»
Скрін зі сторінки члена обласної ради партії «Громадянська позиція» Антоніни Гут у «Фейсбуці»


Нічого крамольного в цьому, звісно, немає. І це зовсім не доказ співпраці Романа Микитюка і родини Гутів. Але чомусь Антоніну Гут так розлютило розміщення Зінкевичем скріна із її привітанням Романюка, що вона написала під його постом аж зо два десятки коментарів з вимогою прибрати його.

А голова Рожищенської районної організації партії «Громадянська позиція» Валерій Шварцкоп підтвердив слова Зінкевича. «Василь Гут лобіює кандидатуру Ромчика Мартинюка у Володимирі від Громадянської Позиції», – написав Валерій Шварцкоп у коментарі.

Допис Костянтина Зінкевича збурив громадських активістів Володимира-Волинського, і не тільки. На нього змушений був реагувати і голова «Громадянської позиції» на Волині Сергій Чуріков. У коментарі він написав: «1. Члени Партії регіонів не можуть бути в ГП і балотуватись від нашої партії. Це рішення з’їзду, за яке я голосував. 2. Партія не продається і не купується, поки я очільник на Волині…»

Василь Гут відповів Костянину Зінкевичу на сайті «ВолодимирМеdіа», який пов’язують із багаторічним мером Володимира-Волинського Петром Саганюком.

https://www.volodymyrmedia.com.ua/2018/11/06/vasyl-gut-povedinka-kostyantyna-zinkevycha-ne-krasyt-ni-jogo-ni-politychnu-sylu-yaku-vin-predstavlyaye/

Про Романа Микитюка Василь Гут пише: «Це людина, яку мешканці нашого району не раз обирали в районну та обласну ради. На виборах у 2013 році, коли головним конкурентом був представник від «Батьківщини», за нього віддали свої голоси 80,45 відсотка жителів округу (в районі нараховується 5491 виборець), а на наступних виборах, у 2015 році, за нього проголосувало 3613 виборців (51,75 відсотка). Це людина, яка не відмовляла в допомозі, коли відправляли наших земляків на майдан під час Революції Гідності, та у волонтерській допомозі під час активної фази бойових дій на Сході».

Звертаючись до Костянтина Зінкевича, Василь Гут зазначає: «Але… Вам цього не зрозуміти та, врешті, воно вам і не потрібне. Не зрозуміти вам і того, що починаючи з 2014-го по 2016-й рік на передовій беззмінно ніс службу рідний брат Романа Микитюка – Ігор, на відміну від вас… і про нього до сьогодні там найкращі відгуки».

Тобто надання фінансової допомоги захисникам України і перебування брата екс-митника, «регіонала», який сьогодні – депутат від «Нашого краю», можна вважати індульгенцією за всі минулі діяння? Якщо Микитюк – такий хороший господар, то хай би господарював далі, навіщо йому політика?

А вона потрібна волинським латифундистам, «регіоналам» для власного збагачення. Адже вони сьогодні наживаються на землі селян, яку, користуючись їхньою неосвіченістю і фінансовою безвихіддю, забрали в оренду за копійки. А така партія, як «Громадянська позиція», замість того, щоб захищати інтереси саме простих людей – власників земельних паїв, аби їх завтра, коли в Україні знімуть мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, вчергове не обібрали, стає на Волині на бік новоявлених феодалів.

За інсайдерською інформацією, намір стати спонсором Анатолія Гриценка на Волині висловив і регіонал Іван Смітюх, голова Ковельської райдержадміністрації часів Януковича, а нині директор ВАТ «Ковельський хлібокомбінат». Це рідний брат Григорія Смітюха, того самого нардепа від Партії регіонів, який у 2014 році, в розпал Революції гідності, зі сцени Антимайдану закликав Путіна в Україну. Зважаючи на те, в Івана Смітюха вільних грошей немає, можна припустити, що в разі отримання «добра» від штабу «Громадянської позиції» її партійні фонди поповнюватимуть гроші одіозного «регіонала», який голосував за диктаторські «закони 16 січня», а зараз у вересні 2018 року підписав разом з чотирма іншими «регіоналами»  листа до патріарха Варфоломія, в якому закликав відкласти надання Україні Томосу.

Юрій Лобач
Юрій Лобач

НАСАМКІНЕЦЬ

Коли волинські активісти «Громадянської позиції» побачили, що нічого не можуть вдіяти, вони вже й відкрито заявили про те, що «регіонали» проникли у лави партії на Волині й керують тут.

Так, голова Рожищенської районної організації партії «Громадянська позиція» Валерій Шварцкоп 3 січня 2019 року написав у «Фейсбуці»: «Сьогодні відбулась партійна конференція Волинської обласної організації політичної партії «Громадянська позиція». Важко назвати це конференцією, адже правили бал там реваншисти. Факт номер один: партію продають представникам старого режиму Василь Гут та Олександр Кралюк з мовчазної згоди, а, можливо, й ні, Анатолія Гриценка. Все, що відбувається в обласній організації, я як заступник голови партії в області та голова Рожищенської районної організації доповідав Анатолій Степановичу Гриценку. Реакції нуль. У Володимир-Волинську організацію, Нововолинську були заведені люди, дотичні до Партії регіонів та представники клану Саганюка. Гут Василь, який помічений у співпраці з Романом Микитюком та Петром Саганюком, створює підконтрольні їм районні організації партії в багатьох районах області, без згоди на те керівництва організації, членів ради партії та в обхід статуту організації. Цими людьми ведеться масово вливання членів партії. Також на вибори президента під надуманими гаслами залучають кошти від сумнівних людей, тих, хто в свій час фінансував Антимайдани, Партію регіонів тощо. З опозиційної партія перетворюється на маргінальну, партію перевертнів та імітаторів. Брати участь у такому шабаші я не готовий».

Василь Гут йому відповів: «Про партію регіонів та фінансування Антимайдану – ви уявляєте Волинь, яка їде на антимайдан? Ні, отож я теж не уявляю. В нашій команді прекрасні люди, учасники АТО, афганці, яких ви, на жаль, теж не сприймаєте, та багато просто Чесних людей, які сьогодні за час Незалежності України перебували під тиском влади в будь-яких партіях, але залишалися завжди людьми і хочуть, щоб Народ України отримав Президента, який виведе Україну з олігархічного пекла».

Що на це скажеш? Їхали на Антимайдан з Волині люди. Не так багато, як зі Сходу, але їхали. А що членів Партії регіонів…

Перед місцевими виборами 2015 року Анатолій Гриценко в інтерв’ю виданню «Цензор. Нет» заявив: «Ми на з’їзді ухвалили рішення: тих, хто був у Партії регіонів, СДПУ (о) і КПУ, відсікати».

https://censor.net.ua/resonance/353522/anatoliyi_gritsenko_ne_berem_teh_kto_byl_v_partii_regionov_sdpuo_i_kpu_figurantov_byudjetnyh_i_kriminalnyh

Невже з того часу в «Громадянській позиції» щось змінилось? Чи, може, Гриценко не знає, що робиться на Волині?

 

 

Коментарі
16 Січня 2019, 23:09
Бурий, що ти куриш???
16 Січня 2019, 23:42
Валєра, мені що то тебе з "чекушкою" приїхати?
16 Січня 2019, 23:43
"Змішались в купу коні й люди..."
17 Січня 2019, 00:30
Кампанія очорніння Гриценка опускається на самі низи. Це означає, що Гриценко має реальні шанси перемогу.
17 Січня 2019, 00:47
замовна проплачена стаття. ФУ-У-У! <br/>Гриценко наш президент!
17 Січня 2019, 01:29
Хто замовив,хто проплатив?
17 Січня 2019, 01:32
Гриценко вічно непрохідний.Невдаха одним словом.Вирішив на рейтингах бабла рубанути.А партію под уоіс.
17 Січня 2019, 01:58
Складається враження, що Гриценко - це нерозпакований архів. Що там всередині - ніхто не знає. Може, там вірус або троян. А може програма, що нормально працює. Через &quot;нерозпакованість&quot; він не викликає довіри у аудиторії. Немає контакту. Замість реального контакту публіці тикають все ось ці &quot;чесні більше&quot; і &quot;руки обрубаю&quot;. Зміст Гриценка в цих гаслах такий же низький, як відсоток какао в білому шоколаді. Як вміст жиру в йогурті - 0%. Обманка для надій виборця. Навіть в Ляшко, який цілує корову, більше справжності. Навіть Порошенко, який виряджається під месію і батька народу, більш зрозумілий. Виборець бачить, як президент чіпляється за владу, і в цьому є справжність. А з Гриценко - нічого не зрозуміло. Тому він навряд чи стане президентом. Він так само далеко від виборця, як олів'є від здорової їжі. Хіба що, на нього зроблять ставку Штати і дадуть наказ всім телеканалам просувати самого чесного кандидата. У будь-якому іншому випадку, Анатолію Степановичу слід боротися максимум за входження в парламент. І зробити це буде до біса складно. Тому що для цього потрібно виграти вибори. Але з ким? На фото з'їзду я побачив поруч з Гриценком цілу купу незрозумілих людей. З особисто мною шанованих, правильний вибір - це Сергій Лещенко та Мустафа Найєм. А ось щодо екс-міністра фінансів Олександра Данилюка я б подумав. Томенко, Катеринчук - що це за позавчорашній день? З цими людьми вибори не виграєш. Може, я і не правий. Подивимося!
17 Січня 2019, 02:31
Велика проблема Гриценка – брак перевірених людей. За роки в політиці він так і не зміг збудувати ефективну партійну сітку по Україні. За великим рахунком, йому немає на кого покластися.<br/>Одна справа подобатися виборцю, але зовсім інша захистити свої голоси від фальсифікацій, системно проводити агітацію та домовлятися про підтримку з місцевими елітами. А це мають робити люди на місцях. Через це він змушений покладатися на ситуативних партнерів на кшталт Кралюка і Чурікова.<br/>Інша серйозна проблема лідера &quot;Громадянської позиції&quot; – брак коштів. За підрахунками його соратників, для переможної кампанії потрібно близько 60 мільйонів доларів. Чи вдасться без олігархів зібрати таку суму? Без якісної команди та серйозних фінансів вплинути на велику кількість людей майже неможливо. Тому Гриценко намагається залучитися підтримкою всіх так званих &quot;волонтерів&quot; у вигляді гута, микитюка, горбатюка, борбелюка, мороза, мартинюка. Це робить свідомо, бо розуміє про свій останній бій де всі методи хороші. Тільки марно сподіватись на таких попутників, адже така команда зробить протилежний ефект - втрату довіри, розчарування.... і залишиться в пам'яті людській полковник першим непрохідним.
17 Січня 2019, 10:17
На скількі мені відомо,в Рожищах замість бурого партією Гриценка керувати буде Кривовязюк Аліна.Цікаво як ця жінка,син якої воював та получив поранення буде потім пояснювати,як вона за кошти тих,хто привів війну в цій партії перебуває?Чим спокусили цю жінку...коштами,чи якимись високими посадами?Як вона в майбутньому пояснить це своїм потенційним виборцям,що вона на побігеньках у місцевих риго-олігархів виконує роль чесної?
17 Січня 2019, 11:12
Ви помиляєтесь - це не риго-олігархи. Це пристосуванці, які шукають особистої користі при будь-якій владі. Що Микитюк, що Горбатюк, що Лобач - вони працюють по ситуації, у них немає ніякої іншої чіткої життєвої позиції, окрім як &quot;БАБЛО&quot;. Щойно ПРОГРЕМІВ Майдан, як Горбатюк одразу переметнувся в ПРУ - партія розвитку України, Лобач впав на коліна перед Гузьком, Микитюк вів перемовини з Вітром щодо керівництва митницею... <br/>Проклятущі ригі, які дійсно були заядлими ригами - ніде зараз не фігурують і не бігають...<br/>Це дивно, це не зрозуміло, але це так... Складається враження, що їм усе пох... або бояться...<br/>Звісно, як казав Кузьма, &quot;...то усьо має бути стріляне і пижджане...&quot;<br/>Але і треба розуміти, що є пристосуванці, а є і... не пристосуванці...<br/>От для прикладу, Віра Василівна Шварцкоп - її партійна історія - НДП, Наша Україна, Фронт Змін, БЮТ, Громадянська позиція і зараз Самопоміч... Її за це хвалити, чи ганьбити??? Як це пояснити - прозрінням, ситуативною користю, політичною проституцією... Цікаво було б почути її думку з цього приводу і коментар Валерія Борисовича, який теж неоноразово міняв партійні прапори... <br/>Говорячи за &quot;шлейфи&quot;, мабуть варто було б проаналізувати свою життєву стежину - навряд, чи знайдеться багато людей у місті, районі, уже й в області, які б про нього схвально відгукувались... Вони є, є такі люди, але їх ну дуже-дуже мало...<br/>Критикуючи Аліну - яке Ви маєте моральне право це робити? <br/>Це сильна жінка, вольова і достойна! <br/>Це - жінка-ЛІДЕР!<br/>Ви звідки знаєте на чому грунтується її рішення? <br/>Не Вам судити і обливати брудом, Панове!..)<br/>Загляньте у свої шафи - поспілкуйтесь зі своїми селетами...
17 Січня 2019, 12:53
Мені більш цікавим є те,яку мету переслідував Микола Іванюк,написавши цей висер.Від того тобі чоловіче,які проблеми є в Громадянській позиції,ні холодно.ні душно.І це не тобі проводити &quot;розборки&quot;,хто чим займається в партійній організації і як веде передвиборчу кампанію.Маєш свою задріпану,нікому невідому Рідну країну,(вона така рідна,як і ти рідний для неї),тішся нею і пиши,як твої партійці працюють і на кого,і яка мета взгалі цієї партії.А в Громадянській позиції достатньо грамотних,розумних людей,які спроможні навести лад,розібратись зі своїми прблемами і продовжувати роботу на перемогу А.С.Гриценка.А тепер звертаюсь до всіх.Ви читали десь на сайтах,щоб хтось з партійців Громадянської позиції писав такі пасквілі,критикуючи діяльність і роботу інших політичних структур?Ми йдемо своїм шляхом,а ви і діть своїм.І споглядайте,що в вас робиться і оприлюднюйте.Але ж менталітет хохла_&quot;жаба давить&quot;,що А.С.Гриценко_фаворит президентських перегонів і потрібно йому різними методами підпортити репутацію. Це_дешево і підло зі сторони М.Іванюка.
17 Січня 2019, 13:12
Слухай но нетямущий з турійська член партії рехформи і порядок))))) Так ти ж перший з своєю доцею всіх інших політиків срали)))) Свого під носом не бачиш. А те що людина написала то правильно зробила. Скільки можна зрадополітикам одурманювати народ і підло брехати? От після оприлюднення правди нехай народ і робить висновки)))) Адью коГути))))
17 Січня 2019, 14:09
Гут да ти вже перейшов в статус баби базарної чи повії. Якщо собака немає шо робити то ти знаєш шо робить. Так само й ти. Не маєш чим крити то вцепився в шварца. Ти ж сам гнида кормися з столу микитюка і всією зграєю волинських патріотів робите на нього. Нада то мітинги на митниці устраюєте, контабанду таскаєте. Ви ж нелюди підтримуєте новінського і проти всього українського. Ваш володя красуля рішив в масковського попа податись аби баблішко під прикриттям заробляти, але не повезло - дали томос і рашистські попи нафіг з пляжу! Вас там в турійську нормальні люди не вважають за патріотів, а зрадників, підлабузників, стукачів. Будучи мєнтом скільки ти горя зробив людям! Тепер ти злигався з морячком -брехуном і разом на виборах гроші крали ті що мали йти людям на оплату по дільницях! Заступнік ти наш царя ірода, рішив ромчика володимирського просунути в каманду самих чесних бо на нього плюють люди ше з начала 2014 року. Він такий атошнік як з козиньої дупи кларнет! Писав пісьма з фронту лежачи в дома на дівані чи в штабі писаром. Вічний мер з самого начала вихлопотав йому медальку як офігєнному валантьору а на самом ділі він ноль. Думав в депутати просунутись чи пролісти чи приповзти через вашу ж шобло-партію наш край - не повєзло пацану! Панятно шо й вся партія тепер піде на вибори від трижди балатуючого полковника. Такі як ви підриваєте імідж партії і віру людей! Ви зганьбились по повній і забрехались як скаженні пси! Ти но покажи всім свій партквиток від партії в якій тусуєшся бо не є членом в ГП. Старому вождю засліпило і він вже не бачить кого морячок суне в свої лави. Карочє сиди і не тявкай проросійське поторочє! Про чурікова то отдєльна тєма. Хлопець нарциз ше той - піскне шось гниле і піде з партії. От хочу в вас хлопці спитати чи ви родились ідіотами чи якісь курси проходили????? Ви вже давно всьо обговорили обсмоктали з тітуханами договорняки склали, а народу то брешете. Флаг вам в руки і транспарант вашій &quot;чесній каманді&quot; - бєлі, мороза, мартинюка, саганюка, микитюка, климюка, лобача, горбатюка і другим лайнометам шо аміла розливає по Волині.
17 Січня 2019, 14:21
Навряд чи Кралюк, Чуріков, Гут, Корецький, Кашуба, Горбатюк, Лобач і ще кілька їхніх “однокоритників” знають, що означає словосполучення, котре Гриценко взяв за свою політичну основу. Громадянська позиція? Не мали її, не мають і не матимуть ці люди. Бо завжди дбали лише про шкурні інтереси. Та й партія їхня – суцільна бутафорія: за декілька місяців до виборів у ній раптом з’явилися члени – і їх рівно стільки, скільки “влазить” в передвиборчий список; де політичні і бізнесові «лузери» самі себе затверджують керівниками й за день збирають „конференції”, щоб потім надіслали „галочки” в Київ, – мовляв, подивіться, які ми гарні „грицацуї”. А по суті – це зграйка незграбних Іуд, що зрадили світлу ідею, в яку чимало волинян таки повірили. Пан Гриценко, призначивши «намісника», на жаль, забув поцікавитися, чим той реально керує. Дуже шкода, що Анатолій Степанович так і не став лідером людей, які мислять і діють, а так і залишився віртуальним аналітиком-політологом з телевізора і персонального сайту. Прикро, що ні він, ні його представники майже за рік так і не знайшли можливості подякувати волинянам за підтримку і роботу на виборах чи хоча б раз зустрітися з волинським активом, щоби почути його думку. Може саме тому між назвою і її суттю виникла величезна прірва, а партія перетворилася в традиційний політичний відстійник - самих чесних регіоналів. Те, що існує зараз під брендом ГП, – це типовий передвиборчий відстійник, що починає наповнюватися зайдами та одіозними фігурами, які дискредитують партію та жодного стосунку до її цілей не мають… А тому з болем констатуємо – справжньої «Громадянської позиції» на Волині вже не існує. Є лише кілька людей, які створивши ілюзію діяльності, тихенько дотримали бренд до виборів і тепер намагаються його вигідно продати. На Волині існують нарізно формалізований бренд «Громадянська позиція» і люди, які по-справжньому мають цю позицію. То з ким Ви, пане Гриценко? Вибір за вами…»
17 Січня 2019, 16:39
Та ви що, попросили???<br/>Жах!!!<br/>Як таке взагалі можливо???<br/>Це ж взірець &quot;правди&quot;)))
17 Січня 2019, 18:16
Сталіна треба на три тижні воскресити, щоб навів порядок.
18 Січня 2019, 13:20
Не сваріться, а змиріться. Партія у наших руках і цей процес безповоротній. Дякувати Олександру Кралюку і Василю Гуту, що роблять все можливо на нашу користь.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024