Відбулися спортивні змагання серед людей з особливими потребами

18 Серпня 2016, 12:00
3646

Вчора, 17 серпня, на території ресторану «Мальованка» відбулись перші обласні спортивні змагання серед людей з обмеженими можливостями. Змагання ініціювала Волинська організація союзу інвалідів України, яку очолює Григорій Ощепков. 

Багато зусиль до проведення спортивних змагань доклав голова Рожищенської районної організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Віктор Марюк.


 

На це дійство з’їхались люди з семи районів: Турійського, Маневицького, Ратнівського, Ковельського, Луцького, Володимир-Волинського та Рожищенського.

Загалом у змаганнях взяли участь майже 50 учасників. Усі спортсмени мали гарний настрій і готові були перемагати.

Людей з обмеженими можливостями приїхали підтримати голова Рожищенської райдержадміністрації Інна Гайворонська та куратор проекту «Волинь спортивна» фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олексій Сорокун.  Вони побажали учасникам наснаги, гарного настрою та удачі.


 

Також Інна Гайворонська вручила подяку Віктору Марюку за активну і плідну працю в районі та Ірині Завгородній з Крижівки, в якої був День народження. 

Після урочистої частини розпочались довгоочікувані змагання. Спортсмени змагались у шести видах: ігри «бочче», «дартс», «городки», стрільба з пневматичної зброї на 10 метрів, кеглі та баскетбол. Всі із захопленням виконували завдання та переходили зі однієї станції на іншу.



 

Суддівство змагань забезпечували вчителі фізкультури Олексій Будчик і Микола Огородник та волонтер організації Андрій Жога.

Одна із учасниць Валентина Борусевич із Володимира-Волинська поділилася враженнями про захід:

 «На подібні змагання мене запросили вперше. Це дуже важливо, для нас, людей з обмеженими можливостями брати участь в таких заходах. Ми тоді відчуваємо, що комусь потрібні. Ми прагнемо перемагати. Можливо, в нашому житті щось не склалось, то ми хочемо спробувати свої сили тут. І, можливо, та маленька перемога для нас стане великою наснагою для чогось більшого.

Взагалі, організація заходу дуже хороша. Треба віддати належне організаторам. Вони стараються для нас зробити все якнайкраще. Звісно, погода трішки підвела, але настрій нам не зіпсувала. Все чудово. Ми змокли, руки брудні, але щасливі бути тут. Ми готові далі працювати і перемагати».




 

Після змагань всіх спортсменів нагодували смачним обідом в ресторані «Мальованка». А опісля Віктор Марюк та представник фонду Ігоря Палиці Олена Веремчук оголосили результати змагань та вручили подарунки переможцям. Кращі з кращих, а це 6 спортсменів, будуть брати участь у всеукраїнських змаганнях. З Рожищенського району переможцями стали: в грі «Городки» - Олександр Ткачук та Марʼян Бодак; баскетбол – Сергій Суслик; «Дартс» - Олександр Ткачук; стрільба - Мар'ян Бодак та Ірина Завгородня.









 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024