Хто не платить за сміття

15 Серпня 2016, 18:50
5229 Джерело: volynnews.com

Проблема сміття не нова. Багато людей не вважають за потрібне підписати договір про вивезення твердих побутових відходів (ТВП) з КП «Дільниця благоустрою міської ради». Район.Рожище вирішив дізнатися чи багато у нашому місті «злісних» неплатників. Як виявилося, чимало.

Наведемо для прикладу таблицю, де видно скільки мешканців з вулиці уклали договір, а скільки ні.


1


1

1

 

 

З таблиці можна зробити висновок: ті, хто живе на околицях міста, або поблизу сміттєвих баків багатоквартирних будинків, - не вважають за потрібне сплачувати вивіз ТПВ.

«За період роботи «Дільниці благоустрою» траплялись різні випадки ухилення мешканців від сплати за послугу: одні – викидають сміття до багатоквартирних будинків і вважають що так правильно, а те, що за них оплачують інші їх не цікавить. Інші – викидають сміття в найближчій лісосмузі і спокійно живуть далі, треті – намагаються підкласти сміття сусідові і, в кращому випадку, оплату розділять з тим же сусідом. Але найоригінальніша – четверта категорія. Ці тихенько ховаються за сміттєвозом і, думаючи що їх ніхто не помічає, віртуозно закидають своє сміття на кузов машини. На які тільки хитрощі не йдуть мешканці міста, аби зекономити 10 – 15 гривень за місяць.

Прикро, коли кількість мешканців в будинку зменшується, хтось, наприклад, тимчасово не проживає, виселився або ж помер, то власники будинків нам про це обов’язково повідомляють, а коли кількість мешканців збільшується, хтось заселився чи народився, ніхто не вважає за потрібне повідомити», - коментують ситуацію в «Дільниці благоустрою».

За словами комунальників, багато випадків, коли жителі з приватного сектору вступають в дискусію з водієм сміттєвозів та працівниками Дільниці благоустрою через те, що ті забирають лише норму передбачену на одного мешканця, а не всю кількість сміття, яку вони поназносили. І такі непорозуміння виникають тому, що в будинку проживає більша кількість людей, аніж та за яку вноситься оплата, або ж викидають не ТПВ, а траву, гілля, будівельне сміття, автозапчастини, меблі, побутову техніку тощо.

Як не прикро, але околиці райцентру щороку обростають сміттям. Не встигли комунальники торік вивезти сміття із посадки, що неподалік залізничної колії, як тут же розрослися нові гори нечистот. А в сміттєві баки по вулиці Шевченка, здається, привозять сміття з цілого міста, а то й з найближчих сіл. Та й об’їзна дорога у місті не вирізняється красою і охайністю.

Коментарі
15 Серпня 2016, 22:16
прізвище неплатників напишіть в газету
15 Серпня 2016, 23:24
ЖЛОБИ тому що!
16 Серпня 2016, 01:10
По вулиці 1Травня, Ніна масажистка неоплачує, а відрами носить до будинку 28, вже багато років!
16 Серпня 2016, 03:15
чого громада не приймає рішення
16 Серпня 2016, 12:29
Ловити та через суд призначити громадські роботи
16 Серпня 2016, 13:07
Міська влада і комунальники лінуються когось притягти до відповідальності.
16 Серпня 2016, 13:35
влада не тільки лінується-вони ігнорують(якщо звертаєшся письмово!)
16 Серпня 2016, 15:26
А то по вашому обов'язки мера і компанії ловити тих, хто за сміття не платить? Укладення такого договору, на мою думку, має бути на 100% обов'язковим по закону. Хіба що за винятком якщо є докази, що ніхто в будинку не проживає тривалий час. Але як видно з таблиці у нас у приватному секторі добра половина хатів "пустує". А відмовка, що в мене сміття взагалі немає - то такого не може бути в природі. Чомусь якщо не підпишеш договору на газ чи світло, то послугу не надають, а тут навчилися пхати в чужі смітники
16 Серпня 2016, 23:35
Цілком підтримую Рожищанина! Лише доповню, що навіть якщо і є будинки в яких ніхто не проживає- всеодно туди хтось приходить періодично і доглядає за ним, а тому зобов'язаний плати певну суму за прибирання сміття щоб не було навіть і думки підкинути його кудсь, комусь. Шкода лише що на законодавчому рівні немає "солідного" покарання для тих хто ухиляється від сплати за сміття, але вважаю що місцева влада разом із народними обранцями вправі зобов'язати своїми спільними рішеннями дбати про чистоту і охайність міста сплачуючи, ОБОВ'ЯЗКОВУ плату- на мою думку вона має бути обов'язковою для всіх-, за прибирання від їх домівок сміття.
17 Серпня 2016, 16:39
Це все квіточки. А от в мене сусіди спалюють сміття. приходиш оце з роботи хочеш відпочити, посидіти трішки на подвір"ї, випити горнятко кави( бо робота постійно в приміщенні) , і тут такий димок-запашок, що незнаєш куди дітися і як ті вікна зачиняти і з якеї сторони. Бо димок такий солідний.
17 Серпня 2016, 18:42
А скандалити пробували? Бо якщо ні, то вам виходить це подобається. Є ж якийсь кінець-кінцем і екологічний інспектор
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024