В Доросинях мізкували над об’єднанням незаможних громад

14 Серпня 2016, 21:00
1711

Регіональні консультанти Олена Кузьмич та Василь Гром на чолі із виконавчим директором РВ АМУ Богданом Самойленко у Волинській області побували у селі Доросині Рожищенського району Волинської області.

Богдан Самойленко розповів про діяльність Асоціації міст України та реформу місцевого самоврядування, а також про старт “Децентралізаційного марафону” в рамках проекту ПУЛЬС. Про це вони пишуть на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.



 

У цьому “кущі” має з’явитися ОТГ, яка об’єднає сім сільрад. 
Очільники навколишніх сіл зізналися експертам, що до об’єднання їх стримує бідність. Вони розповіли про свої хвилювання, звідки брати кошти у майбутньому.




Села віддалені від центру району, тут проживає чимало пенсіонерів та пільговиків.

Регіональний консультант із бюджетних питань Василь Гром, який вивчив бюджети цих сільських рад за два минулі роки, був вражений, адже їхні бюджети сягають лише 90-120 тисяч гривень на рік.




 

У своєму виступі він наголосив, що не створивши сильних громад, можна розвалити державу. Гром розповів присутнім про додаткові преференції для ОТГ, наприклад, про кошти для розвитку із державного фонду регіонального розвитку. 




Як вихід із складної економічної ситуації, він закликав громади не чекати об’єднання, а вже спробувати подавати до фонду якісь інвестиційні проекти.


 

Коментарі
16 Серпня 2016, 00:15
Що ще там Пат!йчук руками розмахуе""!! Н! риба н! м"ясо....
16 Серпня 2016, 00:32
Якщо Ви про останнє фото то на ньому Ясенівський сільський голова Поліщук Петро Аркадыійович..
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром