Про що говорили у день інформування в районі?

13 Серпня 2016, 11:18
1630

11 серпня в районі провели єдиний день інформування.

Зокрема, під час зустрічей обговорювали підготовку до Дня Незалежності, переваги контрактної служби та дотримання Закону України "Про засудження комуністичного та націона-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Працівники райдержадміністрації інформували про підготовку відзначення Дня Незалежності в районі, заслухали пропозиції та власне саму позицію людей: значимість Незалежніості для народу, які почуття викликає це свято, - повідомляють у Рожищенській РДА.

Для людей – це воля, свобода, патріотизм.

Під час зустрічі торкнулися досить болючої теми – комуністичного та нацистського режимів, від яких постраждало багато українців. Йшлося про дотримання Закону України "Про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Вкотре наголосили на проведенні декомунізації та у зв'язку з нею перейменування вулиць в населених пунктах.

У нелегкий для країни час інформували людей про переваги служби за контрактом.

Військова служба за контрактом стає престижною, оскільки дає вагомі соціальні гарантії для військовослужбовців і членів їх сімей. Сьогодні на основі рішень керівництва держави суттєво підвищено рівень матеріального забезпечення військових контрактної служби. Згідно останніх статистичних даних близько двохсот чоловік по Україні щодня укладають контракт. З початку року у Рожищенському районі вже підписали контракт 25 чоловік.

На Волині першими започаткували виплату так званих «підйомних» – фінансової допомоги з місцевих бюджетів для тих, хто зголосився укласти контракт на військову службу. Це суттєва поміч родинам, годувальники яких вирішили бути професійними військовими й стали на захист держави.

Коментарі
13 Серпня 2016, 15:35
контракт підписали а підйомні їм не платять
13 Серпня 2016, 18:13
Як там так добре як вони розказують, то чого самі та їх діти не йдуть на той контракт
13 Серпня 2016, 18:15
таки платять , але не всім . сама процедура дуже розтягнута в часі. хоча обіцяли все виправити в новому році , при прийнятті нової соціальної програми. хочеться вірити
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024