Городині: Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі у екосистемі

12 Серпня 2016, 19:55
2797 Джерело: vl.npu.gov.ua

За період кінця червня та початку серпня працівники слідчих підрозділів Головного управління Національної поліції у Волинській області зафіксували чотири факти знищення посівів пшениці. Про це повідомила начальник слідчого управління ГУНП Наталія Пасічник вчора, 11 липня, під час прес-конференції.

Два факти знищення посівів пшениці були виявленні на території Луцького району, один в Локачинському районі. Ще один випадок трапився в кінці червня в селі Городині Рожищенського району. Житель села під час спалювання залишків сухої трави на власній земельній ділянці не впорався з вогнем, який перейшов на сусідню ділянку. Про це йдеться на офіційній сторінці Нацполіції.

Через необережне поводження із вогнем було знищено понад  50 га органічних та мінеральних добрив. Сума завданих збитків становить понад  100 тисяч гривень. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194  (Умисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті за скоєння таких злочинів передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Правоохоронці нагадали, що спалювання сухої трави, стерні, паління вогнищ у лісових масивах призводить до тяжких екологічних та матеріальних наслідків. За вчинення таких дій передбачена не лише адміністративна, а й кримінальна відповідальність.

У заході також взяли участь заступник начальника УДСНСУ у Волинській області Олег Билиця, заступник начальника Державного управління охорони навколишнього середовища у Волинській області Сергій Дудка, головний спеціаліст сектору охорони і захисту лісу Волинського обласного управління ЛМГ Петро Романуха.

Правоохоронці вкотре звертаються та закликають громадян не порушувати правила пожежної безпеки. Адже, такі дії можуть призвести не лише до знищення та пошкодження природних екосистем, але й нанести шкоду життю та здоров’ю громадян.

Коментарі
12 Серпня 2016, 23:09
Ну і... так і хочетьс сказати придурки!!! Одиниця виміру добрив - тонни, кілограми, літри!!! І АЖ НІЯК НЕ ГЕКТАРИ!!! Це те ж саме, що одна година має шістдесят кілометрів і три тисячі шістсот метрів!!! Не пишіть за сільке господарство, якщо в ньому нічого не торопаєте!!! Просто не пишіть за сільське господарство, бо косяк на косяку!!!
12 Серпня 2016, 23:33
Агов, редактура!!! Грамотних людей на роботу треба???)))
13 Серпня 2016, 00:17
Бачу грамотних розвелось... Всі тільки і хочуть щоб когось повчити, поділитися знаннями, які здобули в Сорбоні та Гарварді. Вікіпедія: Органічні добрива — добрива, що містять елементи живлення рослин переважно у формі органічних сполук. До них відносять гній, компости, торф, тирса, солома, зелене добриво, мул (сапропель), промислові та господарські відходи та інші. Якщо на цих 50 га. знаходилась наприклад солома, наведіть будь-ласка формулу по якій Ви вирахуєте скільки тонн чи кілограм соломи було знищено.
13 Серпня 2016, 00:27
Усе просто: стара радянська школа вчила, що в ідеалі у наших широтах вихід соломи і зерна станомить приблизно співвідношення 1:1. Це знає кожен поважаючий себе агроном чи просто трудівник сільського господарства. За 25 років Незалежності нічого не змінилось із соломою чи зерном. Тобто, для прикладу, з 50 га сільгоспугідь, які були засіяні пшеницею намолотили 3000 центнерів зерна в початково обліковій вазі (візьмемо, для прикладу, урожайність пшениці 60ц/га). Тобто приблизно стільки ж вийшло і соломи - 300 тонн. Ще по чому формулу Вам висвітлити?))
13 Серпня 2016, 00:31
І ще, в початковому варіанті статті було сказано не лише про органічні, а й мінеральні добрива. Селітру аміачну вогнем знищило чи щось із ряду амофосів?
13 Серпня 2016, 00:51
Хотів Василю носа втерти але сам показав своє неуцтво...
13 Серпня 2016, 02:01
На думку Грамотного Василя редакція мала провести слідство і встановити скільки пшениці намолотили на цих 50 га. і тільки тоді вказувати про якісь нанесені збитки. А вона цього не зробила, значить їй велике аяяяй.
13 Серпня 2016, 02:11
На моє глибоке переконання будь-яка інформація, яка йде "у люди", має бути як мінімум компетентною і грамотно наисаною та цікавою. А так виходить, що одна і та ж людина готує статтю-каламбур (по цю пору невідомо чи це свідомо зроблено чи то уже приготування до святкування Дня дурня), згодом на зауваження пише "Грамотному Василю" цитати-виписки з Вікіпедії показуючи свою "обізнаність" - вміння користуватись ЕОМ та пошуковими системами у всесвітній інформаційній мережі, а потім виправдовується про казна-що... Не тямите в сільському господарстві - не пишіть. Те, що не тямите - то доконаний факт, що не стаття про агросферу - то "ШЕДЕВР"! Якось так.
13 Серпня 2016, 11:57
Шановний читачу, ця новина є рерайтом.
13 Серпня 2016, 13:18
Та не переживайте ви так. Вони про все так грамотно пишуть, чого лише варта стаття про "злочин музики"
13 Серпня 2016, 13:39
Називайте речі своїми іменами: не рерайт, а плагіат, бездумний, безтолковий плагіат. Це відповідає дійсності. І ще... повторю третій раз: не пишіть за сільське господарство, ви в цьому повний нуль.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024