У Рожищі планують збудувати і передати в концесію дві локальні котельні

11 Серпня 2016, 19:43
1931 Джерело: 4.bp.blogspot.com

Сесія районної ради зробила перший крок на шляху реформування системи теплопостачання у Рожищі.

 

Сьогодні депутати підтримали рішення про створення комісії для проведення конкурсу з передачі в концесію шляхом створення об’єктів у сфері теплопостачання для установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селища і міста району.

 

Як повідомив перший заступник голови РДА Ігор Шкільний, питання про передачу об’єктів теплопостачання в концесію назріло давно. «Ситуація в Рожищенському підприємстві житлово-комунального господарства вкрай неприваблива. Це і критична зношеність теплових мереж, і борги споживачів, неможливість вчасних розрахунків з енергопостачальними компаніями. Це все ставить під загрозу проведення  наступного і поточного опалювального сезонів», - резюмував чиновник. Тому як вихід місцева влада вбачає у пошуку інвестора, який би власним коштом збудував у місті компактні котельні і утримував їх на умовах концесії.

 

 Йдеться про будівництво двох нових котелень. Перша квартальна котельня буде розміщена на території школи №2 і опалюватиме не лише власне школу, а також приміщення Будинку культури, музичної школи, управлінь соціального захисту населення і агропромислового розвитку, зооветеринарного коледжу. Інша котельня надаватиме тепло Будинку дитячої творчості. Це перший такий проект в області в системі реформування теплопостачання об’єктів комунальної власності, а тому його куруватимуть спеціалісти інформаційно-аналітичного центру «Волиньенергософт» з Луцька, які давно працюють в галузі теплопостачання та енергозбереження.

 

«Найпростіше переобладнати існуючу газову котельню на тверде паливо. Але це не матиме ефекту, бо значна частина тепла втрачається у довгих і до того ж застарілих мережах. Тому краще збудувати нові сучасні локальні котельні. Ви перші. Тому, я розумію, що у цій справі є свої ризики. Але нічого не робити – це набагато гірше», - переконував депутатів райради директор «Волиньенергософту Василь Дутко.

 

З його слів, ціна питання на сьогоднішній день 3,5 мільйони гривень. Звісно, таких зайвих коштів у районному і міському бюджетах немає, тому потрібно знайти інвесторів, які зацікавляться цим проектом і стануть концесіонерами.

 

Це справа не одного місяця. Тут купа процедур, регламентованих законодавством. Але усе починається з оголошення конкурсу. Лише після його проведення буде видно чи є бажаючі вкладати кошти будівництво котелень на території міста і чесно вести бізнес зі споживачами тепла.

Коментарі
11 Серпня 2016, 23:20
Вже один побудував котельню
12 Серпня 2016, 00:02
Так той самий і буде будувати, можливо навіть і не від своєї особи офіційно, але кінцевим бенефіціаром він буде точно! І це прокрутять на раз-два - вони що, дарма до влади рвались??? Той що будував - ввів в експлуатацію за РЕАЛЬНО ЗАНИЖЕНОЮ віртістю і податок сплатив фіфті-фіфті - отакі вони, патріоти з громадянською позицією!
12 Серпня 2016, 01:46
А прокурор в нас є? Чи у нього теж громадська позиція?
16 Серпня 2016, 22:00
тАК ПРОКУРОР З НИМИ ЗАОДНО!!!
16 Серпня 2016, 22:10
Я все зроблю.Це ж я !
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024