Постійна комісія в райраді відбулася із порушення

07 Серпня 2016, 15:00
1996

На сторінці політичної партії «Громадянська позиція – Рожищенський район» в соціальній мережі Facebok з’явилося повідомлення, в якому йдеться про те, що засідання Постійної комісії з питань депутатської діяльності, правопорядку, охорони здоров’я, гуманітарних та соціальних питань, яке проходило в приміщенні Рожищенської районної ради 5 серпня 2016 року, відбулося з порушенням.

«З семи членів комісії на засідання прибуло троє депутатів Новосад Тетяна Петрівна, Кметюк Орест Михайлович голова комісії та секретар комісії Ковальчук Людмила Миколаївна, по факту кворуму на засіданні комісії не було, але в супереч такого грубого порушення засідання комісії проводилось і на ньому приймались певні рішення по забезпеченню життєдіяльності району.

Свідком та учасником всіх цих протиправних дій був голова районної ради Музика А.Є. який знаючи що відсутність кворуму є грубим порушенням у роботі комісії не завадив цьому діянню.

Більше того, Музика А.Є. дзвонив до члена комісії Метешка Андрія (депутата від Громадянська позиція) та просив щоб той дав згоду внести його прізвище в протокол засідання комісії, на що Андрій відповів відмовою.

Так от шановні голова комісії, секретар комісії, голова районної Ради в понеділок 8 серпня ми обов’язково перевірим протокол засідання комісії і в разі якихось порушень та не відповідності протоколу змушені будем писати заяву про протиправні дії до правоохоронних органів які ми надіємось дадуть оцінку Вашим діям.

P.S. З доповіддю на так званій комісії був присутній прокурор Касарда І.І. і ми надіємось, що в разі потреби Іван Іванович зможе підтвердити присутність чи то відсутність тих чи інших депутатів на засіданні комісії», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що до складу Постійної комісії з питань депутатської діяльності, правопорядку, охорони здоров’я, гуманітарних та соціальних питань входять такі депутати – Орест Кметюк, (голова комісії), Володимир Потапчук (заступник голови комісії), Людмила Ковальчук (секретар комісії), Петро  Козак, Андрій Метешко, Тетяна Новосад та Сергій Романюк.

Коментарі
07 Серпня 2016, 19:02
голова райради Музика голова комісії Кметюк грубо порушили регламент і повинні відсторонені від проведення пленарних засідань на 5 разів і дати пояснення в прокуратурі
07 Серпня 2016, 19:25
Не завадило б також запитати у тих депутатів, які не з'явились на засідання постійної комісії, чому вони порушили ЗУ &quot;Про статус депутатів місцевих рад&quot;, а саме п. 2 ст. 18 &quot;Обов'язки депутата місцевої ради у раді та її органах&quot; &quot;Депутат місцевої ради зобов'язаний: - брати участь у роботі ради, постійних комісій та інших її органів, до складу яких він входить, всебічно сприяти виконанню їх рішень; <br/>До речі : пропуск депутатом місцевої ради протягом року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії, невиконання ним без поважних причин, передбачених статтею 10 цього <br/>Закону, обов’язків депутата місцевої ради у виборчому окрузі є підставою для відкликання депутата за народною ініціативою (ст. 37 цього ж закону).
07 Серпня 2016, 19:31
вони свідомо знали що немає кворуму для чого проводили тоді комісію зібрати на наступний день і проводити засідання
07 Серпня 2016, 20:03
порушили регламент то одне, авось пройде. А от голосували то всі члени неправомочної комісії СВІДОМО. Та й пані Сергійчук мала б це кіно припинити , але вона &quot;справно виконувала свої функціональні обов&quot;язки &quot;заступника голови РДА ( доповідала по питанню закриття шкіл). Що це - необізнаність , чи сплановано?
07 Серпня 2016, 20:19
ото провели комісію депутати
07 Серпня 2016, 22:04
На комісію крім депутатів, запрошувались люди (батьки учнів, той же прокурор) всього біля 10 чоловік. А як би ви, шановні представники &quot;Громадянської позиції&quot; вчинили б у такій ситуації? Невже сказали б людям &quot;вибачте, депутати не зібрались приходьте завтра&quot; в такому випадку ваша позиція зовсім не ГРОМАДЯНСЬКА!
07 Серпня 2016, 23:10
на жалость б&quot;єте? а як же законність? на сам перед комісії мали б збиратись у повному складі. за виключенням поважних причин. депутат Оксана Філіпчук відвідує засідання на милицях. Повага. А перед людьми Андрій Євгенович та голова комісії мали б вибачитись, але закон не порушувати . І якраз таки позиція є ГРОМАДЯНСЬКОЮ.
07 Серпня 2016, 23:17
Чому цей депутат (Метешко Андрій) був відсутній на засіданні постійної комісії, для чого він йшов на вибори? Йому не цікаві питання які там мали розглядатись? ГНАТИ ТАКИХ ДЕПУТАТІВ У ШИЮ!!!
07 Серпня 2016, 23:26
А чому Володимир Потапчук, до речі, заступник голови комісії був відсутній? Цей &quot;поборник зла в районі&quot; не відвідує комісії? Бігає, як всран..Й і всіх обгаджує, що часу на свої обо вязки не встигає виконувати????
07 Серпня 2016, 23:31
а ти запитай при нагоді особисто. не знаючи причини робиш якісь висновки. тим паче відсутні були чотири депутата. обов&quot;язково запитай , та за одно запитай як воно там на сході, не забзди.
08 Серпня 2016, 00:37
Ці Музикині прихвостні не можуть ніяк зрозуміти, що депутати ще мають основне місце роботи, тому щоб зібрати комісію потрібно декілька раз обдзвонити депутатів, щоб мати кворум, та їм лінь. Мабуть в попередніх скликаннях Євгенович так і вирішував ці питання? Можна собі тільки уявити скільки рішень так було прийнято та на чию користь? Так і живеМ.
08 Серпня 2016, 01:07
цілком згідний. завжди все поспіхом і через одне місце. сесії чогось постійно позачергові. комісії - як-небуть. от і встигни зрозуміти що і до чого
08 Серпня 2016, 01:32
Якщо ви такий обізнаний, то подайте пропозиції, яким чином працювати райраді. Черговість сесій передбачена законодавством раз у квартал. Для прикладу, як оперативно реагувати на зміни у районному бюджеті, адже зміни вносяться тільки рішенням ради?<br/>Щоб було все зрозуміло треба брати участь у засіданнях постійних комісій, вони для цього створювались...<br/>Ваше &quot;мабуть&quot; як мінімум образа депутатів минулого скликання, щось не влаштовує - подайте до суду, а то тільки одні припущення і плітки...
08 Серпня 2016, 12:01
Всі присутні на комісії чули, Метешко свідомо дав згоду - от брехун, таке саме чудо як і ти.
08 Серпня 2016, 12:39
як ви всі вже достали! просто нема слів!
08 Серпня 2016, 18:05
телефон був в Євгеновича біля вуха - а всі чули...................... цікаво що саме чули?про яку згоду говорите? хіба це положення прописано в регламенті комісії? можливо ніхто нічого не чув !!!!!!!!!!!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024