В "Приватбанку" застерігють: "листів щастя" про борги з вірусом у соцмережах не надсилають

21 Липня 2016, 14:22
1295

Стало відомо, що, скориставшись брендами потужних фінансових установ, невідомі розсилають користувачам Інтернету листи з вірусом нібито про наявність відкритого кредиту на ім〈〈я отримувача електронного листа, повідомляє прес-секретар "Приватбанку" у Волинській області Оксана Швець  на своїй сторінці у фейсбук.

ПриватБанк не може залишитись осторонь та застерігає волинян про новий вид шахрайства. Користувачі Інтернет-мережі отримують електронного листа, в якому інформація про взятий кредит та наявність заборгованості за ним. Також у листах йде мова про судовий розгляд і пропонується ознайомитися з відповідними документами, котрі додані до тексту листа. При переході за посиланням існує висока загроза отримання вірусу на персональний комп〈〈ютер отримувача. Відтак, у разі отримання такого листа слід не відкривати вкладені документи та сповістити банк про розсилку.

“Ні в якому разі не переходьте за посиланнями в листах-вірусах, - застерігає прес-служба ПриватБанку, - зателефонуйте в банк за номером 3700, звертайтесь до найближчого відділення ПриватБанку в своєму місті чи районі та проясніть ситуацію. Останнім часом листи отримали навіть громадяни, які не мають жодного відкритого рахунку в банку. Вони надходять від імені різних українських банків. Занепокоєні користувачі переходять за посиланням та внаслідок цього отримують вірус на свій комп〈〈ютер”.


Вона повідомляє про випадки шахрайства, які вже встигла зафіксувати поліція

До слова, в районі шахраї активізувалися. Нагадаємо, у квітні в Копачівці намгалися надурити місцевих мешканців та вимагали гроші за "викуп сина" з поліції, а два тижні тому одна з мешканок ледь не спокусилася на "тойоту" дівчина.

Незважаючи на постійні застереження поліції мешканці області все одно попадаються на гачки до шахраїв. Найчастіше люди потерпають під час купівлі товарів за оголошеннями через Інтернет, а також від телефонних спритників, які представляються працівниками банків або телефонують під приводом збирання грошей на благодійність.

Лише, 18 липня, до волинської поліції надійшло чотири повідомлення від ошуканих мешканців. Шахраї ошукали людей на понад 17 тис. грн..

Зокрема, цього дня до Ковельського відділу поліції звернулася 62-річна місцева мешканка із заявою про те, що 18 липня близько 10:30 невстановлена особа представившись працівником банку, шахрайським шляхом заволоділа реквізитами кредитної картки потерпілої з якої в подальшому зняла грошові кошти в сумі 6 тис. грн.

До Ковельського відділу поліції надійшла заява мешканця Черкаської області про те, що невстановлена особа під приводом продажу запчастини до автомобіля через інтернет-сайт «OLX» заволоділа його грошима у сумі 5 тис. грн..

Майже 6 тис. грн.. втратила мешканка Ковеля. Жінці зателефонував невідомий і під приводом збору грошей на благодійність заволодів  її грошима.

У Луцьку, 16 липня близько 19:30 у парку ім.Лесі Українки невстановлена особа під приводом покататися заволоділа велосипедом 14-річного лучанина. Сума збитків становить 1 тис. грн.

Правоохоронці вирішують питання щодо відкриття кримінальних проваджень за фактами шахрайств.

Поліція і працівники Приватбанку звертають увагу, що шахраї вдаються до різноманітних хитрощів. Вони видають себе за продавців товарів і просять, аби їм перерахували завдаток за обраний покупцями товар. Однак, після отримання коштів безслідно зникають. Намагаються шахраї також під різними приводами дізнатися конфіденційні дані банківських карток людей з яких потім знімають кошти.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян бути уважними. У випадках надходження сумнівної інформації, пов’язаної із необхідністю перерахунку грошей, одразу повідомляти поліцію за номером телефону «102».

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024