Волинські озера та «зелене море», або де проведуть відпустку рожищани

20 Липня 2016, 12:12
6517

Літо – пора відпусток і відпочинку. Дехто пакує валізи збираючись на відпочинок, дехто вже приїхав з відпустки з враженнями, а декому цього літа – «не світить», тож доведеться відпочивати на вихідних. Яким бачать літній відпочинок рожищани та мешканці району в Район.Рожище вирішили з’ясувати.

На Чорне та Азовське море, тим паче закордон багато хто їхати не має змоги, тож вибирають люди відпочинок в межах Волинського краю. Кажуть не гірше: озера – чисті, природа – гарна.

Рожищанка Ірина, 34 роки поїде відпочивати до родичів.

«На море поїхати не маю змоги – зарплата не дозволяє. На тиждень відвідаю рідню – така буде моя відпустка. А другу половину – поїдемо з друзями на озера. На Волині дуже багато гарних місцин, де можна відпочити, багато озер, про які ми не чули і не бачили, особливо в Турійському районі. Це дешевше і цікаво: чиста вода, свіже повітря…Що може бути цікавіше, ніж пізнавальна мандрівка областю», - розповідає Ірина.

1

1

 

На озера поїде і 37 річна Інна. Каже, цього року відпустку не запланувала, тож максимум 2-3 дні зможе викроїти для поїздки.

«Можу лише на 2-3 дні поїхати на Світязь з дітьми, на більше не можу», - усміхається жінка.

Ольга, 30 років теж віддала б перевагу Волинській природі.

«Хотілося б поїхати на озеро, де тихо, чисто. Я не люблю шуму, не люблю багато людей», - розповідає Ольга, але ще поки не знаю, чи поїдемо».

Популярні серед рожищан похід по гриби і поїдки в Карпати. Юрій, 43 роки обов’язково поїде на гриби: куди – ще не вирішив, однозначно, каже море не по кишеня.

Лілія, 30 років теж води не любить. Каже, бюджет обмежений, тож з задоволенням відвідає Карпати на кілька днів та помилується природою, дізнається багато нового про гуцульщину.



 

Подружжя Тетяна, 29 та Валерій, 31 рік з Копачівки жартують, кажуть на «зеленому морі» вже відпочили, відвідали родичів в Цумані, але помандрувати ще десь – теж не проти.

«Ще хочеться поїхати на Світязь на кілька днів. Звісно, і на море можна було б, але відпочивати на Волині – дешевше», - коментує Тетяна.


 

Катерина, 24 роки теж з Копачівки, наразі у відпустці. Зарплата на море не дозволяє, бо дівчина ще планує навчатися, втім на вихідних шукають з друзями затишне місце для відпочинку.

«Озерце в Ківерцівському районі, озера Турійського району, Конопелька – що вихідних десь їдемо. Місць є багато, і на місці, на Волині, відпочивати не так дорого», - усміхається дівчина.

Альтернатива морю – риболовля, особлива для чоловіків. Саме такому відпочинку надає перевагу Аркадій, 50 років.

«На водоймах майже щодня, кожного вихідного дня – точно. Ловлю рибу, іноді купаюся», - усміхається чоловік.

Як бачимо – пощастило не всім. Звісно, опитані – лише дещиця в самому Рожищі та районі. Комусь пощастить більше: і на море поїхати, і закордон злітати, але з розмови бачимо, що фінансові можливості мешканців з бажаннями не співпадають. Хотілося б більшого, але доводиться тішитися тим, чим є. Хто відпочиватиме на «зеленому морі», хто на озерах. Приємно, що перевагу люди віддають саме Волинському краю, підтримуючи та розвиваючи місцевий туризм.

1

 

Коментарі
20 Липня 2016, 19:06
з цієї статті і з уявлення людей про "дешевизну" на Волині. На Світязі койкомісце коштує в середньому 150 грн/ніч, а в Одесі, точніше поблизу Одеси можна найти такі ж самі умови за 80 грн і ціни на харч та провіант там на багато нижчі, ніж на Світязі.
20 Липня 2016, 19:13
Минулого року відпочивали в Затоці тиждень, а потім на кінець літа ще й були два дні на Світязі. То ціни Світязя на проживання в 2 рази вищі при аналогічних зручностях. В Затоці знайти дерев'яний туалет на вулиці - це скоріше екзотика, а на Світязі то норма.
20 Липня 2016, 19:26
Леська, пиши під своїм імям)))
20 Липня 2016, 19:39
??????????
20 Липня 2016, 21:18
Редакція, будьте ласкаві, видаліть попередній коментар, він є не етичним і поганим, сайт читають люди різного віку.
21 Липня 2016, 21:11
А потім після моря і Світязя - в Копачівку і там "відпочити")))
21 Липня 2016, 21:34
А що ти маєш на увазі? Кому потрібні ці загадки? Чи так ляпаєш аби ляпати?
22 Липня 2016, 00:14
Люди! Та пошліть того Паморока нах...Йому тільки там місце.Це ж бидло.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024