Задайте питання юристу – отримайте кваліфіковану відповідь

21 Липня 2016, 13:00
2803 Джерело: gymnasiumlib.files.wordpress.com

Вважається, що у кожної людини, яка живе в сучасному світі, має бути свій лікар, свій юрист та фінансист. Тоді, так би мовити, набагато простіше і спокійніше жити.

Проте, на практиці, зазвичай, це виходить не у всіх.

З огляду на це, Район.Рожище спільно з Луцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги відкриває безкоштовну юридичну консультацію для своїх читачів. Нині кожен з вас може задати запитання юридичного характеру і отримати кваліфіковану відповідь від досвідченого спеціаліста.

Дуже сподіваємося, що нова рубрика допоможе вам знайти правильне рішення в кожній життєвій ситуації.

Всі запитання, які наразі вас цікавлять пишіть в коментарях, або надсилайте нам на електрону адресу - [email protected]

 

 

Сьогодні ж, юристи із Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги підготували нам інформацію про те, як позбавити особу права користування жилим приміщенням.

 

Тож, перше, і найголовніше питання - Куди звернутися?

Визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням внаслідок відсутності цієї особи понад встановлені строки, провадиться в судовому порядку.

Позовна заява про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням подається в порядку цивільного судочинства до районних, районних у містах, міських та міськрайонних судів за зареєстрованим місцезнаходження жилого приміщення.

 

2. Підстави звернення

1.            відсутність наймача або членів його сім’ї в жилому приміщення без поважних причин понад 6 місяців (стаття 71 Житлового кодексу );

2.            відсутність членів сім’ї власника жилого приміщення без поважних причин понад 1 рік (стаття 405 Цивільного кодексу України).

 

3. Випадки збереження за тимчасово відсутнім наймачем та членами його сім’ї жилого приміщення понад шість місяців

1.            призов на строкову військову службу або направлення на альтернативну (невійськову) службу, а також призову офіцерів із запасу на військову службу на строк до трьох років - протягом усього періоду проходження зазначеної військової служби;

2.            перебування на військовій службі прапорщиків, мічманів і військовослужбовців надстрокової служби - протягом перших п'яти років перебування на дійсній військовій службі;

3.            тимчасовий виїзд з постійного місця проживання за умовами і характером роботи або у зв'язку з навчанням (учні, студенти, стажисти, аспіранти тощо), у тому числі за кордоном - протягом усього часу виконання цієї роботи або навчання;

4.            влаштування дитини (дітей) на виховання до родичів, опікуна чи піклувальника, у прийомну сім'ю, дитячий будинок сімейного типу, заклад для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - протягом усього часу їх перебування у родичів, опікуна чи піклувальника, прийомній сім'ї, дитячому будинку сімейного типу, закладі для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

5.            виїзд у зв'язку з виконанням обов'язків опікуна чи піклувальника, наданням батькам-вихователям житлового будинку або багатокімнатної квартири для створення дитячого будинку сімейного типу - протягом усього часу виконання таких обов'язків;

6.            влаштування непрацездатних осіб, у тому числі дітей-інвалідів, у будинку-інтернаті та іншій установі соціальної допомоги - протягом усього часу перебування в них;

7.            виїзд для лікування в лікувально-профілактичному закладі - протягом усього часу перебування в ньому;

8.            взяття під варту або засудження до арешту, обмеження волі, позбавлення волі на певний строк чи довічне позбавлення волі - протягом усього часу перебування під вартою або відбування покарання, якщо в цьому будинку, квартирі (їх частині) залишилися проживати інші члени сім'ї.

Жиле приміщення зберігається за особою протягом 6 місяців з дня закінчення відповідного строку.

Підтвердження відсутності особи в жилому приміщенні

Будь-які фактичні дані, які свідчать про обрання стороною іншого постійного місця проживання.

Наприклад:

•             повідомлення про це в листах;

•             розписка;

•             переадресація кореспонденції;

•             утворення сім'ї в іншому місці;

•             перевезення майна в інше жиле приміщення;

•             виїзд в інший населений пункт;

•             укладення трудового договору на невизначений строк;

•             акти про відсутність особи за місцем реєстрації протягом певного періоду часу;

•             пояснення свідків та інше.

За більш детальною інформацією, звертайтеся за адресою: вул. Прогресу, 7, м. Луцьк, Волинська обл., 43000, Україна E: [email protected]; http://volyn.legalaid.gov.ua.

Коментарі
21 Липня 2016, 21:10
Запитання: чи можна переможця конкурсу на посаду начальника відділу не призначити, які є можливості та варіанти?
21 Липня 2016, 21:50
НЕ пройшов спецперевірки, очі не того кольору, криві ноги, малі груди, старий чи стара, ну і ще море причин
22 Липня 2016, 00:05
Ну і якщо Іннин чоловік уночі на вущко прошепче: " Зроби все.зщоб Тонька не пройшла.Вона нам всі карти сплутае.Вона тебе врешті зіштовхне з посади. Вона наполеглива.старанна.рішуча.мае організаторські здібності.Я іі добре знаю".
27 Червня 2017, 19:01
Доброго дня. Мій чоловік з першою жінкою розлучилися і суд залишив дитину йому як опікуну. Чоловік побудував будинок будучи ще в бракові з першою жінкою але там в будинку ніхто не приписаний, навіть чоловік мій. Зараз ми б хотіли продати будинок і купити в городі квартиру. Нас цікавить чи потрібен дозвіл від жінки першої чи ні. Ми навіть не знаємо де вона знаходиться із своїм сином не спілкується і не бачиться від того часу як розлучилися
03 Липня 2017, 22:20
Ще на цей час офіційно влаштуватися на іншу роботу? Чи тільки після закінчення договору "умови о праці"? Буду вдячна за кваліфіковану відповідь.
03 Липня 2017, 22:25
Працюю у Польщі офіційно,маю "умову о праці" на 3 міс,пропрацювала 1міс і заклад закрився на 2 тиж на відпустку.Чи зможу я офіційно влаштуватися на іншу роботу? Чи тільки після закінчення договору "умова о праці"? Буду вдячна за відповідь.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024