Поліщук просить прокуратуру перевірити законність дій міліції та провокатора Орлова

15 Серпня 2015, 11:31
2285

Міський голова Рожища В’ячеслав Поліщук написав заяву до прокуратури Волині з проханням перевірити законність обшуку міліцією його кабінету та діяльність активіста Артема Орлова.

Документ надіслано в прокуратуру 14 серпня, повідомляє "Волинське агенство розслідувань"

Нагадаємо, 13 серпня  працівники міліції розпочали обшук у кабінеті міського голови Рожища В’ячеслава Поліщука. Йому приписували вимогу хабаря обсягом 5 тисяч гривень. На захист мера виступили громадські активісти, які 14 серпня прийшли на сесію обласної ради.

Публікуємо звернення у скороченому вигляді:

31.07.2015 року громадянин Орлов Артем Вадимович звернувся з проханням  про надання дозволу на проведення книжкового ярмарку, про що громадянином була написана заява на моє ім’я. При розгляді даної заяви, я наклав резолюцію про вивчення та розгляд даного звернення заступником міського голови Лукасевичем І.М., оскільки це відноситься до його посадових обов’язків.

Після написання вищезазначеної заяви, того ж дня, Орлов А.В. знову прийшов до мене в кабінет та намагався передати мені грошові кошти (в якій кількості мені не відомо), які я категорично відмовився брати і сказав йому сховати їх назад.

13.08.2015 року близько 10 год. ранку до мене в службовий кабінет знову зайшов громадянин Орлов Артем Вадимович з проханням надати номер благодійного рахунку міської ради для сплати добровільної благодійної допомоги тому, що він так робив в інших містах України, де ним проводились книжкові ярмарки. На що я запропонував даному громадянину звернутися в бухгалтерію міської ради, оскільки це в межах їх компетенції і провів його в кабінет бухгалтерії. Працівників бухгалтерії міської ради попросив допомогти даному громадянину у правильному оформленні заяви. Після чого я повернувся до себе в  кабінет займатися нагальними службовими справами. Громадянин Орлов А.В. з незазначеною сумою добровільного внеску в заяві прийшов повторно до мого службового кабінету, щоб я вказав суму благодійного внеску.  На що я відповів,  що дана сума залежить від самого благодійника, бо це його особиста ініціатива. Крім того він ставив мені провокативне запитання: «Так як ми з вами домовлялися?», хоча ніяких домовленостей про розмір благодійного внеску у нас не було. Тоді я побачив, що громадянин Орлов А.В. особисто вказав в заяві суму в розмірі п’ять тисяч гривень та вийшов з заявою з кабінету. Через невеликий проміжок часу громадянин Орлов А.В. знову заходить до мене в кабінет і  показує чек про внесення благодійних коштів. Хоча його заява про внесення благодійної допомоги мною погоджена ще не була, оскільки її ще не було зареєстровано у журналі вхідної документації та не перевірено юристом Рожищенської міської ради і рішення по ній прийнято не було. Незважаючи на це Орлов А.В. настирно намагається вручити мені чек про сплату благодійного внеску. На що я відповів, що квитанція залишається у благодійника, однак якщо він має бажання, то може залишити її в бухгалтерії міської ради, що він і зробив.

Через 10-15 хвилин у моєму кабінеті з’явилися представники міліції, які й повідомили мені про підозру в отриманні хабара і провели обшук.

З огляду на вищевикладене, я вважаю, що громадянин Орлов А.В. свідомо провокував мене на прийняття його пропозиції про отримання грошових коштів та одержання неправомірної вигоди на користь Рожищенської міської ради. В діях Орлова А.В. я вбачаю злочин передбачений ст. 369 КК України та спробу спровукувати мене на порушення ЗУ «Про запобігання корупції».

На посаду міського голови міста Рожище я був обраний на виборах 2014 року. За час перебування на даній посаді я неухильно дотримувався законодавства України. А тому вважаю, що вищевикладені дії направлені на знищення моєї репутації, відсторонення мене від виконання мною обов’язків міського голови та участі у виборах восени 2015 року.

Зважаючи на це, прошу провести перевірку законності дій       працівників міліції та громадянина Орлова А.В. і дати їм належну правову оцінку. Також прошу Вас, перевірити чи дійсно громадянин Орлов А.В. проводив книжкові ярмарки в інших містах України і чи не є він аферистом. Про що прошу повідомити мене в передбачений законом термін.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024