Копачівка: дівчина ледь не спокусилася на дармову Тойоту від шахраїв

10 Липня 2016, 19:30
2344

Мешканка села Копачівка Катерина Р. отримала смс-повідомлення, де зазначалося, що вона стала володаркою новенької «Тойоти».

Звістка про акцію надійшла дівчині у суботу, 9 липня.

Спочатку Катерина подумала, що це «черговий розвод», і заспокоїлася. Втім, цікавість взяла гору, адже в смс були номери телефонів, на які можна подзвонити та уточнити інформацію та адреса офіційного сайту компанії, яка продає ці автомобілі.

«Чим чорт не жартує! Я вирішила «сходити» на той сайт. І обімліла! Там справді значився мій номер телефону у форматі 097-680-ХХ-ХХ. Здивуванню не було меж! Подумала, невже це правда? Але насторожило те, що треба сплатити певну суму податку. На сайті запевняють, що ці кошти внесуть за мене, я буду «винна» державі лише 1% від вартості авто», – розповідає Катерина.


 


 

Зі слів дівчини, було очевидно, що це шахрайство, втім вона вирішила передзвонити на вказані в смс номери. Також Катерина зателефонувала на «гарячу лінію», щоб дізнатися, що «цікавого та корисного» скажуть про її виграш. Проте, всі номери були поза зоною досяжності.

Дівчина підозрює, що її номер телефону могли взяти із бази платіжної системи.

«Я завжди поповнюю рахунок через «CityPay». Саме цей сервіс вказаний на сайті, як партнер. Можна припустити, що серед активних користувачів цієї системи і проводять розіграш.  Добре, що я молода, і трохи розуміюся в техніці: сайт можу відкрити, передзвонити, пошукати інформацію про нові види шахрайства. Якби таке смс прийшло моїй мамі – вона вже шукала б суму для внесення «податку», аби тільки та «Тойота» була її», – обурюється дівчина.



 

Шахраї щоразу придумують нові схеми, як нажитися на довірливих людях: то телефонують до батьків, і повідомляють що дитина в поліції, граючи на нервах, то спокушають виграшем.

На справжньому сайті «Тойоти» про шахраїв вже знають та заодно вказують ресурси, яких треба остерігатися. В переліку шахрайських сайтів є і той, що прийшов в смс-повідомленні. В компанії «Тойота» радять одразу звертатися до поліції.


 

Якщо «пройтися» по форумах в Інтернеті, то шахраї спекулюють не лише маркою «Тойота». Серед «жертв» і «Шевроле», і «Лексус», і ще багато відомих марок автомобілів: схема «розводу» та сама.

Щоб не «попасти» на гроші, перевіряйте інформацію, в разі підозр – звертайтеся в поліцію.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024