Прикмета: в День рибалки – без улову

10 Липня 2016, 13:00
3287

Саме так описує своє свято Юрій Волянський з Рожища – рибалка-любитель. Каже, це вже стало традицією: кілька років поспіль, у своє пофесійне свято – улов мізерний.

«У День рибалки треба уху на березі варити, не без зігріваючого напою (сміється), бо як вже показує моя практика – в цей день ловиться лише мізер», - каже Юрій Волянський.

Рибу ловити любить, але обачно, без шкоди природі. Юрій мисливець за хижою рибою: в улові переважають щуки та окуні.

«Карасів ловити не люблю, але і таке буває. Хоча, кожна риболовля по-своєму особлива, бо це азарт!», - каже рибалка.

1
Юрій Волянський з уловом
Юрій Волянський з уловом


 

Скільки рибалок – стільки і смаків. У кожного своя методика лову.


 

«Найбільше мені запам'ятався короп, вагою у 2 кілограми. Витягти його було не просто: брикав хвилин 20 поки я його дістав», - ділиться враженнями колега Юрія, ще один рибалка Іван Наумчук, - потім ми ним вдома з сім'єю поласували».

Каже, хижу рибу цікавіше ловити, ніж слідкувати за поплавком.

«Треба постійно рухатися, змінювати місце, закидати…Це набагато цікавіше, ніж сидіти і чекати, поки той поплавок рухатися почне. Дуже хитра щука: вибаглива до погоди, до температури, зловити її не просто. З окунем – навпаки. Ловиться просто і часто. Як спадуть морози і до осені ловити можна», - каже Іван Наумчук.

Іван Наумчук
Іван Наумчук


 

Рибалити хлопці більше полюбляють в компанії, поговорити є з ким, але пошепки: аби рибу не розлякати. Якщо пощастило з уловом –  без святкування не обходиться.

В день рибалки Іван Наумчук традиційно бажає всім гарного улову, а Юрій Волянський додає ще і совість мати.

«Ловити рибу треба з розумом! Не забувати про правила риболовлі: не використовувати сіток, не ловити десятками кілограмів, бо цим завдаєте великої шкоди природі!», - наголошує Юрій Волянський.

А так, всім рибалкам у свято: «Ні луски, ні хвоста!»




 

 

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024