Я буду першим депутатом, який голосуватиме проти, - Гунчик про виділення коштів на ремонт вулиці Промислова

08 Липня 2016, 18:12
3331

Рожищани просили депутатів виділити кошти з обласного бюджету на ремонт вулиці Промислова. Представники громади на чолі з міським головою В’ячеславом Поліщуком прибули на засідання постійної комісії Волиньради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів у п’ятницю, 8 липня.

Вулиця Промислова знаходиться в підпорядкуванні Служби автомобільних доріг Волинської області. Через те, що вона стала транзитною для вантажівок, що везуть пісок з носачевичівського і крижівського піщаних кар’єрів, дорожнє покриття зруйноване вщент. Приватні будинки покриваються тріщинами. Минулого 2015 року громада вже піднімала гвалт через великовагові авто.

Добилися лише певних обмежень щодо тоннажу і  встановлення відповідних дорожніх знаків. Однак дорога від цього кращою не стала.

Улітку вантажопотік автомобілів збільшився і нині становить 10-15 завантажених авто на годину. Це, здебільшого, КАМАЗи та ЗІЛи.

Ділянка дороги, яка потребує ремонту, має протяжність 2,5 кілометра і, за попередніми оцінками, вартість ремонту сягне 2,5 мільйона, - каже міський голова В’ячеслав Поліщук. Тож, він попросив знайти ці кошти в обласному бюджеті.


Натомість голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик каже, що фінансування можливе лише у співвідношенні 50 на 50 і не інакше. «Якщо питання про виділення коштів на ремонт цієї вулиці винесуть на сесію, я буду голосувати проти. У нас скрізь нема доріг. Виділяти кошти вам буде не справедливо. Адже по інших дорогах теж їздять вантажівки і возять, наприклад, ліс», - резюмував голова ОДА.


 

Проте Рожищенський міський голова каже, що 2,5 мільйона гривень - це половина бюджету міста. Тим більше, що Промислова належить до доріг обласного значення і, по-суті, ремонтувати її належить переважно обласним коштом. Та й інші вулиці, якими рухаються автівки, ремонтують коштом міста і жодного разу не зверталися до області за допомогою.

Тоді Гунчик порадив міському голові, якщо той не знайде коштів у бюджеті Рожища, взагалі заборонити рух вантажівок цією вулицею.

Поліщук зауважив, що рівно рік тому на сесії міської ради прийняли саме таке рішення, однак втілити його не вдалося. Адже, вкотре наголосив очільник Рожища, ставити такі знаки на Промисловій може лише СЛУЖБА АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ ОБЛАСТІ.

Депутат районної ради Юрій Богун нагадав, що автомобілі обминають ями по узбіччю, де лежить газова труба. Тож, якщо не запобігти ситуації, може статися катастрофа. Окрім того, у нього зав’язалася суперечка з членом екологічної комісії, депутатом обласної ради Сергієм Котюком, який є власником піщаного кар’єру в Носачевичах. Юрій Богун переконує, що коли давався дозвіл на розробку кар’єру і укладався договір з Носачевичівською сільською радою про видобуток піску, то йшлося про те, що вантажівки повинні рухатись за межами населених пунктів. Однак, такі маршрути так і не були розроблені. Сергій Котюк, до слова, теж вважає, що дорогу треба терміново ремонтувати залучаючи при цьому кошти з обласної казни.



 

Представники Рожища також обурилися тим, що з міста возять пісок на розбудову Луцька. На цьому заробляють власники кар'єрів, перевізники і ті, хто будує і продає квартири, а ремонтувати дорогу треба знову за кошти містян.

В'ячеслав Поліщук каже, що сума, яку він озвучив, приблизна. Щоб сказати скільки коштів потрібно і який шмат ремонтуватимуть загалом, має бути проект. І його повинна розробити Служба автомобільних доріг. І тільки коли “на руках” будуть конкретні обгрунтовані цифри, можна буде говорити про співфінансування і залучення коштів, наприклад, користувачів надр.

У результаті Гунчик порадив звернутися до нього як до голови ОДА з проханням розробити проект і кошторис ремонту дороги за рахунок власника дороги.


 

 

 

 

 

Коментарі
08 Липня 2016, 21:22
А Поліщук без Долюка нікуди?
08 Липня 2016, 21:28
ти какашка!
08 Липня 2016, 21:31
Яка Промислова, Граничну колись зробите скільки можна обіцянками кормити. Три ями заліпили це і все. Напевне потрібно щоб чиясь теща жила чи родичка так мер!
08 Липня 2016, 22:23
Блокувати фури з піском і все.
08 Липня 2016, 22:59
Нехай Котюк з Хведчаком і ремонтують.
08 Липня 2016, 23:11
Позиція керівника області просто супер! І чого потім всі до Палиці йдуть?
08 Липня 2016, 23:15
Балотуючись в мери Поліщук , що він все знає все вміє, а як до справ дійшло, то тільки тратити міський бюджет і то доволі тупорило і навчився, а дулюк він усюди він кругом і браконьєрів половив усіх і фронт забезпечив і всі справи міста вирішив він як поганий запах розповсюджується а толку нуль без палочки, зато герой, до речі а де бурий з вєркою?
08 Липня 2016, 23:52
До рожищ про Дулюка бурого Верку в рожищях знають вісі а про тебе ніхто бо ти і є ніхто. До нетерплячого Саші потерпить все буде. До Тараса все знає все може тільки Бог а Поліщук проста людина тож якщо знаєш як нетупорило розпоряджатися бюджетом то прийди до мера і навчи а то сидиш тихенько і строчиш незрозуміло про що.
09 Липня 2016, 00:13
"Добилися лише певних обмежень щодо тоннажу і встановлення відповідних дорожніх знаків" - такі знаки там стояли давно, нефіг злословити!!!
09 Липня 2016, 01:20
Ще б всі були такі як Віра Шварцкоп порядні, щирі, добросовісні. Разом з чоловіком скільком сім'ям атовців допомогли.
09 Липня 2016, 01:41
Міський голова хороша людина!!! І таких, як сім`я Шварцкопів хороші і порядні люди. Які набагато більше зробили для міста та й для військових ніж ви всі разом взяті. Порозплоджувалося мерзоти по Рожищі і тільки гамно метають. Жаба душить, що нуль без палички, тому й коментарі пишуть, бо ж на людях сказати нічого, бо для того щоб скати треба мати мізки. А коли їх немає то лишається тільки заздрити. Пишіть-пишіть, а нормальні люди хай працюють. Пане Поліщук - не зважайте! Пише тільки одна-дві людини, а решта у Вас вірить. І якщо вам говорять щось за спиною - значить Ви попереду! Тож не заходьте із своєї стежки. Ми віримо, що з Вами наше місто буде гарним!
09 Липня 2016, 01:43
Що за коменти? стаття про інше. Одна школи початкові, розчерком пера хоче закрити, другий дороги не ремонтувати, здається Рожищам об явили геноцид. Таких бездарних керівників ще в нас не було. Пора гнати цю Савчукову банду...
09 Липня 2016, 02:15
Позиц1я Гунчика б1льш н1ж дивна...Так.багато дор1г треба ремонтувати...то починайте вже. Починайте з Промислово1.а чому б 1 н1? Роб1ть уже щось!!! Або йд1ть.зв1дки прийщли. 1 Гайворонсько1 це стосуеться.Правильно хтось написав.що розчерком пера школи хоче закрити.Бо х1ба вона кер1вник? Так.клерк на поб1геньках перед вищим кер1вництвом...Х1ба в1дсто1ть громадськ1 1нтереси десь там у Киев1?Зробить все як накажуть...Пора гнати...
09 Липня 2016, 02:25
Ви усі коментатори, на жаль, але ви усі убогі у своєму мисленні і світосприйнятті, не ображайтесь, але це дійсно так. Сьогодні уся влада така безтолкова: і Гайворонська і Гунчик і чого гріха таїти? - Порошенко такий же. Це його команда і гнати треба усіх їх - геть усіх!!! Памятаєте якою була дорога по вулиці Гагаріна??? Хто її зробив? Хтось на тому піарився? Просто зробили і все - це завдання влади: РОБИТИ для людей добро! Що ми маємо сьогодні??? Та маємо те, чого хотіли!!! Це правда, на жаль... Щодо Вєри і Бурого... тут слизьке питання, бо з одного боку вони дійсно багато роблять, але ж з іншого боку вони й обманюють державу з тої їхньою будовою... Це правда, бо інакше б Орлов не чіпав би їх, а він принциповий і справедливий чоловік. Щодо мера... що за свита разом з ним? Мав би бути з ним на комісії профільний заступник голови РДА, начальник поліції, начальник райавтодору - спеціалісти, а не люди далекі і не тямущі в тому щоб аргументувати і розяснювати по суті...
09 Липня 2016, 02:43
Орлов принциповий і справедливий... ви що... звідки ви таке взяли. Хабарник і хапуга, хитрий і непотріб. Вірі і Бурову, Долюк гана і ховала. Здоров'я їм нехай бог дає.
09 Липня 2016, 02:44
Шана і хвала
09 Липня 2016, 11:09
Я самий чесний хабарник. І взагалі я хороша людина.. і до Вальки з архбюро я кожен раз як напивався не приставав. Це все моя принциповість.
09 Липня 2016, 11:58
Ви думаєте Гунчак знає , що то за вулиця Промислова і де вона знаходиться, а тим більше він там не був. Це та позиція, яку йому вложила Гайворонська в вуха. Це її ^любов^ до мера та самооборони, дурна баба, ще й мстива, таким не місце у владі.
09 Липня 2016, 12:31
А ви щось іншого чекали від цієї влади в районі? Зайдіть на сайт РДА, рубрика "Керівництво" і ви побачите досвід управлінської діяльності кожного з них. Гайворонська управляла дитиною 6 років - "декретна відпустка", Шкільний з психолога став креативним керівником аж 2 місяці політичної ющинкової партії, Сергійчук - під час заочного навчання начальник юридичного відділу ПП "Молочник", а скількома людьми управляв цей начальник - "ти да я". От така то в нас х...ня малята. Так і керуємо рожищани. Тільки будьмо на сторожі - бо до обриву метер - півтора....
09 Липня 2016, 14:01
Цілком підтримую попередній коментар.Гнати цих "квок" і півнів давно пора!
09 Липня 2016, 14:30
До усіх коментаторів!!! Для того щоб мати підстави срати Гунчика - треба було бути там. Гунчик сказав так: "Я буду першим депутатом, хто ініціюватиме ремонт дороги ВИКЛЮЧНО на умовах співфінансування". Розумієте різницю між тим, що подано в статті і тим що було насправді? Чому "делегація" про це мовчить? Святоші, мать вашу!!!
09 Липня 2016, 15:00
Це неправда. Так, як ви пишете, він справді казав. Але після того, як сказав, що він проти виділення коштів з обласного бюджету. Якщо ви там були, то пишіть, хто ви є.
09 Липня 2016, 15:02
Іван Андрійович ДУЖЕ вихована людина. Риторика така ж як в Гунчика. Говоріть про свою мать, а не про чиюсь.
09 Липня 2016, 15:05
Не треба вигороджувати, і розказувати ніби хтось, щось, не так як треба подав. Яке може бути співфінансування якщо дорога належить області. Цей примат все , що запам'ятав з економіки це одне слово співфінансування. Спочатку хай держава залишить нам в районі всі податки сто відсотків, тоді ми зможемо говорити про співфінансування. А то обдеруть район, копійки кинуть що заледве вистачає на зарплати, а потім отакі бандити, як Гунчак казки розкажуть. Чому бандити? А ви спитайте в людей , як він землю в Копачівці під свою дачу забирав, як людям погрожували. Наволоч тай годі, гнати треба.
09 Липня 2016, 15:17
Забув, як яйцем по лисині отримав?
09 Липня 2016, 16:43
Ніхто нікого не вигороджує - це раз! Два = для чого ви подаєте викревлений, ЗАМОВНИЙ матеріал, матеріал який паплюжить одного голову і створює німб над головою іншого??? Так, я там був і чув і бачив, а ще чув приблизно таку фразу: "... нормальний справжній мер-господарник такі питання мав би вирішувати напряму, в робочому порядку, а не піаритись на показуху. Це рутинна робота, а не шоу..." І це сказано правильно!!! Що тут не ясного??? Невже не можна без піару і цієї "свити" займатись господаркою? Це з одного боку. З іншого: у нашого бравого мера і в Самооборони є ВЕЛИКИЙ друг - Іван Мирка, начальник департаменту інфраструктури облдержадміністрації. Питання - чому до цих пір немає жодного бюджетного запиту, чому через нього не працює "градоначальник"??? Ну і наостанок: дорога належить Службі автомобліьних доріг, це так, для надто розумних лікбез...
09 Липня 2016, 17:51
Хватить тут по клаві бити
09 Липня 2016, 18:26
http://ar.volyn.ua/20160708-rozhysche-prosyat-zrobyty-dorohu-yaku-rozbyly-vantazhivky/
09 Липня 2016, 20:10
Цікаво чому Поліщук не хоче ремонтувати дороги міста із умовою 50 на 50 з обласним бюджетом? А чомусь робить це сам, відказуючись таким чином від обласних грошей!!!! Йому видніше чому...
09 Липня 2016, 20:30
Все просто: співфінансуваня треба вибити, піднапружитись і, можливо, прогнутись, йти до голови РДА, їхати до голови ОДА, постійно клянчити-скиглити, а він не такий - він - ГОРДИЙ, та й ніколи йому цим займатись - у нього дєла поважнєє - Самооборона! Та й співфінансування - контроль за дєньгами, а так свій до свого по своє, а потім усі "дивуються", що якийсь там Орлов підставив з ярмаркою...
09 Липня 2016, 21:47
Дулюк- та викинь ти того Гунчика з посади ти ж рожищенський супермен....
09 Липня 2016, 23:37
Читаю коменти і дивуюсь, всі розповідають про те, що не виділяють кошти так, не виділяють сяк, а головне забули, вулицяПромислова була розбити машинами, що возять пісок і якщо, навіть, вулицю відремонтують, вбабахають туди кучу грошей, то через пів року вулиця знову буде в жахливому стані, бо машини ж далі будуть їздити, я думаю всі розуміють, що всі машини йдуть з шаленим перегрузом, деякі навіть не мають права їздити по дорогам країни з таким тонажем, чому не почати з цього кінця? Зробити пункт зважування, як в "зеленому гаї" і кожну машину на вагу, штрафи йдуть в міський бюджет, а штрафи там в євро, вистачить і на Промислову, і на іеші вулиці, я не знаю, що для того потрібно але це реальний варіант рішення проблеми, а не просити гроші, а проблему залишати нерозвязаною.
10 Липня 2016, 01:04
Я щось неможу зрозуміти це, що мер винен що Гунчак свою дорогу не хоче ремонтувати. На дороги які є міськими ніхто взагалі нікопійки не пропонує. Зважування це добре, та є одна проблема, його може проводити відповідна служба, а вони не підконтрольні меру та навіть району, на них може вплинути знову ж таки той Гунчик, замкнуте коло.
10 Липня 2016, 01:33
Якщо безпосередньо кимось не керуєш, це не означає, що з тим кимось не можна домовитись про співпрацю, потрібно мати бажання і проглядати різні варіанти.
10 Липня 2016, 17:08
Ясно.що Гунчик вмивае руки.Йлму та дорога нафіг не потрібна!А видобувачі піску могли б долучитися.Хоч би й той Котюк.До мера -які претензіі? Він гроші намалюе чи що? Та й !нка хай в стороні не стоіть.Хай іде до Гунчика і просить гроші!
20 Липня 2016, 20:08
На всіх проблемних випадках присутній Дулюк....Що може робити там людина без повноважень і будь якого впливу як з боку держави так і з народу?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024