Депутати Рожищенської міськради вимагають встановити і покарати замовників провокації щодо міського голови

14 Серпня 2015, 13:11
1913

14 серпня депутати Рожищенської міськради зібрались на сесійне засідання в зв’язку із вчорашнім затриманням працівниками міліції і СБУ міського голови В’ячеслава Поліщука.

Про те, що відбулось учора і які події передували цій резонансній справі розповів сам голова міської ради В’ячеслав Поліщук:

«31 липня мешканець Луцька Артем Орлов звернувся у міську раду з пропозицією проведення на центральній площі Рожища книжкового ярмарку. Я запропонував написати відповідне звернення на адресу міського голови. Воно зареєстроване. Заступник міського голови написав відповідний лист, який не заперечував проведення книжкового ярмарку з 15 серпня по 15 вересня. Цей лист датований 5 серпня.

Власне, з 31 липня і до вчорашнього дня цей підприємець мене діставав. Я не юрист, але дії цього громадянина розцінюю як спробу дати мені хабара. Так він пропонував мені гроші. Повірте, зараз кожен голова, чи сільський чи міський, риє землю щоб знайти гроші. Але я зрозумів, що це людина ненадійна і завів його у бухгалтерію, щоб йому допомогли у написанні заяви про внесення на рахунок міськради добровільної допомоги. Я над ним не стояв і нічого йому не вказував. Коли він питав мене яку суму внести, я вважаю провокацією з метою дачі хабара. Моя помилка лише одна – що його не вигнав з кабінету. Благодійник не може бути Іудою, який не реєструє дану заяву, взяв неофіційно номер рахунку міської ради і в терміналі добровільно проплатив 5 тисяч гривень на рахунок міської ради. Таким чином мене запідозрили у отриманні хабара в інтересах третьої сторони – міської ради. У присутності мого заступника Івана Лукасевича цей підприємець пропонував мені готівку, але ми його відправили у бухгалтерію».

В зв’язку із затримання і допитом міського голови і обшуку в його кабінеті депутати Рожищенської міської ради написали звернення про керівництва міліції, прокуратури і СБУ в області притягнути до відповідальності і покарати винних, які у замовленні цієї провокації. Ось уривок із цього звернення: «Ми розцінюємо обшук у кабінеті, затримання та допит В’ячеслава Поліщука як спробу залякування, вчинення морального і політичного тиску на лідера громади міста у зв’язку з його активною і безкомпромісною позицією. Очевидно, що такі дії мають замовний характер і є черговим свідченням використання правоохоронних структур для досягнення певних цілей зацікавленими особами. Ми, депутати Рожищенської міської ради вимагаємо надати офіційні пояснення щодо цього інциденту та вжити заходів для встановлення замовників провокації та притягнення їх до відповідальності».

Також депутати міської ради прийняли рішення повернути так звані «благодійні кошти» - 5 тисяч гривень підприємцю Артему Орлову. Представники самооборони Волині пообіцяли, що ці гроші підуть на допомогу нашим військовослужбовцям.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024